Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: financielevalkuilen.com
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

De valutaoorlog is definitief een feit. Hoe nu verder?

Japan heeft voor miljarden euro’s geld bijgedrukt en hiervan maandelijks € 59 miljard aan staatsleningen opkopen. Het geld daarvoor wordt gecreëerd door de Centrale Bank zonder dekking van goud of goederen. Doel is meer inflatie in Japan en een daling in wisselkoers. De Japanse yen daalt nu inderdaad snel ten opzichte van $ en €. EXPORT door Japan wordt dus nu goedkoper.  Daarvoor steeg de Yen juist omdat er veel Euro’s en dollars extra zijn bijgedrukt.

Maar dit is pas het begin. Binnen 2 jaar zal er 270,000 miljard Yen in omloop zijn, waar dat nu ‘maar’ 137,000 miljard is. Bedragen waar ik me niet zo veel bij kan voorstellen. En veel hoger dan wat in de VS en Europa extra aan geld is bijgedrukt. En daar zullen andere landen als bijvoorbeeld Korea ook weer op reageren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

'Succesrecept Japan niet toepasbaar op Europa'

De Japanse economie trok de afgelopen dagen de aandacht met onverwacht sterke groeicijfers. Het agressieve stimuleringsbeleid dat onder de nieuwe premier Shinzo Abe is ingezet lijkt daarmee zijn eerste vruchten af te werpen. Dit roept de vraag op of Europa lessen kan trekken uit het prille Japanse herstel. 'Abenomics' lijkt echter moeilijk te EXPORTeren naar het buitenland.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Premie op goudbaren naar records in Azië

In Hong Kong en Singapore betaalt men steeds meer premie voor goud. De goudprijs is weliswaar gezakt, maar door de sterk toegenomen vraag worden de premies steeds hoger. Er is een serieus tekort om aan de Chinese vraag te voorzien. Japanse handelaren zien een kans en EXPORTeren hun goudbaren naar de Chinese markt. In maart importeerde China een recordhoeveelheid van meer dan 220 ton goud!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Wanneer komt People’s Bank of China (PBOC) in de ring?

China volgt met argusogen de gebeurtenissen rond de Japanse Yen. De Chinese EXPORT krijgt vanzelfsprekend een stevige pad in de korf gezet door de super agressieve monetaire politiek waar de Japanse centrale bank voor heeft gekozen. Het heet dat een depreciatie van de Yen niet de bedoeling is, maar die koersval is toch mooi meegenomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

'Stand van economie slechter dan verwacht'

De Nederlandse economie heeft in het eerste kwartaal iets slechter gepresteerd dan verwacht. Het blijft wachten op een verbetering van het vertrouwen en een sterkere EXPORTgroei, blijkt uit een rondgang langs economen.

Het CBS maakte woensdag bekend dat de economie in de eerste 3 maanden van het jaar met 0,1 procent is gekrompen vergeleken met een kwartaal eerder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$