Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 801 tot 805
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wordt de Zwitserse vloer verhoogd?

Valutahandelaren kunnen zich het nog goed herinneren. Afgelopen woensdag was het precies een jaar geleden dat de SNB, de Zwitserse Centrale Bank, besloot dat de Zwitserse Franc teveel in waarde steeg en besloot hier een einde aan te maken. Begin September 2011 was er zelfs sprake van pariteit tussen de euro en de franc. Om de EXPORT te ondersteunen is destijds besloten om een expliciete “vloer” te benoemen van €1/CHF1,20, waarbij de koers wel boven maar niet onder deze vloer mag komen. Ondanks dat de vloer altijd stand heeft gehouden komen er steeds meer geluiden dat deze vloer wel eens op korte termijn verhoogd kan worden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

EXPORT van Saoedische olie kan tegen 2030 stilvallen

Zal Saoedi-Arabië zijn rol als voorman van de OPEC kunnen handhaven? De kans is groot dat dit niet het geval zal zijn. OPEC staat namelijk voor de organisatie van olie-EXPORTerende landen. Saoedi-Arabië is momenteel de grootste EXPORTeur van de wereld van ruwe olie, maar die positie loopt gevaar.

De lectuur van een rapport van Citigroup leert ons dat de EXPORT van ruwe olie vanuit het koninkrijk tegen 2030 kan stilvallen. De gevolgen van een dergelijke evolutie zijn niet te overzien. Het betekent dat de olieprijs eigenlijk maar één richting uit kan en dat is naar omhoog.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Happy days are here again? Besparingen in de PIGS-landen beginnen vruchten af te werpen

De statistieken liegen er niet om: de zuiderse economieën zijn concurrentiëler geworden, hun EXPORT leeft op en hun handelstekorten slinken. De periferie begint eindelijk de crisis te overwinnen en beweegt zich nu in de juiste richting, sneller dan de markten hadden verwacht, schrijft Die Welt.

De handelsbalans van de periferielanden kende jarenlang hoge tekorten. Mensen leefden er ver boven hun stand, met oplopende schulden tot gevolg. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Azië kraakt

De Chinese industriële productie daalde in augustus aan het snelste tempo in de laatste 41 maanden. Het aantal nieuwe bedrijven staat op het laagste punt in 9 maanden. EXPORTorders daalden aan het snelste tempo sinds maart 2009. De industriële productie blijft zo verder onder druk staan.

De industriële productie in Zuid-Korea daalde aan het snelste tempo in 8 maanden. Nieuwe EXPORTorders daalden voor de 3e maand op rij. Het aantal nieuwe bedrijven nam sterk af, al was het minder erg dan in juli. PMI bevindt zich nog steeds onder de 50, maar is iets beter dan vorige maand.

Nieuwe orders en EXPORTorders daalde aan het snelste tempo sinds december vorig jaar en voor de derde maand op rij. De industriële productie verminderde het hardste in een jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Saudi-Arabië dreigt netto-importeur van olie te worden

Indien de huidige trends zich verder doorzetten, dreigt Saudi-Arabië tegen het einde van het volgende decennium een netto-importeur van olie geworden te zijn. Dat is de conclusie van een rapport van Citigroup. Nochtans is Saudi-Arabië de grootste EXPORTeur van ruwe petroleum ter wereld, maar het koninkrijk kent per hoofd van de bevolking ook de grootste energieconsumptie van alle geïndustrialiseerde landen. Opgemerkt wordt dat Saudi-Arabië op dit ogenblik al zijn volledige productie van natuurlijk gas voor binnenlandse consumptie gebruikt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$