Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 746 tot 750
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Wall Street opent met winst

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Wall Street volgt daarmee Europa, waar kleine winsten worden geboekt dankzij een meevallende Chinese EXPORTgroei.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag naar verwachting hoger openen. Wall Street lijkt daarmee Europa te volgen, waar kleine winsten worden geboekt dankzij een meevallende Chinese EXPORTgroei.

De omzetten op de Amerikaanse financiƫle markten zullen mogelijk laag blijven aangezien de obligatiemarkt in de Verenigde Staten dicht is vanwege Veterans Day. Ook zijn overheidsinstanties gesloten en staan er geen macro-economische cijfers op het programma.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Turkije EXPORTeerde in september $1,4 miljard aan edelmetalen

Goldcore schrijft dat er in de maand september voor $1,4 miljard aan goud uitgevoerd is richting Iran, de Verenigde Arabische Emiraten en het Midden-Oosten. Sinds maart dit jaar, toen Iran werd afgesloten van het internationale SWIFT betalingssysteem, heeft Turkije al voor $11,7 miljard aan goud en andere edelmetalen geëxporteerd. Van dat bedrag zou ongeveer $10,2 miljard (bijna 90%) uiteindelijk zijn weg hebben gevonden richting Iran.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Frankrijk nieuw probleemgeval

Medio augustus bij de bekendmaking van de economische groeicijfers van de verschillende eurolanden over het tweede kwartaal was al duidelijk dat Frankrijk de verkeerde kant op ging.

De Franse economie kende een nulgroei in het tweede kwartaal. Op zich nog niet eens zo mager, gezien de uitdagende omgeving, maar vooral zorgelijk was de voortgaande snelle stijging van de arbeidskosten. Deze trend van duurdere Franse arbeid is al sinds het begin van de kredietcrisis gaande en begint een steeds zwaardere wissel te trekken op de concurrentiekracht van Frankrijk. Frankrijk levert nog maar 13% van de totale EXPORT van het eurogebied, een scherpe terugval ten opzichte van de 17% vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Nikkei sluit opnieuw lager

De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw lager gesloten. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro woog op de EXPORTbedrijven. De beursomzetten waren laag doordat beleggers geen grote posities meer innamen in afwachting van de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 0,4 procent lager op 8975,15 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$