Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 761 tot 765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Turkije EXPORTeert goud naar Iran... via Dubai!

Een van de financiƫle levenslijnen van Iran koopt van Turkije, via Dubai. Koeriers vliegen onder andere via Istanbul naar Dubai met zakken vol fysiek goud. Via Dubai wordt dit goud verscheept naar Iran.

Officiƫle data laten zien dat deze handel in augustus alleen al $ 2 miljard bedroeg. Aangezien het grote bedrag dat omgaat, kan men vermoeden dat de Iraanse regering hier achter zit.

Door de internationale sancties is Iran grotendeels afgesloten van het globale banksysteem. Door de aankoop van fysiek goud, kan Iran voorlopig nog verder functioneren. Fysiek goud wordt nog steeds overal ter wereld aanvaard als betaalmiddel.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Iran dreigt olie-EXPORT te staken

Iran zegt geen olie meer te EXPORTeren als het Westen nog meer economische sancties treft tegen het land. 'Als jullie doorgaan steeds meer sancties te nemen, staken wij onze EXPORT van olie naar de wereld', zei minister van Olie, Rostam Qasemi, in de marge van een energieconferentie in Dubai.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Nikkei eindigt vlak

De beurs in Tokio is dinsdag na een wisselvallige handelssessie onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na 6 winstbeurten op rij. Verliezen onder de elektriciteitsbedrijven wogen op het sentiment. EXPORTbedrijven bleven echter profiteren van een verzwakking van de Japanse yen en hielden de hoofdindex in evenwicht. De Nikkei eindigde 3,5 punten hoger op 9014,25 punten.

Kansai Electric Power zakte bijna 13 procent. Volgens het Japanse persbureau Jiji zal het elektriciteitsbedrijf dit jaar geen dividend uitkeren. Het bedrijf kampt met stijgende kosten voor het importeren van olie en gas aangezien de meeste van zijn kerncentrales nog altijd buiten gebruik zijn. Ook andere energieproducenten stonden onder druk. Chubu Electric Power en Tohoku Electric Power verloren respectievelijk 9,9 en 11,2 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Beter dan verwachte Chinese data

De Chinese inflatie kwam in september uit op 1,9 %, in lijn met de verwachtingen en lager dan de 2,0% van augustus. De producentenprijzen daalden 3,6 %, dit is de 7e daling op rij. Er wordt echter wel verwacht dat de voedselprijzen zullen stijgen de komende maanden, hetgeen een probleem kan vormen voor de Chinese overheid. Er is echter nog behoorlijk wat ruimte op monetair gebied om dit aan te pakken.

De Chinese groei van buitenlandse valuta’s vertraagd. De reserves stegen van $ 3,24 biljoen in juni naar $ 3,29 biljoen in september. Er wordt verwacht dat de buitenlandse valuta hun piek bereikt zullen hebben binnen enkele kwartalen. Dit zal de druk verminderen om de Yuan te laten appreciëren.

Ten slotte steeg de Chinese EXPORT met 9,9 % terwijl de import met 2,4 % steeg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Nikkei sluit nipt hoger

De beurs in Tokio is maandag nipt hoger gesloten. De Japanse beurs wist zich daarmee te herstellen van een eerder koersverlies. De stemming werd bij opening gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street van afgelopen vrijdag. Een flinke daling van de Japanse EXPORT in september woog eveneens op het sentiment. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9010,71 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$