Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 731 tot 735
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt EXPORT goud

Iraanse centrale bank beperkt EXPORT goud Iraniërs kunnen niet langer goud EXPORTeren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de EXPORT van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Amerika terug grootste afzetmarkt voor China

Velen waren verrast door de sterkere EXPORTcijfers van China. In september groeide de EXPORT met 10 % ten opzichte van vorig jaar, 2 % meer dan analisten hadden verwacht. Vermoedelijk komt een groot deel hiervan door de sterke vraag naar iPhones, iPads en andere populaire elektronica. Hierdoor steekt Amerika Europa terug voorbij als grootste EXPORTmarkt voor China.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Mooie stijging AEX index, BEL20 volgt op afstand

Vandaag begonnen de beurzen van België en Nederland licht lager ten opzichte van de slotstanden van woensdag. Al snel stonden beide hoofdindexen weer boven de slotstanden van woensdag, dit kwam mede door de redelijk goede winsten van de beurzen in Azië. Tussen 10:00 en 11:00 gleed de BEL20 nog kortstondig weg naar een laagste punt van de dag maar de AEX index daarentegen klom gedurende de ochtend langzaam verder omhoog. Kwartaalcijfers van Royal Dutch Shell vielen goed bij beleggers en het zwaarwegende fonds in de AEX werd beloond met een stijging.

Beleggers konden vandaag vooral uitkijken naar macrocijfers en bedrijfscijfers uit de Verenigde Staten. Macrocijfers uit Azië lieten in oktober tekenen zien van een verbeterde economie, de economische activiteit in China neemt verder toe en een macrocijfer uit Zuid-Korea gaf aan dat de EXPORT toeneemt wat een grotere vraag uit het buitenland aangeeft.

Rond lunchtijd stonden de AEX index en de BEL20 licht hoger, +0,64% en respectievelijk +0,32%. Op dat moment kwamen de derde kwartaalcijfers van Pfizer, de Amerikaanse farmaceut publiceerde een afgenomen winst en omzet. Deze werden met name gedrukt door het verliezen van de exclusiviteit op het medicijn Lipitor welke cholesterolverlagend is. Olieproducent Exxon Mobil kwam ook voorbeurs met cijfers over het derde kwartaal en de oliemaatschappij maakte een lagere winst van -7,4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt EXPORT goud

Iraniërs kunnen niet langer goud EXPORTeren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de EXPORT van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Aziatische data suggereert dat geleidelijk herstel in zicht is

Aziatische macro-economische cijfers laten in oktober tekenen van verbetering zien, waarbij een versnelling van de economische activiteit in China aangeeft dat 's wereld tweede economie aan momentum terugwint en cijfers voor de Zuid-Koreaanse EXPORT duiden op een sterkere buitenlandse vraag.

De verbeteringen blijven echter bescheiden en zijn verspreid over de regio Azie-Pacific. Australie, met zijn mijnbouw, en het op technologie gerichte Taiwan blijven juist een krimp doormaken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$