Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 711 tot 715
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 1 januari 2013

Eurocrisis raakt handel Zuid-Korea

Het handelsoverschot van Zuid-Korea is vorig jaar gekrompen, vooral door een zwakkere EXPORT naar Europa. Dat maakte de Zuid-Koreaanse overheid dinsdag bekend.

Het handelsoverschot nam in 2012 met 7,1 procent af tot 28,6 miljard dollar (21,6 miljard euro). De Zuid-Koreaanse EXPORT zakte met 1,3 procent, terwijl de import met 0,9 procent omlaag ging. De EXPORT naar Europa daalde vorig jaar met 12,5 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 december 2012

Noord-Korea handelt meer met China

De handel tussen Noord-Korea en China is sinds 2007 verdrievoudigd. Dat meldde het Zuid-Koreaanse statistiekbureau donderdag. Het noorden geeft geen data vrij.

De bilaterale handel steeg van bijna 2 miljard dollar tot 5,6 miljard dollar. Noord-Korea EXPORTeert 2,4 miljard dollar richting China, terwijl het land 3,16 miljard dollar importeert uit het land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Nikkei naar hoogste slot in 9 maanden

De beurs in Tokio is woensdag gesloten op de hoogste stand in 9 maanden. Beleggers rekenen erop dat stimuleringsmaatregelen van de nieuwe regering van premier Shinzo Abe de waarde van de yen zullen drukken. Dat is gunstig voor de Japanse EXPORT.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Rusland opent oliepijplijn naar het oosten

Rusland heeft dinsdag het laatste stuk van een nieuwe oliepijplijn naar de Stille Oceaan geopend. De aanleg van de 4200 kilometer lange pijplijn kostte in totaal bijna 20 miljard euro en moet de EXPORT van Russische olie naar Aziƫ en de Verenigde Staten vergemakkelijken en stimuleren. Het tweede, nieuwe gedeelte van de lijn loopt van de olievelden rond het meer van Bajkal naar de haven van Kozmino, tegen de noordoostelijke grens van China.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Japanse beurs sluit met winst

De beurs in Tokio is vandaag met winst gesloten. De handel kreeg vooral steun van een zwakkere yen. Daar profiteerden Japanse EXPORTbedrijven van.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$