Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Saoedi-Arabie, Opec wijten hoge olieprijs aan marktspeculatie

Zowel Saoedi-Arabie als de Organisatie van olie-EXPORTerende landen (Opec) wijten de stijgende olieprijs aan de speculaties op de markt, waar te veel focus zou liggen op de voorraden op papier en nauwelijks aandacht is voor wat er daadwerkelijk geproduceerd wordt.

In een toespraak tijdens het International Energy Forum in Koeweit wijst de Saoedische minister van olie, Ali al-Naimi, er woensdag op dat de volatiliteit van de olieprijs te verklaren is door marktspeculatie die gebaseerd is op zogenaamde "vaten op papier" en niet op hetgeen daadwerkelijk geproduceerd wordt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

EU, VS en Japan stappen naar WTO over REEs China

De EU, de VS en Japan stappen naar de World Trade Organization (WTO) over de Chinese EXPORTquota's van rare earth elements (REEs). China produceert 97% van alle REEs wereldwijd en door de EXPORTrestricties dreigen bedrijven wereldwijd afgesloten te worden van de noodzakelijke grondstoffen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Chinese Rare Earth EXPORT: dalende volumes, stijgende prijzen!

De Chinezen worden steeds meer onder druk gezet door de internationale gemeenschap om hun EXPORT beperkingen op Rare Earth Metals te versoepelen.

Echter, hoe hoger de druk, hoe minder zeldzame aardmetalen de Chinese landgrenzen verlaten. En dat voert vervolgens weer de druk op de prijzen op!

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 maart 2012

Economie Portugal krimpt verder

De Portugese economie is verder gekrompen in de laatste drie maanden van 2011, meldt het Portugese statistiekbureau, aangezien de bezuinigingsmaatregelen de binnenlandse vraag raken en de crisis in de eurozone voor een afname van de EXPORT zorgt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 maart 2012

4 scenario's voor de toekomst van de olieprijs

Scenario 1: De EU sancties die beginnen op 1 juli 2012, zorgen voor 600.000 vaten olie minder op de markt. Brent Olie kan hierdoor stijgen naar $130,- per vat, al is minder ook mogelijk als Iran wel blijft EXPORTeren naar Italiƫ en Griekenland. Noot: Griekenland is voor een derde van zijn olie import afhankelijk van Iran.

Scenario 2: EU sancties zorgen voor een daling van 10%. In dit scenario zou de prijs van Brent Olie kunnen stijgen naar $138,- per vat

[3, 4 + ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$