Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 801 tot 805
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Happy days are here again? Besparingen in de PIGS-landen beginnen vruchten af te werpen

De statistieken liegen er niet om: de zuiderse economieën zijn concurrentiëler geworden, hun EXPORT leeft op en hun handelstekorten slinken. De periferie begint eindelijk de crisis te overwinnen en beweegt zich nu in de juiste richting, sneller dan de markten hadden verwacht, schrijft Die Welt.

De handelsbalans van de periferielanden kende jarenlang hoge tekorten. Mensen leefden er ver boven hun stand, met oplopende schulden tot gevolg. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Azië kraakt

De Chinese industriële productie daalde in augustus aan het snelste tempo in de laatste 41 maanden. Het aantal nieuwe bedrijven staat op het laagste punt in 9 maanden. EXPORTorders daalden aan het snelste tempo sinds maart 2009. De industriële productie blijft zo verder onder druk staan.

De industriële productie in Zuid-Korea daalde aan het snelste tempo in 8 maanden. Nieuwe EXPORTorders daalden voor de 3e maand op rij. Het aantal nieuwe bedrijven nam sterk af, al was het minder erg dan in juli. PMI bevindt zich nog steeds onder de 50, maar is iets beter dan vorige maand.

Nieuwe orders en EXPORTorders daalde aan het snelste tempo sinds december vorig jaar en voor de derde maand op rij. De industriële productie verminderde het hardste in een jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Saudi-Arabië dreigt netto-importeur van olie te worden

Indien de huidige trends zich verder doorzetten, dreigt Saudi-Arabië tegen het einde van het volgende decennium een netto-importeur van olie geworden te zijn. Dat is de conclusie van een rapport van Citigroup. Nochtans is Saudi-Arabië de grootste EXPORTeur van ruwe petroleum ter wereld, maar het koninkrijk kent per hoofd van de bevolking ook de grootste energieconsumptie van alle geïndustrialiseerde landen. Opgemerkt wordt dat Saudi-Arabië op dit ogenblik al zijn volledige productie van natuurlijk gas voor binnenlandse consumptie gebruikt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Na 21 jaar economische groei wordt outlook Australie grimmiger

De Australische economie is in het tweede kwartaal verder gegroeid, hetgeen het 21e jaar van groei op rij markeert. Echter, nu de tot voor kort sterk groeiende mijnbouwsector in het slop lijkt te raken, is het maar de vraag of deze trend zich nog langer voortzet.

Het bruto binnenlands product (bbp) groeide in de afgelopen verslagperiode met 0,6% op kwartaalbasis, meldt het Australische nationale statistiekbureau woensdag. Vooraf hadden geraadpleegde economen een groei van 0,8% voorzien. Een kwartaal eerder steeg het bbp op kwartaalbasis nog met 1,4%. Op jaarbasis groeide de Australische economie in lijn der verwachting met 3,7%. De groei was met name het gevolg van een combinatie van de consumptie van huishoudens, bedrijfsinvesteringen, diverse overheidsprogramma's en een sterkere EXPORT.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Alles wat u over China leest is fout

Het enthousiasme waarmee het Westen de groei van China aanschouwde is de voorbije maanden omgeslagen in twijfel. Volgens Stephen S. Roach, ex-voorzitter van Morgan Stanley Asia en docent aan Yale, is die twijfel nochtans onterecht. De Chinese economie groeit minder snel, maar staat er nog steeds goed voor, schrijft hij op Project Syndicate.

De Chinese beurs is het voorbije jaar met 20% gezakt. Andere statistieken zoals retailverkopen en EXPORT zijn evenmin hoopgevend. De scherpe vertraging van 2008-2009 – de groei zakte toen van 14,8% naar 6,6% – zal zich volgens Roach niet herhalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$