Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 1036 tot 1040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Grootste automarkt ter wereld krimpt

Voor het eerst in twee jaar zijn er in China minder auto’s verkocht. Het is de eerste verkoopdaling op jaarbasis sinds januari 2009. In vergelijking met maart zakte de verkoop met ruim 15 procent. Dat maakte de Chinese branchevereniging van autobedrijven dinsdag bekend.

De EXPORT van China is vorige maand sterk gestegen (30 %), terwijl de importgroei juist afzwakte. Daardoor is het handelsoverschot in april stevig toegenomen ($11,4 mrd).

Bron: HB news
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Stijgende euro gaat voor problemen zorgen

De euro stijgt al een aantal weken achter elkaar in een ongekend tempo en dat zorgt ervoor dat de EXPORTproducten van Eurolanden flink duurder worden voor de rest van de wereld. Dit gaat bij EXPORTeurs hoe dan ook tot problemen leiden. Het vreemd is alleen dat helemaal niemand erover praat of zich druk maakt.

Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 18 april 2011

China trapt op inflatierem

Het is het Chinese Jaar van het Konijn en China zal proberen twee konijnen in één klap te schieten: het EXPORTniveau in stand houden en de inflatie onder controle houden. Het zal bij de konijnen af worden.

Nieuwe actie van de Chinese regering in een poging de inflatie te remmen
De Chinese regering weet niet meer wat ze moet doen. Eind vorige week is het officiële inflatiecijfer gestegen naar 5,4%, maar de inflatie van de voedselprijzen – die welke miljarden arme Chinezen dagelijks voelen – ligt dicht bij de 12 of 15%.

Dit terwijl China de rente verhoogt. Of de rente van de obligatiereserves verhoogt, zoals afgelopen zondag. Voor de zevende keer in zes maanden. Zonder succes.

Er heerst echte onrust in China. En hoewel in zo’n goed georganiseerde dictatuur een Chinese lente moeilijk voorstelbaar is, is het water de bevolking tot de lippen gestegen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zondag 3 april 2011

Saoedische olie i.p.v. Libische

Tot voor kort EXPORTeerde Libiƫ 1,6 miljoen vaten olie per dag. Dat was olie van zeer hoge kwaliteit: light and sweet heet dat in de oliebranche. Door de burgeroorlog zal de olie-EXPORT nog maandelang stilliggen. En dan rijst de vraag waar Europa nu die lichte, zoete olie vandaan moet halen. Saoedi-Arabiƫ, een van de grootste olie-EXPORTeurs ter wereld, heeft aangeboden om extra olie op de markt te brengen.

Dat is heel vriendelijk, maar er is een reden dat we liever olie kochten van die knettergekke Khadaffi. De Saoedische olie is niet licht en zoet, maar zuur en zwaar. Het is moeilijker te raffineren, er komen meer afvalstoffen bij vrij. En de opbrengst is lager: voor dezelfde hoeveelheid benzine en kerosine heb je meer vaten Saoedische olie nodig.

Bron: Future Money Trends
Geplaatst: vrijdag 1 april 2011

Staking bij grote zilvermijn duurt al een week

Hoewel zilvermijnen momenteel zeer winstgevend zijn, verloopt het er niet altijd even vlekkenloos. De San Cristobal zilvermijn - de op twee na grootste zilvermijn ter wereld - doormaakt een staking die nu al een week duurt. Werknemers eisen betere werkomstandigheden. Enkele officials hebben al reeds hun ontslag ingediend. Mijnwerkzaamheden liggen daar nu al een week stil:

A Strike at the San Cristobal Silver Mine enters its sixth day. With the silver market as tight as it is, this certainly can not help. Not only does the San Cristobal Mine account for HALF of Bolivias EXPORTs, this mine is the third largest silver producing and the sixth largest zinc producing mine in the WORLD! This strike started last Friday when workers demanded better working conditions and the firing of several officials. Mining production has been completely halted now for almost an entire week. This has been completely ignored by the financial media.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$