Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 756 tot 760
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Nikkei sluit in de min

De Nikkei eindigde 0,9 procent lager op 8870,16 punten. De Japanse beurs verloor daarmee deze week 2,6 procent.

De Japanse EXPORTbedrijven werden van de hand gedaan door de vrees voor omzetverlies als gevolg van het voortslepende conflict met China over drie onbewoonde eilandjes.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

Nikkei sluit in de min

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. De opluchting over de Spaanse begrotingsplannen werd in Japan tenietgedaan door een tegenvallend industriecijfer en de bezorgdheid over de eilandenruzie met China. De Nikkei eindigde 0,9 procent lager op 8870,16 punten. De Japanse beurs verloor daarmee deze week 2,6 procent.

De Japanse EXPORTbedrijven werden van de hand gedaan door de vrees voor omzetverlies als gevolg van het voortslepende conflict met China over drie onbewoonde eilandjes. Daarnaast bleek dat de industriële productie in Japan in augustus sterker dan verwacht is afgenomen tot het laagste niveau van de afgelopen 15 maanden. De Japanse industrie heeft last van de dure yen, de aanhoudende economische problemen in Europa en de afname van de vraag uit China.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Currency Wars: Valutaoorlog in volle gang

Kenners van het financiële systeem vragen het zich inmiddels al langer af; Zijn alle stimulerings-maatregelen nu een maatregel om de nationale economie een handje te helpen of heeft het vooral als doel om de valuta te laten depreciëren?

Wat het antwoord dan ook mag zijn, de tweede mogelijkheid lijkt in ieder geval een positief bijgevolg voor nationale EXPORTeurs. Een goedkopere munt betekent immers meer EXPORT en dus meer inkomsten. Iets waar centrale bankiers maar al te goed van op de hoogte zijn. Met wereldwijde stimuleringsmaatregelen aan de orde van de dag is het van belang dat we ons gaan verdiepen in de term “Valutaoorlog”, ook wel bekend als “Currency Wars”. Guido Mantega, de Braziliaanse minister van Financiën, gebruikt de term dan ook expliciet, wanneer hij het heeft over de nieuwe stimuleringsronde van de Federal Reserve.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 september 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. De daling werd aangevoerd door de EXPORTbedrijven die hadden te kampen met een duurdere Japanse yen en de aanhoudende eilandenruzie tussen Japan en China. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 9069,29 punten.

De Japanse automakers Nissan en Honda zakten 2,7 en 1,8 procent. Toyota verloor 1,6 procent, ondanks dat de grootste Japanse autofabrikant voor het weekeinde liet weten de productie in al zijn fabrieken in China maandag weer te hervatten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Welke partij kiest Amerika: Japan of China

Het conflict tussen China en Japan dreigt te escaleren. Amerika zit hiermee tussen 2 vuren. Japan is al gedurende een lange tijd een politieke bondgenoot en Amerika heeft er verschillende legerbasissen. Anderzijds is er China, ’s werelds sterkste economische macht voor het moment en drijvende kracht achter de EXPORT van de Amerikaanse inflatie.

Belangrijk is misschien om eens te kijken naar het bezit van Amerikaanse obligaties. China bezit momenteel $ 1.149,6 miljard US Treasuries, dit staat momenteel op het laagste niveau in 12 maanden. Japan daarentegen bezit $ 1.117 miljard US Treasuries, het hoogste aantal ooit. Er is dus echter maar een verschil van $ 33 miljard tegenover $ 430 miljard een jaar geleden.

Wie gaat Amerika moeten teleurstellen? En wat zullen de gevolgen zijn indien dat land beslist zijn obligaties van de hand te doen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$