Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 781 tot 785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Welke partij kiest Amerika: Japan of China

Het conflict tussen China en Japan dreigt te escaleren. Amerika zit hiermee tussen 2 vuren. Japan is al gedurende een lange tijd een politieke bondgenoot en Amerika heeft er verschillende legerbasissen. Anderzijds is er China, ’s werelds sterkste economische macht voor het moment en drijvende kracht achter de EXPORT van de Amerikaanse inflatie.

Belangrijk is misschien om eens te kijken naar het bezit van Amerikaanse obligaties. China bezit momenteel $ 1.149,6 miljard US Treasuries, dit staat momenteel op het laagste niveau in 12 maanden. Japan daarentegen bezit $ 1.117 miljard US Treasuries, het hoogste aantal ooit. Er is dus echter maar een verschil van $ 33 miljard tegenover $ 430 miljard een jaar geleden.

Wie gaat Amerika moeten teleurstellen? En wat zullen de gevolgen zijn indien dat land beslist zijn obligaties van de hand te doen?

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Nikkei stijgt op ECB-plan

De beurs in Tokio is vrijdag stevig hoger gesloten omhoog in navolging van de forse koerswinsten in New York en Europa. De aankondiging van het langverwachte steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) zorgde wereldwijd voor opluchting onder beleggers. De Nikkei eindigde 2,2 procent hoger op 8871,65 punten. De Japanse beurs wist daarmee in de afgelopen week een kleine 0,4 procent te winnen.

De Japanse EXPORTbedrijven kregen een extra duwtje in de rug door een daling van de Japanse yen ten opzichte van de euro. De Japanse automakers Toyota, Honda en Nissan stegen daardoor tussen 3,4 en 5,2 procent. De Japanse chipmaker Toshiba klom ruim 7 procent op berichten dat de Amerikaanse iPhone-maker Apple de orders voor geheugenchips van het Zuid-Koreaanse Samsung heeft teruggeschroefd en in plaats daarvan Toshiba heeft gekozen als nieuwe leverancier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Groeizorgen wegen op beurzen

De Europese beurzen gingen donderdag omlaag. Een aanhoudende krimp van de industrie in China en Europa en een daling van de Japanse EXPORT wakkerden de vrees over de wereldwijdafzwakkende economie aan.

,,Het is vlees noch vis. De macro-economische signalen zijn niet al te best. Het lijkt erop dat de beurzen alleen stijgen met hulp van de centrale banken en dat is te mager. De markten zullen waarschijnlijk een lichte teruggang laten zien zonder al te dramatische koersbewegingen. Verder is het nog wachten op een reeks macrocijfers uit de VS", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Japanse EXPORT blijft dalen

De EXPORT van Japan is in augustus voor de derde maand op rij gedaald, onder druk van een sterk afgenomen uitvoer naar China en de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd door de Japanse overheid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Olieprijzen bijna 4 procent omlaag

De twee belangrijkste contracten op de termijnmarkt daalden allebei met bijna 4 procent.

Saudi-Arabië zinspeelt al langer op maatregelen tegen de sterke prijsstijgingen. Die zijn volgens de oliegrootmacht schadelijk voor de wereldeconomie en daardoor op termijn ook slecht voor EXPORTeurs van olie.

De zakenkrant Financial Times meldde woensdag op grond van niet nader genoemde bronnen dat de Saudi's de productie opvoeren om de prijzen te drukken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$