Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 651 tot 655
Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Olieprijs stijgt; Opec houdt mogelijk spoedvergadering

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie steeg gedurende de Aziatische handel, wat wijst op enige stabiliteit in de markt, in navolging van berichten dat leden van de Organisatie van Olie-EXPORTerende landen (Opec) overwegen een speciale vergadering te houden om de recente scherpe daling in de olieprijs aan te pakken.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Opec verlaagd verwachtingen wereldwijde vraag olie

AMSTERDAM (Dow Jones)--De organisatie voor olie-EXPORTerende landen Opec heeft woensdag zijn verwachtingen voor de wereldwijde vraag naar olie verlaagd, voor de tweede keer in twee maanden tijd, in reactie op de problemen rondom Cyprus.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Column Kees de Kort | De klap dreunt door richting China

De cijfers uit China worden steeds meer in twijfel getrokken. De EXPORT van China is in maart met maar 10 procent gestegen. In februari was dat nog 22 procent, weet Kees de Kort."China EXPORTeert natuurlijk heel veel naar Amerika en Europa. In Europa gaat het gewoon minder goed en in Amerika loopt het ook niet echt lekker. Ik denk dat grote landen, grote blokken in de wereld, minder importeren, dus kunnen de Chinezen minder EXPORTeren. Dus dat is allemaal niet zo heel verrassend."Dan: "Als je getallen vertrouwt, wil je niet eens weten hoe het zit. Dan geloof je het allemaal wel. Op het moment dat het omslaat en je gaat het een beetje wantrouwen, wil je précies weten hoe het zit. Dan kom je allemaal dingen tegen dat je denkt 'hoe kan dit nou?, hoe kan dat nou?' Dat proces is nu ten aanzien van de Chinese cijfers op gang gekomen. Dat zal wel vaker gebeuren."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Nederlandse EXPORT wint terrein op buurlanden

Nederlandse bedrijven doen het goed in het buitenland vergeleken met die uit landen als Duitsland, België en Frankrijk.

Zij hebben een groot en groeiend marktaandeel in de import van belangrijke handelspartners, zo blijkt uit onderzoek waarvan het ING Economisch Bureau de resultaten woensdag heeft gepubliceerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Chinese economen woest over monetair beleid Japan

Chinese economen hebben geen goed woord over voor het monetaire beleid van de Bank of Japan. Ze beschouwen het nieuwe stimuleringsprogramma als een rechtstreekse aanval in de wereldwijde valutaoorlog, een aanval gericht tegen andere Aziatische EXPORTerende economieën. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$