Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Kunstmatig hoge EXPORTcijfers door fraude

Kort geleden leek de Chinese EXPORT nog te groeien. Maar naar nu blijkt, kloppen die jarenlange positieve cijfers toch niet helemaal. Chinese ondernemers zouden massaal gefraudeerd hebben, en zo de cijfers kunstmatig opkrikken. Hoe doen ze dat? Correspondent Marije Vlaskamp legt uit:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

China: kredietzeepbel?

Opnieuw een teken dat de Chinese economie aan het afkoelen is. De EXPORT is in juni onverwacht gedaald. En dat terwijl er juist op een flinke groei was gerekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Chinese EXPORT onverwacht gedaald

De EXPORT van China is in juni onverwacht gekrompen. Ook de import liet een verrassende krimp zien. Dat blijkt uit cijfers die vandaag werden gepubliceerd door de Chinese douane.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Column Kees de Kort | Natte krantenwerk

Wat te vinden van het slechte groeicijfer in de VS? "Dat is wel verrassend", zegt BNR's Kees de Kort.

"Want het was de tweede herziening van een getal en dan denk je ''nou ja, een tiende erop- een tiende eraf, dat komt wel vaker voor', maar dit was echt dík lager", legt De Kort uit. "Als je dan kijkt naar wat er dan mis was, zit het gewoon door de hele economie heen. Er wordt minder geïnvesteerd, de EXPORT valt een beetje tegen, de overheid doet het wat rustiger aan en de consument doet het ook wat rustiger aan. Als je de eerste cijfers moest geloven zag het er allemaal wel aardig uit, maar na de zoveelste herziening is het allemaal weer natte krantenwerk. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst."

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Grote oliedeal tussen Rusland en China

Hiermee verdubbelt Rusland zijn leveringen aan China. Nu al gaan per dag zo’n 300.000 vaten Russische olie naar het Aziatische land. China wordt hiermee de grootste afnemer van Russische olie. Geheel Azië is inmiddels goed voor bijna 20 procent van de EXPORT van Russische olie, terwijl de leveringen aan Europa juist flink zijn afgenomen.

De Russische president Vladimir Poetin liet vrijdag weten dat China Rosneft zo’n 70 miljard dollar vooruit betaalt. Daarmee krijgt de olieproducent geld in handen waarmee het investeringen kan doen om de productie te verhogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$