Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 986 tot 990
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Japan wankelt: eerste tekort op de handelsbalans sinds 1980!

Japan incasseerde een flinke klap in 2011. Voor het eerst in meer dan 30 jaar boekt het land een tekort op de handelsbalans!

Dat betekent dat er meer import dan EXPORT gebeurd, wat invreet op de spaartegoeden van de maatschappij.

Vele wijzen uiteraard naar de ramp in Fukushima, maar er is meer aan de hand.

[Reuters]

De gigantische schuldenberg wankelt. Als de EXPORTen niet snel terug oppikken in 2012, kijkt het land over de rand van de afgrond.

[grafiek]

Bron: Intermediair.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2012

Iran kan een klein China worden

Veel politici willen het land boycotten, maar desondanks reisde deze week een Nederlandse handelsdelegatie naar Iran. 'Er is daar veel menselijk kapitaal. Intellectueel zitten ze volledig op ons niveau.'

Iran, een van de 'schurkenstaten' van George Bush, staat al sinds de islamitische revolutie van 1979 onder internationale druk. In maart werden door de Verenigde Naties de bestaande handelssancties zelfs verscherpt vanwege de nucleaire ambities van het land. Van een grote bank die betrokken is bij het Iraanse kernenergieprogramma werden alle buitenlandse tegoeden bevroren en de wapenEXPORT werd verboden.

[...]

Het land is de op drie na grootste producent van aardolie, bezit tien procent van de oliereserves en vijftien procent van de gasvoorraad. Shell sloot begin dit jaar een contract ter waarde van meer dan 3 miljard euro met Iran voor de bouw van installaties boven het grootste gasveld ter wereld. Ook aannemers en ingenieursbureaus zijn actief in de Iraanse energiesector.

[...]

 Iran kan een klein China worden, meent Slim. 'Ze EXPORTeren veel auto's (ondermeer in licentie gebouwde Peugeots en Renaults, PvdK/FvLC) en andere producten naar buurlanden als Kazakstan en andere voormalige Sovjetrepublieken.' De mensen zijn er volgens hem goed opgeleid. 'Er zijn meer hoogopgeleide bèta's dan er werk is. Veel mensen zijn echt van topniveau. Ze zijn heel onderzoekend.

[...]

'Er is daar veel menselijk kapitaal. Intellectueel zitten ze volledig op ons niveau.'

[...]

De angst voor Iran heeft alleen maar met de politiek te maken.

[...]

Steeds minder ondernemers durven met het land handel te drijven, laat staan er te investeren. Maar de officiële statistieken zeggen niet alles. 'Veel wordt niet geregistreerd', zegt Jacob van der Vis, beleidsmedewerker van de Kamer van Koophandel van Rotterdam. 'Ik denk dat er veel zaken worden gedaan via Dubai of via cash-betalingen. Dat is volstrekt legaal.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

IMF zoekt vers geld

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een voorstel gelanceerd om $ 1 biljoen extra fondsen te vergaren om hun uitleen capaciteit te vergroten. Maar waar moet al dat geld vandaan komen?

Het IMF wil de middelen inzetten om de wereldeconomie te ondersteunen door een verslechterende Europese crisis. Het verzoek voor extra middelen was vooral gericht aan China, Brazilië, Rusland, India, Japan, en de olie-EXPORTerende landen.

[...]

Bron: EnergieNieuws.info
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Olieprijs weer omhoog in 2012

De prijs van ruwe olie zal in 2012 gemiddeld 111 dollar per vat bedragen volgens de drie grootste olie-EXPORTerende landen. Marktpartijen schatten de olieprijs consistent te laag in. Onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants toont aan dat de begrotingen van deze landen al tien jaar de meest betrouwbare graadmeter voor de voorspelling van de olieprijzen zijn. Voor 2011 voorspelden zij 104 dollar per vat, ten opzicht van een uiteindelijke gemiddelde prijs van 95 dollar. Voor 2012 verwacht de top drie een prijsstijging van 16 dollar.

[...]

Bron: EnergiePlus.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Olieprijs 111 dollar in 2012

De drie grootste olie-EXPORTerende landen voorspellen een gemiddelde olieprijs van 111 dollar in 2012. Vorig jaar was de gemiddelde prijs voor een vat ruwe olie nog 95 dollar. Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt dat deze landen beter in staat zijn de gemiddelde olieprijs te voorspellen dan instanties zoals het International Energy Agency (IEA) en de Energy Information Administration (EIA).

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$