Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1006 tot 1010
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2011

Blokkering Iraanse petroleum-EXPORT zal olieprijzen verdubbelen

Indien de westerse wereld de Iraanse olie-EXPORT blokkeert, zal de prijs op de wereldmarkt stijgen tot meer dan 250 dollar per vat. Dat heeft een woordvoerder van het Iraanse minister van buitenlandse zaken gezegd in een reactie op de algemene verontwaardiging tegenover de recente bestorming van de Britse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran. Een dergelijke stijging zou de prijs van ruwe olie meer dan verdubbelen, wat desastreuze gevolgen zou kunnen hebben voor de onzekere wereldeconomie. De olieprijs ligt op dit ogenblik op ongeveer 110 dollar per vat.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Bedrijven Azië weinig last van eurocrisis

De meeste Aziatische bedrijven zullen relatief weinig last hebben van de Europese schuldencrisis. De gevolgen van de crisis voor ondernemingen in Azië zijn ''beheersbaar''.

Dat stelde het kredietbeoordelingsbureau Fitch donderdag.

Volgens Fitch zijn veel bedrijven in het Verre Oosten niet hoofdzakelijk afhankelijk van EXPORT naar Europa dankzij de sterk toegenomen handel in Azië zelf. De binnenlandse vraag in grote landen als China, India en Indonesië kan de impact van de crisis helpen verzachten, aldus Fitch.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2011

9 feiten die aangeven dat Ierland (nog) niet het Europese economische mirakel is

Ierland wordt door Europese politici steeds vaker als hét bewijs aangehaald van de succesvolle aanpak van financiële noodhulp en strenge besparingen. Het land EXPORTeerde in de eerste negen maanden van dit jaar 5,4% meer dan een jaar eerder. Maar schijn bedriegt.

De Financial Times en een aantal andere media sommen een paar voorbeelden op die aangeven dat het land het zeer moeilijk heeft omdat de koopkracht van de consumenten steeds verder afneemt.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 19 november 2011

Obama: VS moet weer machtige producent worden

De Verenigde Staten hebben zich in het verleden te veel gericht op kopen en consumeren en moeten nu weer een producent van betekenis worden, om op die manier de EXPORT aan te jagen en banen te creëren. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama zaterdag in zijn wekelijkse radiopraatje.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2011

China verlaagt EXPORTquota strategische metalen en zilver

China draait opnieuw de EXPORTkraan van strategische metalen wat dichter. De uitvoer van zilver, tin, wolfraam (tungsten), antimoon en molybdeen wordt daarmee verlaagd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$