EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 811 tot 815 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: zondag 9 september 2012

De Chinese EXPORT en economische groei

China is qua omvang de tweede economie te wereld, alleen de Verenigde Staten heeft een grotere economie. In het tweede kwartaal van 2012 kwam de Chinese economische groei uit op het laagste niveau van de laatste drie jaar. Desalniettemin groeide de economie in China met 7,6% op jaarbasis. De groei op kwartaalbasis bedroeg 1,8%. Dit zijn cijfers waar menig Westers land jaloers op is. De economie van de eurozone kromp in het tweede kwartaal op jaarbasis namelijk met 0,5%. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de Chinese economie nog met 8,1% op jaarbasis en 1,9% ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is het 6de kwartaal op rij dat de Chinese economische groei lager uitvalt.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 9 september 2012

Groei Chinese industrie zwakt verder af

De Chinese industrie heeft in augustus de traagste productiegroei laten zien in 39 maanden, onder druk van een krimpende orderontvangst en een zwakkere EXPORT naar Europa en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek die zondag uitkwamen.

De productie in de omvangrijke Chinese industrie groeide met 8,9 procent op jaarbasis, de traagste groei sinds mei 2009. Economen rekenden gemiddeld op een toename van 9,1 procent. De Chinese economie is al enige tijd duidelijk aan het afkoelen. In het tweede kwartaal groeide de op een na grootste economie ter wereld met 7,6 procent, het traagste tempo in 3 jaar. Dat was het zesde kwartaal op rij met een afnemende groei.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

Wordt de Zwitserse vloer verhoogd?

Valutahandelaren kunnen zich het nog goed herinneren. Afgelopen woensdag was het precies een jaar geleden dat de SNB, de Zwitserse Centrale Bank, besloot dat de Zwitserse Franc teveel in waarde steeg en besloot hier een einde aan te maken. Begin September 2011 was er zelfs sprake van pariteit tussen de euro en de franc. Om de EXPORT te ondersteunen is destijds besloten om een expliciete “vloer” te benoemen van €1/CHF1,20, waarbij de koers wel boven maar niet onder deze vloer mag komen. Ondanks dat de vloer altijd stand heeft gehouden komen er steeds meer geluiden dat deze vloer wel eens op korte termijn verhoogd kan worden.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 7 september 2012

EXPORT van Saoedische olie kan tegen 2030 stilvallen

Zal Saoedi-Arabië zijn rol als voorman van de OPEC kunnen handhaven? De kans is groot dat dit niet het geval zal zijn. OPEC staat namelijk voor de organisatie van olie-EXPORTerende landen. Saoedi-Arabië is momenteel de grootste EXPORTeur van de wereld van ruwe olie, maar die positie loopt gevaar.

De lectuur van een rapport van Citigroup leert ons dat de EXPORT van ruwe olie vanuit het koninkrijk tegen 2030 kan stilvallen. De gevolgen van een dergelijke evolutie zijn niet te overzien. Het betekent dat de olieprijs eigenlijk maar één richting uit kan en dat is naar omhoog.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

Happy days are here again? Besparingen in de PIGS-landen beginnen vruchten af te werpen

De statistieken liegen er niet om: de zuiderse economieën zijn concurrentiëler geworden, hun EXPORT leeft op en hun handelstekorten slinken. De periferie begint eindelijk de crisis te overwinnen en beweegt zich nu in de juiste richting, sneller dan de markten hadden verwacht, schrijft Die Welt.

De handelsbalans van de periferielanden kende jarenlang hoge tekorten. Mensen leefden er ver boven hun stand, met oplopende schulden tot gevolg. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs