Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Duitse en Nederlandse miljarden hielden eurozone overeind, maar het geld is op

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

De haast waarmee de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy het EU verdrag willen hervormen blijkt bepaald niet ongegrond, nu uit onderzoek van Amerikaanse en Duitse universitaire economen blijkt dat Zuid Europa de afgelopen maanden vrijwel geheel overeind is gehouden met miljarden euro's afkomstig van de Duitse Bundesbank en in mindere mate van de Nederlandse Bank. Acuut probleem: het geld is op, waardoor het hele bankensysteem in slechts enkele dagen tijd volledig in elkaar zou kunnen storten.

De afgelopen tijd hebben diverse (oud) politici met de regelmaat van de klok beweerd dat de euro zo goed zou zijn geweest voor Nederland en Duitsland, omdat onze EXPORT door de relatief zwakke euro fors is gestegen. Duitsland was echter met de D-Mark al één van 's werelds grootste EXPORTeurs, en hetzelfde gold voor Nederland toen wij nog de gulden hadden.

[..]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Opheffen euro kan Nederland zwaar opbreken

Een volledig uiteenvallen van de eurozone zou een harde klap zijn voor de Nederlandse economie, met mogelijk zeer ernstige gevolgen voor de EXPORT, voor de vermogens van beleggers, voor de pensioenen en voor de werkloosheid.

Dat stelt een rapport van het Economisch Bureau van ING dinsdag. Volgens de economen van ING richt het debat over de Europese schuldencrisis zich bij Noord-Europese beleidsmakers te veel op het morele aspect: landen die te veel hebben geleend, moeten daarvoor de prijs betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2011

Blokkering Iraanse petroleum-EXPORT zal olieprijzen verdubbelen

Indien de westerse wereld de Iraanse olie-EXPORT blokkeert, zal de prijs op de wereldmarkt stijgen tot meer dan 250 dollar per vat. Dat heeft een woordvoerder van het Iraanse minister van buitenlandse zaken gezegd in een reactie op de algemene verontwaardiging tegenover de recente bestorming van de Britse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran. Een dergelijke stijging zou de prijs van ruwe olie meer dan verdubbelen, wat desastreuze gevolgen zou kunnen hebben voor de onzekere wereldeconomie. De olieprijs ligt op dit ogenblik op ongeveer 110 dollar per vat.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Bedrijven Azië weinig last van eurocrisis

De meeste Aziatische bedrijven zullen relatief weinig last hebben van de Europese schuldencrisis. De gevolgen van de crisis voor ondernemingen in Azië zijn ''beheersbaar''.

Dat stelde het kredietbeoordelingsbureau Fitch donderdag.

Volgens Fitch zijn veel bedrijven in het Verre Oosten niet hoofdzakelijk afhankelijk van EXPORT naar Europa dankzij de sterk toegenomen handel in Azië zelf. De binnenlandse vraag in grote landen als China, India en Indonesië kan de impact van de crisis helpen verzachten, aldus Fitch.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2011

9 feiten die aangeven dat Ierland (nog) niet het Europese economische mirakel is

Ierland wordt door Europese politici steeds vaker als hét bewijs aangehaald van de succesvolle aanpak van financiële noodhulp en strenge besparingen. Het land EXPORTeerde in de eerste negen maanden van dit jaar 5,4% meer dan een jaar eerder. Maar schijn bedriegt.

De Financial Times en een aantal andere media sommen een paar voorbeelden op die aangeven dat het land het zeer moeilijk heeft omdat de koopkracht van de consumenten steeds verder afneemt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$