Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Steeds meer goud gesmokkeld in India

De Indiase regering voert een strijd tegen goud. De importheffing is al verhoogd naar 8% en sinds kort moeten importeurs verplicht 1/5 deel van de import weer EXPORTeren. Het aanbod wordt kleiner, maar de vraag blijft groot. Het gevolg is een sterke toename in de smokkel van goud.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 21 juli 2013

EXPORT Japan neemt flink toe

De waarde van de Japanse EXPORT nam vorige maand toe tot 5,8 biljoen yen (circa 45 miljard euro). Japan profiteerde daarbij van de flinke daling van de yen ten opzichte van de dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Groeivertraging China goed nieuws voor de VS?

De Chinese economie groeit niet meer zo sterk als enkele jaren geleden. Een vertraging van de Chinese economie brengt dan ook minder dollars binnen. Die dollars werden jaren lang gebruikt om US Treasuries mee te kopen. Gaat China nu ook minder obligaties opkopen waardoor de Federal Reserve nog meer voor zijn rekening zal moeten nemen? Of is de groeivertraging juist goed nieuws voor de VS zegt

De aankoop van US Treasuries paste in het Chinese plaatje om de Yuan te manipuleren en zo de wisselkoers laag te houden. Op deze manier kon hun EXPORT de wereld veroveren. Tegelijkertijd wist China zijn eigen rentevoeten heel laag te houden. Chinese bedrijven konden zo goedkoop verkopen en toch nog goedkopere leningen krijgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Suriname getroffen door lagere goudprijs

De economie van Suriname leunt sterk op de EXPORT van grondstoffen. Vooral olie en goud vormen een belangrijke bron van inkomsten. Door de daling van de goudprijs vallen de opbrengsten van goudmijnen tegen. Op lange termijn kan dat de economische groei onder druk zetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Kunstmatig hoge EXPORTcijfers door fraude

Kort geleden leek de Chinese EXPORT nog te groeien. Maar naar nu blijkt, kloppen die jarenlange positieve cijfers toch niet helemaal. Chinese ondernemers zouden massaal gefraudeerd hebben, en zo de cijfers kunstmatig opkrikken. Hoe doen ze dat? Correspondent Marije Vlaskamp legt uit:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$