Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 1036 tot 1040
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 7 september 2011

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. Na de stevige koersverliezen in de afgelopen dagen werden aandelen uit zwaar afgestrafte sectoren weer opgepikt. De Japanse EXPORTbedrijven profiteerden daarbij van een zwakkere Japanse yen. De Nikkei sloot 2 procent hoger op 8736,41 punten.

Bron: De Pers
Geplaatst: zaterdag 3 september 2011

Wereldbank waarschuwt voor gevarenzone

De president van de Wereldbank, Robert Zoelick, heeft zaterdag in Peking gewaarschuwd dat de wereldeconomie deze herfst in de gevarenzone dreigt te komen.

Hij riep China op vaart te zetten achter structurele hervormingen. De groei van de economie van China is te danken aan de EXPORT van dat land, maar zou meer moeten komen van de binnenlandse consumptie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2011

Nikkei sluit ongewijzigd

In Tokio is de beurs woensdag ongewijzigd gesloten. De stemming werd gedrukt doordat de duurdere Japanse yen zorgde voor koersverliezen onder de EXPORTbedrijven. De Nikkei-index eindigde de laatste dag van augustus op 8955,20 punten.

Bron: Kijkop China
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Goedkope Chinese munt wint aan waarde en vertrouwen

In het zoeken naar oplossingen voor de huidige wereldwijde economische problemen, kijken velen met een schuin oog naar China, het land waar groeiprognoses de laatste decennia rondom of zelfs boven de tien procent uitkwamen. Maar ook China kampt met problemen zoals stijgende inflatiecijfers (6,5 procent in juli, 2011) en een hoge inkomensongelijkheid.

Volgens economen is het echter de door de Chinese overheid sterk gecontroleerde Ren Min Bi die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de huidige wereldwijde economische instabiliteit. Het veel gehoorde argument is dat de RMB opzettelijk goedkoop gehouden wordt. Het argument van de Chinese leiders is altijd geweest dat de continuïteit van de Chinese EXPORTmachine met een goedkope Ren Min Bi kan worden gegarandeerd waarmee en zo kan worden voorkomen dat de inwoners van de snel uitdijende Chinese steden niet massaal zonder werk komen te zitten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

China tekent beroep aan tegen EXPORTquota voor mineralen

China wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), die de EXPORTbeperkingen op grondstoffen als zink en bauxiet illegaal noemt. Dat zei Shen Danyang, een woordvoerder van het ministerie van Handel. China vindt dat zijn beleid in overeenstemming is met de WTO-regels.

De WTO deed de uitspraak op 5 juli na een klacht van de Verenigde Staten, de Europese Unie en Mexico. De EU en de VS waren tevreden met de beslissing - volgens Brussel heeft China de prijzen van de betrokken grondstoffen kunstmatig hoog gehouden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$