Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 881 tot 885
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Japanse beurs eindigt hoger

In Tokio toonde de beurs dinsdag wat herstel na de forse koersverliezen van een dag eerder. De hoop dat de beleidsmakers ingrijpen om de toenemende zorgen over de wereldwijde economie in te dammen zorgde voor optimisme. De Nikkei sloot 1 procent hoger op 8382 punten en doorbrak daarmee een vierdaagse verliesreeks.

De Japanse EXPORTbedrijven, die in de afgelopen handelsdagen zwaar werden getroffen door de verslechterde wereldwijde economische vooruitzichten, werden weer opgepikt. Elektronicaconcern Canon klom ruim 3 procent na de bekendmaking van een aandeleninkoopprogramma.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Nikkei sluit fors lager

De beurs in Tokio is maandag fors lager gesloten. Net als in Europa en New York joegen de schuldencrisis in de eurozone en een tegenvallend rapport over de Amerikaanse banenmarkt beleggers schrik aan. De Nikkei eindigde 1,7 procent lager op 8295,63 punten.

De Japanse EXPORTbedrijven werden het zwaarst getroffen door de verslechterde wereldwijde economische vooruitzichten. Automaker Mazda, die een grote blootstelling heeft aan Europa, daalde ruim 7 procent. Elektronicaconcern Sony verloor 1,7 procent, waardoor het aandeel voor het eerst sinds 1984 minder dan 1000 yen waard was. Sectorgenoot Canon leverde meer dan 5 procent in na een adviesverlaging door JP Morgan.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Japan dreigt met nieuwe valuta-interventies omdat yen maar blijft maar stijgen

De Japanse overheid probeert beleggers schrik aan te jagen door met valuta-interventies te dreigen, melden zowel de Wall Street Journal als persbureau Reuters. Door tegenvallende economische cijfers in Europa en de VS wordt de yen als een van de weinige “veilige havens” gezien. Maar Japan heeft als EXPORTland veel last van de duurdere yen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nederland grootste handelsoverschot eurozone

En toch mogen we ergens ook wel trots zijn op dit kleine kikerlandje:

Nederland ging Ierland, Slowakije, België en Duitsland voor. De totale waarde van de goederenEXPORT van Nederland naar de andere 16 eurolanden bedroeg 294 miljard.

De import kwam uit op 147 miljard, waardoor het handelsoverschot 147 miljard bedroeg. Dat is bijna een kwart van het bruto binnenlands product.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nikkei sluit met verlies

De beurs in Tokio is woensdag met verlies gesloten. Het optimisme over nieuwe economische stimuleringsmaatregelen in China nam af nadat de overheid in Beijing liet doorschemeren dat de steunmaatregelen relatief mild zullen zijn in vergelijking met de ingrepen tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis 4 jaar geleden. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 8633,19 punten.

De Japanse EXPORTeurs, met een grote blootstelling aan Europa, stonden onder druk door een sterke stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro. De geplaagde Japanse chipmaker Renesas Electronics toonde echter herstel en klom ruim 27 procent. Dinsdag bereikte het aandeel nog een dieptepunt na aankondiging van een omvangrijke reorganisatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$