Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 1006 tot 1010
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

Saudi-Arabië wordt opnieuw grootste olieproducent van de wereld

Tegen het midden van het decennium zal Saudi-Arabië opnieuw de grootste producent van ruwe olie ter wereld worden. Op dit ogenblik is Rusland wereldleider, maar het land slaagt er niet in om de snelle productiedaling bij zijn oudere sites volledig op te vangen door de ontwikkeling van nieuwe exploitatie-velden. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IAE). Rusland verdrong twee jaar geleden Saudi-Arabië van de eerste plaats, nadat de Organisation of Petroleum EXPORTing Countries (OPEC) de productie tijdens de economische crisis had teruggeschroefd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 november 2011

Jim Rickards: 'Amerike is grootste valuta-manipulator'

Wat Jim Rickards betreft is Verenigde Staten de grootste valuta-manipulator. Het officiële beleid luidt anders; maar zoals Obama tijdens de "State of the Union" bekendmaakte wil Amerika de EXPORT binnen vijf jaar verdubbelen. Dat kan alleen via dollardevaluatie. Rickards legt uit.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 5 november 2011

Handelsoverschot China verdwijnt binnen 5 jaar

Het enorme handelsoverschot van China zal over 5 jaar vrijwel zijn verdwenen. Dit zei de Chinese minister van Handel Chen Deming vrijdag in een artikel op de website van het ministerie.

Volgens de minister zal China de komende 5 jaar voor ongeveer 10 biljoen dollar (7,2 biljoen euro) importeren, ,,wat ongeveer gelijk zal zijn aan onze EXPORTen in die periode''.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Goud en zilver onderuit na interventie Japanse overheid

De Japanse overheid heeft in de nacht van zondag op maandag haar munt een enorme koersval bezorgd. Maandag nacht rond 02:20 begon de Yen enorm in waarde af te nemen ten opzichte van andere valuta’s en met name de dollar. Maar liefst 5 tot 6 biljoen Japanse yens werden even in de verkoop gegooid.

De dollarindex reageerde direct door met een hele punt de lucht in de schieten van 75 punten naar ruim 76 punten. De dollar is inmiddels 78 yen waard nadat de dollar op het laagste niveau sinds jaren heeft gestaan ten opzichte van de yen. Kort voor de interventies kon de dollar nog voor slechts 75,32 yens gekocht worden.

Japan hoopt met deze brutale actie in de race naar de bodem de EXPORT weer te stimuleren.

Het bijeffect was dat goud – de antidollar – flink naar beneden koerste, en zilver in zijn val meenam. 1 Ounce zilver werd ineens een dollar goedkoper. Een troy ounce goud daalde af van 1745 dollar naar 1705 dollar. Inmiddels staat de goudprijs weer op 1720 en zilver op 34,35 dollar – herstellende dus.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Japan start grootschalige interventie om yen te drukken

De Japanse overheid heeft maandag een nieuwe ronde valuta-interventies gelanceerd met de verkoop van 5 tot 6 biljoen yen om de stijging van de Japanse munt te stuiten, die de EXPORT en daarmee de economie hinderde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$