Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 911 tot 915
Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

De Argentijnse coup

Op 10 jaar tijd evolueerde Argentinië van EXPORTeur van olie en gas naar importeur waardoor het miljarden dollars moet neertellen voor grondstoffen die het zelf in de grond heeft steken. Argentinië heeft geen geld meer kunnen lenen op de internationale markten sinds de crisis 10 jaar geleden. Het overleefde via belastingen op granen, nationalisatie van private pensioenfondsen, inkomsten uit de luchtvaartmaatschappij en door geld af te tappen van de reserves van de centrale bank. Met de nationalisatie van YPF nemen ze hun energiebeleid ook weer in eigen handen.

Argentinië heeft hiermee wel zijn grootste investeerder tegen de borst gestoten, het fel geplaagde Spanje, door Repsol voor het blok te zetten. Slechts 2 maanden geleden had Repsol YPF de schattingen voor gevonden reserves nog fors opgetrokken, aanleiding genoeg om YPF te nationaliseren.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Italianen verschepen goud naar Zwitserland

De handelsbalans van Italië, het verschil tussen EXPORT en import, is in februari verbeterd, zo meldde Instat. Maar dat is voornamelijk het gevolg van de EXPORT van goud naar de noorderburen van Italië. Die nam met 35,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar.

De totale EXPORT van Italië steeg in februari met 2,1 procent, terwijl de invoer van goederen met 5,8 procent afnam. Daarmee kwam de handelsbalans uit op 1,1 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Japanse beurs eindigt lager

In Tokio is de beurs dinsdag opnieuw lager gesloten in navolging van de negatieve stemming in Europa en New York. De politieke onzekerheid in Frankrijk en Nederland voedde de vrees over een uitbreiding van de schuldencrisis. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 9.468,04 punten.

Door de onrust op de financiële markten zochten beleggers hun toevlucht tot de Japanse yen, die als een veilige haven wordt beschouwd. De duurdere Japanse munt zette echter de Japanse EXPORTbedrijven onder druk. Ook de financiële fondsen gingen omlaag in navolging van de forse verliezen onder de Europese sectorgenoten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Syrië verkoopt goud om het regime staande te kunnen houden

Het Syrische regime onder leiding van president Bashar al-Assad staat onder grote financiële druk.  Vanochtend werd nog bekend gemaakt dat de EU een EXPORTverbod invoert op veel goederen uit het land. Andere Westerse landen en sommigen Arabische landen hebben gelijksoortige sancties ingevoerd.

Volgens bronnen verkoopt Syrië door de financiële problemen veel van haar buitenlandse reserves. Ook de goudreserves van het land worden in grote hoeveelheden verkocht om zo de macht te kunnen behouden. Volgens diplomatieke Westerse bronnen worden de goudbaren die in de kluizen van de Syrische centrale bank liggen ver onder de marktprijs verkocht. Vanzelfsprekend is hier veel kritiek op aangezien het land zodoende een deel van het nationale erfgoed van de hand doet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Nikkei sluit licht lager

De beurs in Tokio is maandag met een klein verlies aan de nieuwe week begonnen. Een duurdere Japanse yen woog daarbij op de Japanse EXPORTbedrijven. De verliezen bleven beperkt door een lichte verbetering van de Chinese industriële activiteit in april. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 9542,17 punten.

Uit cijfers van bankgigant HSBC bleek dat de Chinese industrie in april voor de zesde maand op rij is gekrompen. De HSBC-inkoopmanagersindex kwam uit op 49,1. In maart werd nog een indexstand van 48,3 in de boeken gezet. Een stand van 50 of meer duidt op groei in de sector, daaronder op krimp. Volgens HSBC is de krimp te wijten aan de sterke afkoeling van de Chinese EXPORT.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$