Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 926 tot 930
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 april 2012

Over de gulden, de euro en de banken

De voornaamste kostenposten zouden zitten in de problemen voor de financiële sector en de enorme EXPORTindustrie. Daarom concludeert D66: ' een terugkeer naar de gulden is onverstandig en een dure, riskante operatie'. Tevens wordt er in het onderzoek aandacht besteed aan het huidige banksysteem. ' De grote verwevenheid tussen de Europese lidstaten en het Europese bankenwezen blijft een groot punt van zorg', aldus een passage in het rapport. Een goed punt.

Bron: ree-info.nl
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

10 vragen aan Peter Cordes over REE

Ik ben van mening dat beleggen in zeldzame aardmetalen (REE) een kwestie is van doordacht anticiperen. De vraag naar producten die bestaan uit dit soort metalen neemt zienderogen toe. Dit is reden genoeg om aan te nemen dat waarde in REE aanwezig is. De risico’s, maar tevens ook de kansen, liggen in de hogere volatiliteit van de mijnbouwondernemingen. De mijnbouwers zijn kleine ondernemingen die op de small en midcap markten acteren. Daar is op zich niets mis mee, maar dit verklaart wel het karakter van de aandelen. Bedrijven dienen veel te investeren en trekken daarom met regelmaat nieuw kapitaal aan. Dit hoort bij startende mijnbouwbedrijven.
Daarnaast is de weg naar productie van deze ondernemingen geplaveid met belangrijke invloedsfactoren van politieke aard. Neem het EXPORTbeleid van China en de milieulobby in de Westerse wereld. 
Tot slot vormen de marktprijzen voor zeldzame aardmetalen altijd een risico omdat deze niet centraal genoteerd zijn. Er is sprake van gebrekkige transparantie rond de prijsvorming van zeldzame aardmetalen. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 april 2012

Japanse beurs sluit met verlies

In Tokio is de beurs dinsdag met verlies gesloten. Ondanks positieve Amerikaanse industriecijfers werden de Japanse EXPORTbedrijven van de hand gedaan door een sterke stijging van de Japanse yen. De omzetten op de beurs bleven echter laag.

De Nikkei eindigde met een min van 0,6 procent op 10.050,39 punten. Grote Japanse EXPORTbedrijven zoals automaker Toyota en elektronicaconcern Sony, die sinds het begin van het jaar fors zijn gestegen, kwamen onder druk te staan nadat de Japanse yen de hoogste koers in bijna een maand bereikte ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Wanneer gaat de yen door de knieën?

Japan kampt met een probleem, eentje zelfs van serieuze omvang. De koers van de yen is op de valutamarkten fors de lucht ingeschoten en dat is vanzelfsprekend geen goed nieuws voor de Japanse bedrijfswereld. Die is namelijk in niet onaanzienlijke mate afhankelijk van de EXPORT.

Een dure yen maakt die EXPORT steeds moeilijker. Maar de problemen zitten nog dieper. Als gevolg van de gestegen koers van de yen heeft de Japanse bedrijfswereld rake klappen gekregen. Veel sleutelsectoren van de Japanse industrie – denk maar aan automobiel en elektronica – zitten in het hoekje waar de slagen vallen en gaan daar niet snel uit raken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 1 april 2012

Irak EXPORTeert recordhoeveelheid olie

Irak heeft sinds 1980 niet meer zo veel olie geEXPORTeerd als afgelopen maand. Er gingen in maart in totaal 71,8 miljoen vaten olie het land uit, wat neerkomt op 2,3 miljoen vaten per dag. De uitvoer zal naar verwachting de komende tijd nog blijven stijgen, zo maakte zondag een woordvoerder van het ministerie van Olie bekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$