Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 681 tot 685
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Europese leiders met de handen in het haar over koers Euro

Het zal duidelijk zijn dat de Euro-zone niet bepaald zit te springen op een verdere stijging van de koers van de Euro. Die heeft tov van de Yen een indrukwekkende jump gemaakt en dat heeft de EXPORTpositie van de Europese bedrijfswereld bepaald geen goed gedaan.

Het probleem is echter dat Europa niet goed weet hoe te reageren op de koersbewegingen op de valutamarkten. De reacties na afloop van de G-7 meeting lieten daar weinig misverstanden over bestaan. In 1ste instantie praatte de 7 grote industrielanden de Yen zelfs verder naar omhoog.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Ook Zuid-Korea kocht veel goud

Zuid-Korea, de vierde grootste economie van Azië, heeft de laatste jaren ook actief goud gekocht. Haar goudreserve groeide van 14,4 ton in juli 2011 naar 84,4 ton nu, een stijging van 70 ton. In anderhalf jaar tijd klom dit EXPORTland van de 56e naar de 36e plaats op de wereldranglijst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Oosten importeert welvaart uit het Westen

Als gevolg van de toenemende vraag naar fysiek goud uit Azië stromen er steeds meer gouden munten en baren weg uit de VS, aldus MarketUpdate.

Reuters schrijft dat de private EXPORT van goud uit de VS in de maand december het hoogst was sinds september 2011. Er zou sprake zijn van een serieuze exodus van goud richting Aziatische markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

“Beleggers moeten waakzaam blijven in het licht van de Currency Wars”

De afgelopen weken was er heel wat te doen rond de ‘Currency Wars’. Het fenomeen is bekend: wereldwijd is er een opbod begonnen om de nationale munt te laten verzwakken, kwestie van zo meer competitief te worden als EXPORTgerichte natie. In zo’n oorlog zijn er winnaars, maar ook verliezers.

Morgan Stanley’s Manoj Pradhan stond even stil bij de rol die Japan in het geheel speelt. Tokyo heeft de spelregels gewijzigd en wil het initiatief niet uit handen geven. Dat betekent dat Japan wraak zal nemen tegen iedereen die wil beletten dat de Yen goedkoper wordt.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Olieprijs sluit hoger; Opec verhoogt verwachting vraag naar olie

AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is dinsdag hoger geeindigd, voor de tweede maal op rij, nadat de Organisatie voor olie-EXPORTerende landen (Opec) zijn verwachtingen voor de vraag naar olie in 2013 verhoogde, terwijl handelaren in afwachting zijn van de cijfers voor de wekelijkse olievoorraden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$