Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 911 tot 915
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Japanse beurs eindigt lager

In Tokio is de beurs dinsdag opnieuw lager gesloten in navolging van de negatieve stemming in Europa en New York. De politieke onzekerheid in Frankrijk en Nederland voedde de vrees over een uitbreiding van de schuldencrisis. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 9.468,04 punten.

Door de onrust op de financiële markten zochten beleggers hun toevlucht tot de Japanse yen, die als een veilige haven wordt beschouwd. De duurdere Japanse munt zette echter de Japanse EXPORTbedrijven onder druk. Ook de financiële fondsen gingen omlaag in navolging van de forse verliezen onder de Europese sectorgenoten.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Syrië verkoopt goud om het regime staande te kunnen houden

Het Syrische regime onder leiding van president Bashar al-Assad staat onder grote financiële druk.  Vanochtend werd nog bekend gemaakt dat de EU een EXPORTverbod invoert op veel goederen uit het land. Andere Westerse landen en sommigen Arabische landen hebben gelijksoortige sancties ingevoerd.

Volgens bronnen verkoopt Syrië door de financiële problemen veel van haar buitenlandse reserves. Ook de goudreserves van het land worden in grote hoeveelheden verkocht om zo de macht te kunnen behouden. Volgens diplomatieke Westerse bronnen worden de goudbaren die in de kluizen van de Syrische centrale bank liggen ver onder de marktprijs verkocht. Vanzelfsprekend is hier veel kritiek op aangezien het land zodoende een deel van het nationale erfgoed van de hand doet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 april 2012

Nikkei sluit licht lager

De beurs in Tokio is maandag met een klein verlies aan de nieuwe week begonnen. Een duurdere Japanse yen woog daarbij op de Japanse EXPORTbedrijven. De verliezen bleven beperkt door een lichte verbetering van de Chinese industriële activiteit in april. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 9542,17 punten.

Uit cijfers van bankgigant HSBC bleek dat de Chinese industrie in april voor de zesde maand op rij is gekrompen. De HSBC-inkoopmanagersindex kwam uit op 49,1. In maart werd nog een indexstand van 48,3 in de boeken gezet. Een stand van 50 of meer duidt op groei in de sector, daaronder op krimp. Volgens HSBC is de krimp te wijten aan de sterke afkoeling van de Chinese EXPORT.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 19 april 2012

Iran beschuldigt Saoedi Arabie van overtreden OPEC-plafond

Iran heeft Saoedi Arabie donderdag beschuldigd van het overtreden van een collectieve OPEC overeenkomst, waarmee de vrees opleeft dat de lastige vergadering van vorig jaar herhaald moet worden.

De website van het Iraanse ministerie van olie Shana citeerde Rostam Ghasemi, die uitsprak dat de Organisatie van Olie-EXPORTerende landen (OPEC) "tot 30 miljoen vaten per dag moet produceren [als groep], maar sommige landen, waaronder Saoedi Arabie houden zich niet aan deze regeling".

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 april 2012

EXPORT goud van Italië naar Zwitserland met een derde gestegen

Italië heeft de laatste maanden ongeveer een derde meer goud naar Zwitserland geëxporteerd dan in dezelfde periode in 2011. Deze stroom van goud richting Zwitserland heeft voor een groot deel te maken met de inkopers in Italië, die sloopgoud opsturen naar Zwitserland voor productie van nieuw goud.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$