Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 716 tot 720
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Rusland opent oliepijplijn naar het oosten

Rusland heeft dinsdag het laatste stuk van een nieuwe oliepijplijn naar de Stille Oceaan geopend. De aanleg van de 4200 kilometer lange pijplijn kostte in totaal bijna 20 miljard euro en moet de EXPORT van Russische olie naar Aziƫ en de Verenigde Staten vergemakkelijken en stimuleren. Het tweede, nieuwe gedeelte van de lijn loopt van de olievelden rond het meer van Bajkal naar de haven van Kozmino, tegen de noordoostelijke grens van China.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 december 2012

Japanse beurs sluit met winst

De beurs in Tokio is vandaag met winst gesloten. De handel kreeg vooral steun van een zwakkere yen. Daar profiteerden Japanse EXPORTbedrijven van.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 december 2012

Japanse EXPORT daalt opnieuw

Over de eerste 11 maanden van dit jaar bedraagt het handelstekort 6280 miljard yen, meer dan het dubbele van het record dat in 1980 werd neergezet. Wel overtrof de EXPORT naar de Verenigde Staten voor de eerste keer sinds december 2008 de uitvoer naar China. De EXPORT naar de VS steeg met 5,3 procent, terwijl naar China 14,5 procent minder werd uitgevoerd. De EXPORT naar de Europese Unie namt met 19,9 procent af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Ierse economie groeit 0,2 procent

In het tweede kwartaal groeide de Ierse economie met een herziene 0,4 procent. Economen hadden gemiddeld voor het derde kwartaal op een groei van 0,6 procent gerekend. De Ierse EXPORT steeg met 0,3 procent en de import nam met 2,1 procent toe. De consumentenuitgaven gingen met 0,5 procent omhoog en de bedrijfsinvesteringen klommen met 8,5 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Nikkei op hoogste niveau in 8 maanden

De beurs in Tokio is donderdag flink hoger geƫindigd. Toenemende speculatie dat de Japanse centrale bank agressievere stimuleringsmaatregelen voor de economie zal nemen zorgde voor een koopgolf op de Japanse beurs. De Nikkei sloot 1,7 procent hoger op 9742,73 punten. Dat is het hoogste niveau in 8 maanden tijd.

De stijging werd aangevoerd door de Japanse EXPORTbedrijven, die profiteerden van een verzwakking van de Japanse yen. De verwachting dat de Bank of Japan na de verkiezingen van aanstaande zondag meer versoepelingsmaatregelen zal nemen duwde de Japanse munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot het laagste niveau in 8,5 maand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$