EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 1011 tot 1015 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: woensdag 21 december 2011

Japanse beurs sluit hoger

In Tokio is de beurs woensdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de forse koerswinsten in New York en Europa, waar beleggers positief reageerden op macro-economische cijfers en een succesvolle Spaanse obligatieveiling. De Nikkei eindigde 1,5 procent hoger op 8459,98 punten. De stijging werd aangevoerd door de Japanse EXPORTbedrijven.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: dinsdag 20 december 2011

Kleine winst voor Nikkei

In Tokio is de beurs dinsdag licht hoger geëindigd onder aanvoering van de Japanse EXPORTbedrijven. Na de verliesbeurt op maandag stapten koopjesjagers weer voorzichtig in de markt. De waarschuwing van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank voor een moeilijk 2012 hield de stemming op de Japanse beurs echter in toom. De Nikkei sloot 0,5 procent hoger op 8336,48 punten.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: donderdag 8 december 2011

Duitse en Nederlandse miljarden hielden eurozone overeind, maar het geld is op

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

De haast waarmee de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy het EU verdrag willen hervormen blijkt bepaald niet ongegrond, nu uit onderzoek van Amerikaanse en Duitse universitaire economen blijkt dat Zuid Europa de afgelopen maanden vrijwel geheel overeind is gehouden met miljarden euro's afkomstig van de Duitse Bundesbank en in mindere mate van de Nederlandse Bank. Acuut probleem: het geld is op, waardoor het hele bankensysteem in slechts enkele dagen tijd volledig in elkaar zou kunnen storten.

De afgelopen tijd hebben diverse (oud) politici met de regelmaat van de klok beweerd dat de euro zo goed zou zijn geweest voor Nederland en Duitsland, omdat onze EXPORT door de relatief zwakke euro fors is gestegen. Duitsland was echter met de D-Mark al één van 's werelds grootste EXPORTeurs, en hetzelfde gold voor Nederland toen wij nog de gulden hadden.

[..]

Lees verder op XanderNieuws.nl
Geplaatst op: dinsdag 6 december 2011

Opheffen euro kan Nederland zwaar opbreken

Een volledig uiteenvallen van de eurozone zou een harde klap zijn voor de Nederlandse economie, met mogelijk zeer ernstige gevolgen voor de EXPORT, voor de vermogens van beleggers, voor de pensioenen en voor de werkloosheid.

Dat stelt een rapport van het Economisch Bureau van ING dinsdag. Volgens de economen van ING richt het debat over de Europese schuldencrisis zich bij Noord-Europese beleidsmakers te veel op het morele aspect: landen die te veel hebben geleend, moeten daarvoor de prijs betalen.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 5 december 2011

Blokkering Iraanse petroleum-EXPORT zal olieprijzen verdubbelen

Indien de westerse wereld de Iraanse olie-EXPORT blokkeert, zal de prijs op de wereldmarkt stijgen tot meer dan 250 dollar per vat. Dat heeft een woordvoerder van het Iraanse minister van buitenlandse zaken gezegd in een reactie op de algemene verontwaardiging tegenover de recente bestorming van de Britse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran. Een dergelijke stijging zou de prijs van ruwe olie meer dan verdubbelen, wat desastreuze gevolgen zou kunnen hebben voor de onzekere wereldeconomie. De olieprijs ligt op dit ogenblik op ongeveer 110 dollar per vat.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs