Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Erik Townsend voorziet enorme prijspieken in de VS

Als Amerikaanse expat heeft Erik Townsend (privaat investeerder) gezien hoe de VS jarenlang zijn hoge inflatie heeft kunnen EXPORTeren (hoofdzakelijk naar Azië).

Hier komt volgens Erik Townsend stilaan een einde aan. Hij voorziet gigantische prijspieken voor de Amerikanen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

Nikkei eindigt met verlies

In Tokio is de beurs maandag met verlies gesloten. Beleggers besloten winst te nemen na de recente sterke rally. Met name de Japanse EXPORTbedrijven stonden daardoor onder druk. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 9698,59 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Oost-Europa steeds belangrijkere afzetmarkt

Oost-Europa is als afzetmarkt voor de Nederlandse industrie de laatste 15 jaar flink gegroeid en wordt in de toekomst steeds belangrijker.

Dat schrijft het ING Economisch Bureau vrijdag in een rapport.

In 2010 werd voor 17,4 miljard euro aan Nederlandse producten verkocht in Oost-Europa. De sectoren die het meest profiteren van de EXPORTgroei naar Oost-Europa zijn agrifood, chemie en de technologische industrie. In 2010 ging het om respectievelijk 4, 3,5 en 5,3 miljard euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 februari 2012

Dronk de Sovjet Unie zich dood?

20 jaar na de val van de Sovjet-Unie, krijgen we de implosie van het Sovjetrijk nog steeds niet uitgelegd. De Berlijnse historicus van Hongaarse afkomst Gyorgy Dalos is de laatste in een lange rij van auteurs die boeken hebben gepubliceerd over de fundamentele oorzaken van de val van communistische regime.

Volgens Dalos is de Sovjet-Unie ten onder gegaan aan de interne contradicties van het communistische beleidssysteem, die de basis legden voor een nooit geziene economische inefficiëntie, die op haar beurt leidde tot een groot aantal absurde situaties. Zo EXPORTeerde de Sovjet-Unie meer graan dan de VS - die wel meer graan produceerden- maar maakten de Sovjets tegelijkertijd zes maal meer tractors dan diezelfde Amerikanen. De val van de Unie was onvermijdelijk, schrijft Dalos, “ze stortte in, omdat ze moest instorten”.

Bron: sync.nl
Geplaatst: zondag 26 februari 2012

Waarom Nederland een schilpad-economie wordt

Horror in het (papieren) economiekatern van NRC Handelsblad dit weekeinde: Nederland wordt een schildpad-economie. Doordat we achterop raken bij Duitsland worden we net zo traag als Zuid-Europese landen. En daarmee verliezen we onze trots: de triple A-status. Wat er misgaat? NRC zet de feiten op een rij.

In de 11 maanden tot en met november 2011 steeg de totale uitvoer naar landen binnen Europa met 10,4 procent. Naar Duitsland slechts met 8 procent. Terwijl Duitsland juist een cruciaal afzetgebied is, onze EXPORT naar Duitsland is volgens de OESO goed voor 12 procent van onze nationale productie van goederen en diensten. Als Nederland dus wel in het kielzog van Duitsland kan blijven, groeit de economie harder.

China is de werkplaats van de wereld geworden, maar de machines voor die werkplaats bestelt China niet in Nederland, maar in Duitsland. Duitse industriele concerns als Siemens en Bosch doen daar goede zaken. De versnelling van de Chinese welvaart vertaalt zich in extra vraag naar duurdere consumptiegoederen, zoals auto’s. En die komen ook uit Duitsland, niet uit Nederland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$