Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 1021 tot 1025
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Zwitserse nationale bank wil koers frank verder verlagen

De Zwitserse nationale bank (SNB) vindt de jongste terugval van de Zwitserse frank niet ver genoeg gaan. Ze zal de liquiditeit op de geldmarkt nogmaals duidelijk verhogen.

De bank grijpt daarmee al voor de derde keer naar dit instrument, om de frank lager te drukken. Zwitserse EXPORTbedrijven lijden immers zwaar onder de sterke munt. De frank won de voorbije maanden fors terrein tegenover de euro, omdat hij als veilige haven geldt voor beleggers in crisistijd.

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2011

Ongewone tijden en ongewone maatregelen

Ongewone tijden vergen ongewone maatregelen. Het gerucht deed al enkele dagen de ronde, maar gisteren werd het officieel bevestigd. Zwitserland ‘pegt’ tijdelijk de franc aan de euro, een koppeling die bedoeld is om te voorkomen dat de Zwitserse munt maar blijft stijgen en zo de EXPORTpositie van de Zwitserse bedrijven ondermijnt. Ook een andere getroffen maatregel is vrij drastisch: de rente op deposito’s in CHFr is negatief.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2011

Handelsoverschot China naar recordhoogte

Het Chinese handelsoverschot heeft in juli het hoogste niveau ooit bereikt. De handel van China met het buitenland nam afgelopen maand sterk toe. Dit blijkt uit cijfers die de Chinese douane woensdag publiceerde.

De sterke EXPORTstijging vond plaats in een klimaat van teruglopende industriële productie in China. In juli nam die productie voor de eerste keer in een jaar tijd af.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2011

Brazilaanse munt op hoogste niveau ooit

De Brazilaanse real noteerde maandag op zijn hoogste niveau ooit, sinds de munt in 1999 van de Amerikaanse dollar werd losgekoppeld. Voor één dollar kreeg je gisteren 1,53 reals, 0,9% meer dan eind vorige week. De munt blijft het goed doen ondanks pogingen van de Braziliaanse regering om de stijging te temperen teneinde de EXPORT niet in gevaar te brengen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juli 2011

Buy and Sell: Rare Earth Metals

Er is een ware hetze ontstaan tussen China en de WTO over de EXPORTlimieten op Rare Earth Metals.

De WTO dreigt met sancties, maar experts vrezen dat de Chinezen niet zullen toegeven.

De Chinezen hebben hun uitvoer van Rare Earth Metals drastisch verlaagd over de afgelopen jaren. Gezien hun dominante rol – China is momenteel goed voor 97% van de totale wereldproductie – dreigt de technologische ontwikkeling op de Westerse continenten (VS, Europe, …) tot stilstand te komen.

Rare Earth Metals worden veelvuldig gebruikt in onder meer nieuwe alternatieve energiebronnen (windmolens, zonnecellen, …) maar ook in de nieuwste smartphones.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$