Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 96 tot 100
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

Chinese EXPORT en import nemen opnieuw af

De EXPORT van China is in juni verder gedaald en ook de import ging omlaag. Dat liet de Chinese douane woensdag weten.

De Chinese EXPORT gemeten in dollars zakte met 4,8 procent in vergelijking met een jaar eerder. In mei nam de uitvoer van de tweede economie van de wereld met 4,1 procent af. De invoer daalde met 8,4 procent in juni, na een afname met 0,4 procent in de voorgaande maand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Iran drijft olieproductie verder op ondanks aanhoudende Amerikaanse restricties

De internationale oliemarkten zullen weinig impact ondervinden van de Iraanse productieverhoging de komende maanden. Dit aldus National Iranian Oil Co., de nationale oliemaatschappij van Iran. Met deze productieverhoging komt de Iraanse EXPORT bijna op het niveau van voor de sancties welke in de praktijk nog steeds niet volledig zijn opgeheven.

Met de productieverhoging tot 3,8 miljoen vaten per dag waarvan er 2 miljoen geëxporteerd worden naar het buitenland herovert Iran langzaamaan terug zijn positie op de wereldmarkt. Momenteel is reeds 80% van het marktaandeel terug ingenomen door het opheffen van de sancties door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Deze werden ingesteld in 2012 na aanslepende problemen in verband met het Iraanse kernprogramma. Sinds het opheffen ervan in januari wil Iran de EXPORT terug minstens verdubbelen wat het terug land rechtstreeks problemen oplevert met aartsrivaal en concurrent Saoedi-Arabië.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Waarom Merkel het een zorg zal zijn als de Britten geen toegang meer hebben tot de Europese markt

Duitsland is sinds de uitslag van het Brexit-referendum duidelijk: het Verenigd Koninkrijk zal minder of meer toegang verliezen tot de Europese vrije markt. Is dat grootspraak of heeft Duitsland andere belangen dan de EXPORT naar de Britten?

Wie Duitsland zegt, zegt auto’s. Ook na het dieselschandaal is de Europese natie een van de grootste autobouwende landen ter wereld, met luxepaardjes als BMW, Mercedes en Audi voorop. Als een Brexit werkelijk doorgaat, zal dat dit fabrikanten een flinke hap uit de taart kosten.

Die lobby wordt de laatste tijd aangewezen als reden waarom Duitsland soepeler gaat worden vis-à-vis Britse toegang tot de Europese open markt. Toen Boris Johnson nog meepraatte over de Brexit, opperde hij een uitzonderingspositie met minder immigratie en een op maat gemaakt toegangsplan tot de Europese markt. Dat verwees bondskanselier Angela Merkel meteen resoluut naar de prullenbak.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Duitse bedrijven investeren massaal in Rusland, sancties waardeloos?

Sinds de inval in de Krim zijn diverse Europese en Amerikaanse sancties van kracht tegen de Russische beer. Dit gevolgd door een escalerende politieke crisis tussen beide continenten en een in elkaar gezakte EXPORT. De praktijk leert echter dat er via omwegen nog steeds op grote schaal geïnvesteerd wordt in Rusland, in het bijzonder door Europa’s grootste economie Duitsland welke voorheen ook goede banden had met de Russen.

Het patriottisme in Rusland staat momenteel op een hoogtepunt waarbij Poetin de macht zeer sterk in handen heeft. Waar het land het door de sancties economisch een stuk moeilijker heeft op wereldvlak zijn deze sancties toch minder waterdicht dan men doet geloven aan de brave huisvader. De EXPORTcijfers zijn inderdaad gedaald, dit echter met de bijkomende vermelding dat de investering in Rusland terug op een hoog niveau staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun EXPORT van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$