Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 641 tot 645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Goud goed voor 1/3 van Chinese importstijging

China verraste vriend en vijand door een robuuste economische groei te rapporteren terwijl de EXPORT naar de Verenigde Staten en Europa daalt. Europa en de Verenigde Staten zijn de twee grootste afzetmarkten voor China. Volgens Eric Sprott komt dit door de Chinese honger naar goud aldus

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Beurs Tokio sluit op hoogste niveau sinds 5 jaar

De beurs in Tokio heeft vandaag de handelsdag afgesloten met een winst van 1,20 procent. De beleggers waren positief gestemd na de daling van de Japanse yen ten opzichte van de dollar tot het laagste niveau sinds oktober 2008. Dat is goed nieuws voor de Japanse EXPORTbedrijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Wie stopt de Japanse beurs? Topix op nieuwe piek!

Op de beurs van Tokyo kan de pret niet op, zowel de Nikkei 225 als de Topix (die meer aandelen omvat) scheren steeds hogere toppen. Nieuwkomers op de beurs worden met open armen verwelkomd, zoals Mighty River Power Ltd vorige week mocht ervaren.

Simon Flood, chief investment officer bij Lion Global Investors Ltd. in Singapore, gelooft dat de huidige wereldeconomie in het voordeel van Japan werkt. De EXPORT stelt het beter nu de economie in de U.S. verbetert en nu Europa niet langer meer achteruitboert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Nikkei in de lift na daling yen

De beurs in Tokio zat vrijdag flink in de lift. Een verdere verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde voor een optimistisch stemming onder beleggers. De Nikkei sloot 2,9 procent in de plus op 14.607,54 punten. De Japanse beurs won deze week 6,7 procent.

De Amerikaanse dollar was vrijdag voor het eerst in 4 jaar tijd meer dan 100 yen waard. Dit zorgde vooral voor stevige koerswinsten onder de Japanse EXPORTbedrijven, die hun concurrentiepositie en winstgevendheid zien verbeteren door de goedkopere Japanse munt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Column Kees de Kort | Mooie Chinese cijfers? Ongeloofwaardig

"Het cijfer past op geen enkele manier in een hele serie andere cijfers die uit China beschikbaar zijn gekomen de afgelopen tijd", vervolgt De Kort. "En er zijn nog wat kleine details: de EXPORT naar Europa kromp een beetje. Dat begrijpen we: Europa gaat niet goed. En de EXPORT naar Hongkong steeg met 57 procent Onwaarschijnlijk, maar tegelijkertijd zeiden de mensen in Hongkong 'misschien dat de Chinezen wel heel erg veel naar ons EXPORTeren, maar wij importeren weinig uit China."Hij concludeert: "Dit geeft alleen maar aan dat de cijfers uit China niet kloppen met elkaar. Of deze cijfers zijn juist - maar dan zijn een heleboel anders cijfers veel te laag - of die andere cijfers zijn juist en deze cijfers zijn veel te hoog."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$