Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

Griekenland kocht voor ruim miljard euro aan wapens in 2010

De EU-lidstaten - en dan vooral Frankrijk - hebben in 2010 voor ruim een miljard euro wapens geleverd aan Griekenland, op een moment dat het land belangrijke besparingen opgelegd kreeg als voorwaarde voor noodhulp. Dat meldt de website EU Observer.

De gespecialiseerde site baseert zich op de cijfers uit het jaarlijks rapport van de Europese Raad over wapenEXPORT, dat in december gepubliceerd werd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

Japanse beurs boekt stevige winst

In Tokio is de beurs donderdag stevig hoger gesloten in navolging van de koerswinsten op Wall Street en in Europa. Na drie dagen van verliezen stapten de Japanse beleggers weer in de markt.

De hoop op het slagen van de Griekse schuldenruil en een positief Amerikaans banencijfer zorgden voor optimisme. De Nikkei eindigde 2 procent hoger op 9768,96 punten. De Japanse automakers en technologiebedrijven, die sterk afhankelijk zijn van de EXPORT, werden weer opgepikt en voerden de stijging aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Erik Townsend voorziet enorme prijspieken in de VS

Als Amerikaanse expat heeft Erik Townsend (privaat investeerder) gezien hoe de VS jarenlang zijn hoge inflatie heeft kunnen EXPORTeren (hoofdzakelijk naar Aziƫ).

Hier komt volgens Erik Townsend stilaan een einde aan. Hij voorziet gigantische prijspieken voor de Amerikanen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 maart 2012

Nikkei eindigt met verlies

In Tokio is de beurs maandag met verlies gesloten. Beleggers besloten winst te nemen na de recente sterke rally. Met name de Japanse EXPORTbedrijven stonden daardoor onder druk. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 9698,59 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

Oost-Europa steeds belangrijkere afzetmarkt

Oost-Europa is als afzetmarkt voor de Nederlandse industrie de laatste 15 jaar flink gegroeid en wordt in de toekomst steeds belangrijker.

Dat schrijft het ING Economisch Bureau vrijdag in een rapport.

In 2010 werd voor 17,4 miljard euro aan Nederlandse producten verkocht in Oost-Europa. De sectoren die het meest profiteren van de EXPORTgroei naar Oost-Europa zijn agrifood, chemie en de technologische industrie. In 2010 ging het om respectievelijk 4, 3,5 en 5,3 miljard euro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$