Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 651 tot 655
Bron: presseurop.eu
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

EU overweegt opheffing olie-embargo

De Europese lidstaten hebben een voorlopig akkoord gesloten over de versoepeling van het embargo op de Syrische olie-EXPORT. Dat zou een eerste aanzet betekenen tot een versoepeling van de sancties sinds president Bashar al-Assad twee jaar geleden begon met zijn represailles tegen de opstandige bevolking.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Opec ontkent formele planning voor spoedvergadering

LONDEN (Dow Jones)--De Organisatie van olie EXPORTerende landen (Opec) onderneemt geen formele stappen om een spoedvergadering in het leven te roepen, stellen drie functionarissen van de groep op vrijdag, waardoor een bijeenkomst onwaarschijnlijk is voordat een ingeroosterde conferentie plaatsvindt aan het einde van de maand.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Olieprijs stijgt; Opec houdt mogelijk spoedvergadering

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie steeg gedurende de Aziatische handel, wat wijst op enige stabiliteit in de markt, in navolging van berichten dat leden van de Organisatie van Olie-EXPORTerende landen (Opec) overwegen een speciale vergadering te houden om de recente scherpe daling in de olieprijs aan te pakken.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Opec verlaagd verwachtingen wereldwijde vraag olie

AMSTERDAM (Dow Jones)--De organisatie voor olie-EXPORTerende landen Opec heeft woensdag zijn verwachtingen voor de wereldwijde vraag naar olie verlaagd, voor de tweede keer in twee maanden tijd, in reactie op de problemen rondom Cyprus.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Column Kees de Kort | De klap dreunt door richting China

De cijfers uit China worden steeds meer in twijfel getrokken. De EXPORT van China is in maart met maar 10 procent gestegen. In februari was dat nog 22 procent, weet Kees de Kort."China EXPORTeert natuurlijk heel veel naar Amerika en Europa. In Europa gaat het gewoon minder goed en in Amerika loopt het ook niet echt lekker. Ik denk dat grote landen, grote blokken in de wereld, minder importeren, dus kunnen de Chinezen minder EXPORTeren. Dus dat is allemaal niet zo heel verrassend."Dan: "Als je getallen vertrouwt, wil je niet eens weten hoe het zit. Dan geloof je het allemaal wel. Op het moment dat het omslaat en je gaat het een beetje wantrouwen, wil je précies weten hoe het zit. Dan kom je allemaal dingen tegen dat je denkt 'hoe kan dit nou?, hoe kan dat nou?' Dat proces is nu ten aanzien van de Chinese cijfers op gang gekomen. Dat zal wel vaker gebeuren."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$