Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 751 tot 755
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Frankrijk nieuw probleemgeval

Medio augustus bij de bekendmaking van de economische groeicijfers van de verschillende eurolanden over het tweede kwartaal was al duidelijk dat Frankrijk de verkeerde kant op ging.

De Franse economie kende een nulgroei in het tweede kwartaal. Op zich nog niet eens zo mager, gezien de uitdagende omgeving, maar vooral zorgelijk was de voortgaande snelle stijging van de arbeidskosten. Deze trend van duurdere Franse arbeid is al sinds het begin van de kredietcrisis gaande en begint een steeds zwaardere wissel te trekken op de concurrentiekracht van Frankrijk. Frankrijk levert nog maar 13% van de totale EXPORT van het eurogebied, een scherpe terugval ten opzichte van de 17% vorig jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Nikkei sluit opnieuw lager

De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw lager gesloten. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro woog op de EXPORTbedrijven. De beursomzetten waren laag doordat beleggers geen grote posities meer innamen in afwachting van de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 0,4 procent lager op 8975,15 punten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio is maandag in de min gesloten in navolging van de verliesbeurt op Wall Street. Beleggers bleven terughoudend voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dinsdag. Koerswinsten onder de EXPORTeurs, die profiteerden van een goedkopere yen, hielden het verlies beperkt. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 9007,44 punten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt EXPORT goud

Iraanse centrale bank beperkt EXPORT goud Iraniërs kunnen niet langer goud EXPORTeren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de EXPORT van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Amerika terug grootste afzetmarkt voor China

Velen waren verrast door de sterkere EXPORTcijfers van China. In september groeide de EXPORT met 10 % ten opzichte van vorig jaar, 2 % meer dan analisten hadden verwacht. Vermoedelijk komt een groot deel hiervan door de sterke vraag naar iPhones, iPads en andere populaire elektronica. Hierdoor steekt Amerika Europa terug voorbij als grootste EXPORTmarkt voor China.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$