Nieuws / Artikelen met het woord

export

1110 artikelen gevonden. Artikel 971 tot 975
Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

Verslaafd aan Russisch aardgas

Rusland is de grootste olieleverancier van Nederland en waarschijnlijk van heel Europa. En Rusland is ook de grootste leverancier van aardgas voor veel Europese landen.

In deze koude februarimaand breekt het aardgasverbruik in Europa records. Er wordt snel ingeteerd op de bovengrondse voorraden. Daarnaast wordt er ook dagelijks Russisch aardgas naar Europa getransporteerd via een groot netwerk van pijpleidingen. Maar sinds afgelopen donderdag is de Russische aardgasEXPORT naar Europa met ca. 30% afgenomen. Het is in Rusland zo koud, dat de Russen zelf ook meer gas nodig hebben.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 februari 2012

China wordt grootste EXPORTmarkt voor EU

China kan dit jaar al de grootste EXPORTmarkt voor de Europese Unie worden. Dat zei de EU-ambassadeur in China, Markus Ederer, maandag in Peking.

Daarmee zou de Verenigde Staten van de troon worden gestoten. De verwachting van Ederer is gebaseerd op actuele handelstrends. ''Europese EXPORT naar China groeit sneller dan Europese import vanuit China'', zo constateerde hij.

[...]

Bron: nu Zakelijk
Geplaatst: zaterdag 4 februari 2012

Iran staakt EXPORT olie naar landen in Europa

Iran zal de EXPORT van olie naar sommige Europese landen zeker staken. Dat heeft minister Rostam Qasemi van Oliezaken tegen de pers gezegd, meldde het semistaatspersbureau Fars zaterdag.

Qasemi zei niet welke landen geen olie uit Iran meer krijgen. Binnen de EU nemen vooral Griekenland en Italië veel olie uit het land af.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 januari 2012

L'arroseur arrosé?: "Teheran wil oliekraan zondag al dichtdraaien"

Het Iraanse parlement stemt zondag over een stopzetting van de olie-EXPORT naar de Europese Unie. Teheran wil daarmee het olie-embargo dat de EU Iran wil opleggen voor zijn. Indien de maatregel wordt geodgekeurd, wordt de stopzetting binnen de week effectief, melden Iraanse media. De EU is goed voor 18 procent van de olieverkoop uit Iran.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Japan wankelt: eerste tekort op de handelsbalans sinds 1980!

Japan incasseerde een flinke klap in 2011. Voor het eerst in meer dan 30 jaar boekt het land een tekort op de handelsbalans!

Dat betekent dat er meer import dan EXPORT gebeurd, wat invreet op de spaartegoeden van de maatschappij.

Vele wijzen uiteraard naar de ramp in Fukushima, maar er is meer aan de hand.

[Reuters]

De gigantische schuldenberg wankelt. Als de EXPORTen niet snel terug oppikken in 2012, kijkt het land over de rand van de afgrond.

[grafiek]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$