Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 886 tot 890
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Japanse beurs eindigt hoger, Nikkei +0,7%

De beurs in Tokio is dinsdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hoop dat China meer stimuleringsmaatregelen zal nemen om de Chinese economie aan te jagen. Dit zorgde voor stevige koerswinsten onder de Japanse EXPORTbedrijven. De Nikkei eindigde 0,7 procent hoger op 8657,08 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

VS: China manipuleert munt niet

De waarde van de Chinese munt is nog altijd te laag, maar wordt niet door de Chinese regering gemanipuleerd. Dat concludeerde het Amerikaanse ministerie van Financiën vrijdag.

De Amerikaanse overheid houdt de waarde van de yuan, of renminbi zoals de munt ook wordt genoemd, scherp in de gaten. Amerikaanse politici beschuldigen China ervan de eigen munt kunstmatig laag te houden, om de eigen EXPORT te bevorderen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Rutte: juiste aanpak stijgende werkloosheid

De oplopende werkloosheid is niet goed, maar het kabinet voert het enige juiste beleid dat nu nodig is. Dat betoogde premier Mark Rutte donderdagavond in de Tweede Kamer waar het beleid van zijn kabinet gedurende het afgelopen jaar wordt besproken.

Rutte reageerde op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de werkloosheid in april met 24.000 personen is gestegen tot 489.000. Volgens de premier ervaart Nederland als EXPORTland de negatieve gevolgen van de internationale schuldencrisis. Het op orde brengen van de overheidsfinanciën en noodzakelijke hervormingen doorvoeren zijn dan het juiste antwoord, betoogde Rutte.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Er zijn maar 2 oplossingen voor de eurocrisis (en beide lijken onbespreekbaar...)

De noodlijdende landen van de EU moeten dringend hun concurrentievermogen herstellen, schrijft het Zweedse Expressen:

‘Het fundamentele probleem van de crisislanden is dat ze hun concurrentievermogen zijn kwijtgeraakt, vooral vis-à-vis de economische reus Duitsland. Prijzen en lonen zijn er te snel gestegen, wat de EXPORT schade heeft toegebracht. Er zijn maar twee manieren om uit dit dilemma te raken:

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Japanse beurs sluit nipt hoger

De beurs in Tokio is donderdag nipt hoger gesloten, dankzij een herstel in het laatste uur van de handel. De stemming op de Japanse beurs werd gedrukt door een verdere krimp van de Chinese industrie. Ook woog een aanhoudend dure Japanse yen op de EXPORTbedrijven. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 8563,38 punten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$