Nieuws / Artikelen met het woord

export

1099 artikelen gevonden. Artikel 996 tot 1000
Bron: Goud-Portal
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Goud en zilver onderuit na interventie Japanse overheid

De Japanse overheid heeft in de nacht van zondag op maandag haar munt een enorme koersval bezorgd. Maandag nacht rond 02:20 begon de Yen enorm in waarde af te nemen ten opzichte van andere valuta’s en met name de dollar. Maar liefst 5 tot 6 biljoen Japanse yens werden even in de verkoop gegooid.

De dollarindex reageerde direct door met een hele punt de lucht in de schieten van 75 punten naar ruim 76 punten. De dollar is inmiddels 78 yen waard nadat de dollar op het laagste niveau sinds jaren heeft gestaan ten opzichte van de yen. Kort voor de interventies kon de dollar nog voor slechts 75,32 yens gekocht worden.

Japan hoopt met deze brutale actie in de race naar de bodem de EXPORT weer te stimuleren.

Het bijeffect was dat goud – de antidollar – flink naar beneden koerste, en zilver in zijn val meenam. 1 Ounce zilver werd ineens een dollar goedkoper. Een troy ounce goud daalde af van 1745 dollar naar 1705 dollar. Inmiddels staat de goudprijs weer op 1720 en zilver op 34,35 dollar – herstellende dus.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Japan start grootschalige interventie om yen te drukken

De Japanse overheid heeft maandag een nieuwe ronde valuta-interventies gelanceerd met de verkoop van 5 tot 6 biljoen yen om de stijging van de Japanse munt te stuiten, die de EXPORT en daarmee de economie hinderde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

VN veroordeelt (voor 20ste keer) VS-embargo tegen Cuba

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vandaag met bijna-unanimiteit en voor het twintigste opeenvolgende jaar een resolutie goedgekeurd die het VS-embargo tegen Cuba veroordeelt. Van de 193 landen stemden er twee tegen -de VS zelf en bondgenoot Israël- en hielden drie lidstaten het bij een onthouding: de Marshalleilanden, Micronesië en Palau.

Het handelsembargo tegen Cuba, al van kracht sinds 1962, verbiedt de EXPORT naar Cuba van eender welk product van Amerikaanse makelij, zelfs via derde landen, die in het geval van overtreding Amerikaanse sancties riskeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

Russische voorraden zeldzame aardmetalen niet snel toegankelijk

Rusland, dat de derde grootste voorraden zeldzame aardmetalen bezit, zal er minstens een decennium over doen om zijn productie op kruissnelheid te brengen en een alternatief te bieden voor de leemte die wordt gecreëerd door de EXPORTbeperkingen in China. Dat zegt consulent Technology Metals Research. Rusland zegt ongeveer 30 procent van de wereldwijde voorraden te bezitten, maar volgens Amerikaanse ramingen vertegenwoordigt het land samen met zijn voormalige Sovjet-buren een voorraad van 19 miljoen ton. Dat is ongeveer 14 procent van het wereldtotaal.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 24 oktober 2011

Is een sterke munt nadelig?

De politiek is het er over eens, een sterke munt is economisch gezien een zwaar nadeel. De economische theorie zegt namelijk dat je eigen EXPORT hierdoor te duur wordt in het buitenland en dat productie dan vertrekt.

Dat is de theorie.

In de praktijk is er Japan dat al heel lang een sterke Yen kent. Ondanks twintig en meer jaar kwakkelen met de economie is de Yen steeds sterker aan het worden. Ook de tsunami bracht daar geen verandering in.

De Yen wordt duurder en duurder. Dat is dus in theorie slecht voor de Japanse fabrikanten en EXPORT.

Dan de praktijk nu [...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$