Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

EU wil actie WTO tegen China om metalen

Brussel wil dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) optreedt in een slepend conflict met China over de EXPORT van zeldzame aardmetalen. Dat heeft Europees commissaris Karel de Gucht (Handel) woensdag gezegd.

Zeldzame aardmetalen zijn onmisbare grondstoffen voor veel high-techproducten, zoals elektromotoren, chips en zonnecellen. Het grootste deel van het wereldwijde aanbod van dergelijke materialen komt uit China, dat beperkingen stelt aan de uitvoer en zo de prijzen hoog houdt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Iran heeft al last van olie-embargo Europa

Europa doet de deur voor olie uit Iran pas op zondag dicht, maar de gevolgen van het embargo zijn nu al merkbaar.

De olie-EXPORT uit Iran is in een halfjaar tijd met 40 procent gedaald en kan nog verder afnemen. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Ondanks de sancties wil Iran de productie van olie niet beperken. Gevolg is dat de opslagtanks zo goed als vol zitten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street. De risicobereidheid onder belegges nam af door de vrees voor een verdere vertraging van de wereldwijde economie.

De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 8798,35 punten. De Japanse beurs wist desondanks deze week 2,7 procent te winnen. Vooral de Japanse EXPORTbedrijven deden het afgelopen week goed dankzij een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Chinese industrie krimpt 8e maand op rij

De productie van de Chinese fabrieken daalt in juni voor de achte achtereenvolgende maand. De EXPORT staat op het laagste niveau sinds begin 2009.

Zowel de inkoop- als de verkoopprijzen daalden naar de laagste niveaus in twee jaar. De index van nieuwe orders daalde nog scherper, naar 45,9. Dat is het laagste niveau sinds 2009. ''Aangezien de marktomstandigheden moeilijk blijfen is het waarschijnlijk dat de EXPORTen in de komende maanden zullen dalen'', aldus HSBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten, terwijl de andere beurzen in het Verre Oosten overwegend verliezen lieten zien. De stemming op de Japanse beurs werd gesteund door stevige koerswinsten van de grote EXPORTbedrijven die profiteerden van een verdere verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 8824,07 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$