Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1011 tot 1015
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

Gerald Celente: Valuta-oorlog in volle gang

Gerald Celente zit in een uitzending van RT en spreekt onder andere over de huidige valuta-oorlog. Overheden wereldwijd doen er alles aan om hun valuta goedkoop te houden, dit stimuleert namelijk de EXPORT. Volgens de trendforecaster kunnen valuta-oorlogen op termijn uitmonden in handelsoorlogen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Obama ruziet met China over wisselkoersbeleid: gedraag je als een "volwassene"

In Amerika wordt China al geruime van beschuldigd dat zij de wisselkoers van de renminbi kunstmatig laag houdt. Amerika vindt dat China haar munt in waarde moet laten stijgen ten opzichte van de dollar zodat Amerika meer EXPORTeert en China minder. De cijfers weerleggen echter de claim...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2011

Is Frankrijk de volgende?

S&P heeft dan wel geblunderd waardoor de Franse rente fors is opgelopen, maar er zijn ook fundamentele redenen dat de rente van Frankrijk onder druk staat.

In 10 jaar tijd is de verhouding tussen de Franse en Duitse EXPORT teruggevallen van 55% naar 40%. Frankrijk EXPORTeert dus 15% minder ten opzicht van Duitsland. Duitse werknemers betalen gemiddeld 29% belastingen tegenover 49% voor Franse werknemers.

De Franse staatsschuld bedraagt momenteel € 1,7 biljoen of bijna 88% van het bbp. Dit is de hoogste ratio van alle AAA landen.

1974 was het laatste jaar dat Frankrijk een budget in evenwicht had. Tegenwoordig heeft het al moeite om de Maastrichtnorm van 3% te halen in 2013. De groeivooruitzichten van de economie (1,75 %) worden ook neerwaarts herzien.

[...] [...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: maandag 14 november 2011

En als we nou een inflatiegulden krijgen?

Verleden week was er nog een monetair econoom op de televisie die een terugkeer van de gulden of van een neuro wel haalbaar achtte. Dat moest je het natuurlijk in het geheim voorbereiden en plotseling aankondigen. Tegelijkertijd bevries je alle bankrekeningen want anders vlucht iedereen met zijn spaarcenten naar het buitenland. De banken zelf sluit je voor een dag of veertien. Mensen konden wel een week of wat zonder flappentap leven, dacht de professor.

Dit scenario komt angstig dichterbij. Zelfs Patrick van Schie, chef-partijgeleerde van de VVD, acht het een waarschijnlijk en misschien wenselijk scenario. En alle PVV-ers steken hun oranje-blanje-bleu uit als het eenmaal zover is.

Daarna - geloven vriend en vijand - keert een ijzersterke gulden (of neuro) terug. Zelfs de vrienden van de euro belijden dit geloof. Zij zijn tegen omdat EXPORTnatie Nederland zich dan met zijn dure munt de markt uitprijst.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 november 2011

Saudi-Arabië wordt opnieuw grootste olieproducent van de wereld

Tegen het midden van het decennium zal Saudi-Arabië opnieuw de grootste producent van ruwe olie ter wereld worden. Op dit ogenblik is Rusland wereldleider, maar het land slaagt er niet in om de snelle productiedaling bij zijn oudere sites volledig op te vangen door de ontwikkeling van nieuwe exploitatie-velden. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IAE). Rusland verdrong twee jaar geleden Saudi-Arabië van de eerste plaats, nadat de Organisation of Petroleum EXPORTing Countries (OPEC) de productie tijdens de economische crisis had teruggeschroefd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$