Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 76 tot 80
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Duitse bedrijven investeren massaal in Rusland, sancties waardeloos?

Sinds de inval in de Krim zijn diverse Europese en Amerikaanse sancties van kracht tegen de Russische beer. Dit gevolgd door een escalerende politieke crisis tussen beide continenten en een in elkaar gezakte EXPORT. De praktijk leert echter dat er via omwegen nog steeds op grote schaal geïnvesteerd wordt in Rusland, in het bijzonder door Europa’s grootste economie Duitsland welke voorheen ook goede banden had met de Russen.

Het patriottisme in Rusland staat momenteel op een hoogtepunt waarbij Poetin de macht zeer sterk in handen heeft. Waar het land het door de sancties economisch een stuk moeilijker heeft op wereldvlak zijn deze sancties toch minder waterdicht dan men doet geloven aan de brave huisvader. De EXPORTcijfers zijn inderdaad gedaald, dit echter met de bijkomende vermelding dat de investering in Rusland terug op een hoog niveau staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun EXPORT van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Iran blijft problemen ondervinden op internationale markten, ondanks opheffen sancties

Ondertussen zijn de sancties tegen Iran officieel vijf maanden geleden opgeheven waarbij er in de eerste maanden een snelle productiestijging merkbaar was. Deze lijkt echter nu al te stabiliseren door onverwachte problemen.

De vertraging in de aangekondigde Iraanse EXPORT zorgt er voor dat er aan de wereldwijde aanbodzijde minder wordt toegevoegd. Ironisch genoeg bereikt Saoedi-Arabië hiermee zijn doel waarbij het hoopte Iran zijn EXPORT te beperken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit: harde klap voor Nederlandse EXPORTeurs

De dreun die het Britse Pond krijgt als gevolg van de keuze van het Verenigde Koninkrijk voor de Brexit, komt hard aan bij Nederlandse EXPORTeurs.

De overwinning van het Brexit-kamp bij het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie had vrijdagochtend meteen gevolgen op financiële markten. Het Britse Pond zakte bijna 7 procent tegenover de euro.

Voor Nederlandse bedrijven de EXPORTeren naar het Verenigd Koninkrijk is dat een flinke domper, omdat in euro’s geprijsde producten omgerekend in ponden fors duurder worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

OPEC-landen zien olie-omzet dalen naar laagste niveau sinds 2005

De landen van oliekartel OPEC hebben de omzet uit de olieverkoop in 2015 met maar liefst 438 miljard dollar zien dalen naar 518,2 miljard dollar, het laagste niveau sinds 2005.

De toename van de productie was niet groot genoeg om de enorme prijsdaling goed te maken, zo blijkt uit cijfers die het kartel bekend heeft gemaakt.

De EXPORT nam met 1,7 procent toe naar 23,6 miljoen vaten per dag. Zo behield het kartel het bestaande marktaandeel wereldwijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$