Nieuws / Artikelen met het woord

export

1102 artikelen gevonden. Artikel 976 tot 980
Bron: CassandraClub
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

Nigeria: aardolie, moslimextremisme en een ontevreden bevolking

Nigeria produceert dagelijks 2,4 miljoen vaten olie. Het binnenlands oliegebruik, ca. 280.000 vaten per dag, is sinds 1995 niet gestegen. Van de totale produktie EXPORTeert het land ca. 2,1 miljoen vaten per dag. Daarmee komt Nigeria op de 6e plaats in de lijst van de olie-EXPORTerende landen, boven Irak, Canada en Venezuela.

Maar het land heeft te weinig raffinaderijen om in de eigen behoefte aan brandstof te voorzien. Daarom wordt er benzine ingevoerd uit Venezuela en zelfs uit Groot-Brittannië.

Begin januari schafte de Nigeriaanse regering de subsidie op benzine af en daarom verdubbelde voor de Nigerianen de prijs.

De prijsverhoging leidde afgelopen week tot protesten van duizenden veelal jonge Nigerianen.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 9 januari 2012

AEX op winst: TNT uitblinker van de dag

De Amsterdamse effectenbeurs staat op winst. Een positief cijfer over de Duitse EXPORT, dat kort voor de beursopening naar buiten kwam, stuwde de handel.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 8 januari 2012

Iraanse garde dreigt met afsluiten zeestraat

Teheran heeft besloten de voor de olieaanvoer naar het Westen belangrijke Straat van Hormuz af te sluiten als de EXPORT van Iraanse olie wordt geblokkeerd.

Dat heeft Ali Ashraf Nouri, een hoge commandant bij de Iraanse Revolutionaire Garde, zondag gezegd. Iraanse politici hebben eerder met afsluiting gedreigd, maar dit is het duidelijkste teken dat afsluiting officieel beleid zou zijn.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Japanse beurs begint 2012 met winst

In Tokio is de beurs woensdag met winst aan 2012 begonnen. De Japanse beurs maakte op de eerste handelssessie van het nieuwe jaar een inhaalslag onder aanvoering van de EXPORTbedrijven en de financiële fondsen. De Nikkei eindigde 1,2 procent hoger op 8560,11 punten.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 4 januari 2012

Minimumlonen in Chinese Shenzen stijgen 13,6%

Shenzen, een van de snelstgroeiende industriële steden in China, gaat de minimumlonen volgende maand fors verhogen wegens de hoge armoede en oplopende inflatie. Daarmee gaat de stad recht in tegen waarschuwingen van fabrieksdirecteuren voor een nieuwe klap voor EXPORTeurs, die het toch al zwaar hebben.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$