Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 1036 tot 1040
Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zondag 3 april 2011

Saoedische olie i.p.v. Libische

Tot voor kort EXPORTeerde Libië 1,6 miljoen vaten olie per dag. Dat was olie van zeer hoge kwaliteit: light and sweet heet dat in de oliebranche. Door de burgeroorlog zal de olie-EXPORT nog maandelang stilliggen. En dan rijst de vraag waar Europa nu die lichte, zoete olie vandaan moet halen. Saoedi-Arabië, een van de grootste olie-EXPORTeurs ter wereld, heeft aangeboden om extra olie op de markt te brengen.

Dat is heel vriendelijk, maar er is een reden dat we liever olie kochten van die knettergekke Khadaffi. De Saoedische olie is niet licht en zoet, maar zuur en zwaar. Het is moeilijker te raffineren, er komen meer afvalstoffen bij vrij. En de opbrengst is lager: voor dezelfde hoeveelheid benzine en kerosine heb je meer vaten Saoedische olie nodig.

Bron: Future Money Trends
Geplaatst: vrijdag 1 april 2011

Staking bij grote zilvermijn duurt al een week

Hoewel zilvermijnen momenteel zeer winstgevend zijn, verloopt het er niet altijd even vlekkenloos. De San Cristobal zilvermijn - de op twee na grootste zilvermijn ter wereld - doormaakt een staking die nu al een week duurt. Werknemers eisen betere werkomstandigheden. Enkele officials hebben al reeds hun ontslag ingediend. Mijnwerkzaamheden liggen daar nu al een week stil:

A Strike at the San Cristobal Silver Mine enters its sixth day. With the silver market as tight as it is, this certainly can not help. Not only does the San Cristobal Mine account for HALF of Bolivias EXPORTs, this mine is the third largest silver producing and the sixth largest zinc producing mine in the WORLD! This strike started last Friday when workers demanded better working conditions and the firing of several officials. Mining production has been completely halted now for almost an entire week. This has been completely ignored by the financial media.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: woensdag 30 maart 2011

Energieproblemen in Europa

Sinds een paar weken ligt de olie-EXPORT van Libië naar Italië stil. Dat betekent niet dat de benzine in Italië nu al opraakt, maar wel dat men de voorraden zal moeten aanspreken en misschien benzine en kerosine zal moeten importeren uit andere landen.

N.a.v. de kernramp in Japan heeft de Duitse regering besloten om 7 oude kerncentrales voorlopig stil te leggen... Men verwacht dat Duitsland 1,8 miljoen ton steenkool meer zal importeren in de maanden april, mei en juni.

Groot-Brittannië moet steeds meer vloeibaar aardgas (LNG) importeren, omdat de aardgasproduktie in de Noordzee snel afneemt.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zondag 27 maart 2011

Kan Europa de Libische olie missen?

Europa en de VS hebben snel en resoluut ingegrepen in de dreigende burgeroorlog in Libië. Dat heeft natuurlijk te maken met de olie. Libië EXPORTeerde tot voor kort dagelijks 1,5 miljoen vaten aardolie. Daarvan komt ca. 1,2 milj. vaten naar Europa, ongeveer 10% van het totale Europese olieverbruik.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

Grondstoffen in de grond worden ook duurder

De prijs van de zeldzame aardmetalen is het afgelopen jaar bijna vertienvoudigd.

China produceert 97% van alle zeldzame aardmetalen. Maar het afgelopen jaar heeft China aangekondigd de EXPORT van deze grondstof te beperken. De zeldzame aardmetalen zijn onmisbaar voor de produktie van moderne elektronica als smartphones en computers, maar zijn ook nodig voor produktie van windmolens. Men verwacht dat de vraag (en de prijs) de komende jaren snel zal stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$