Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 1051 tot 1055
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 februari 2011

Pimco: beleggers, bereid je voor op hoge inflatie in VS

Als de Fed niet op tijd verkrapt, dan kan er binnen drie jaar dubbelcijferige inflatie optreden. Beleggers moeten zich richten op beleggingscategoriën met een 'reëel rendement', zoals grondstoffen, vastgoed, aandelen en zelfs bepaalde obligaties.

Fundamentele veranderingen
Pimco, de grootste obligatiebelegger ter wereld, vreest een toenemend verschil tussen de gepubliceerde inflatie en de inflatie gecorrigeerd voor energie- en voedselprijzen (die de Fed als maatstaf gebruikt). Modellen die worden gebruikt om de inflatie te voorspellen zijn er niet op gericht fundamentele veranderingen mee te nemen. Pimco denkt dat de gepubliceerde, ongecorrigeerde inflatie, in de nabije toekomst zal aantrekken, mede doordat opkomende landen niet langer meer de inflatie in ontwikkelde landen drukken, maar juist inflatie EXPORTeren naar onder meer de VS.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 februari 2011

Ruwe olie overstijgt kaap van 100 dollar per vat

De prijs van een vat Opec-olie is bij de start van de week geklommen tot 100,59 dollar, en bereikt opnieuw voor het eerst sinds september 2008 de grens van 100 dollar per vat.

De stijging is te wijten aan toenemende vrees over een mogelijke verstoorde olie-EXPORT uit de Opec-lidstaat Libië, waar er een bloedige repressie aan de gang is tijdens het volksprotest tegen de Libische leider en kolonel Kadhafi.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 februari 2011

Extreme weersomstandigheden jagen voedselprijzen steeds hoger

Experts menen dat het einde van de prijsstijgingen nog niet in zicht is.

De globale weersomstandigheden blijven de prijzen van landbouwgrondstoffen naar recordhoogtes katapulteren. De cycloon Yasi die over Australië raast met windsnelheden van 300 kilometer per uur, heeft de prijs van suiker voor het eerst sinds 1980 boven de 35 dollarcent per pond gejaagd. Australië is de op twee na belangrijkste EXPORTeur van suikerriet wereldwijd.

Ook de strenge winter in de VS, met 30 staten die gisteren onder een gigantische sneeuwstorm werden bedolven, heeft de prijs van tarwe verder omhoog geduwd. Aan de andere kant van de evenaar zorgt een uitzonderlijke droogte in Argentinië dan weer voor prijsstijgingen van maïs.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Egypte en peakoil

Peakoil en de stijgende olie-importen hebben een dramatisch effect op de Egyptische economie. De overheid moet bezuinigen, o.a. op voedselsubsidies. De lonen stijgen niet meer. Peakoil en politieke instabiliteit gaan hand in hand.

Olieproducerende landen hebben de neiging om zelf steeds meer aardolie te gaan gebruiken, zodat er steeds minder olie overblijft voor de EXPORT.

Sinds 2008 verbruikt de Egyptische bevolking meer olie dan het land produceert.

Bij een olieprijs van $80 per vat, loopt de energierekening van Egypte op tot $2,9 miljard per jaar. Terwijl er voor 2007 miljarden aan olie-inkomsten te verdelen waren.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Onverwachte krimp in Groot-Brittannie, hoezo onverwacht?

De Britse economie is in het 4e kwartaal van 2010 onverwacht gekrompen

Ik schreef al eerder dat Groot-Brittannië energie moet invoeren, in de vorm van aardgas, steenkool en aardolie. De energierekening van het Verenigd Koninkrijk zal alleen nog maar hoger worden omdat de binnenlandse produktie van aardgas en aardolie daalt en omdat de prijzen van fossiele brandstoffen snel stijgen.

In november van 2010 steeg het tekort op de Britse betalingsbalans van 8,6 miljard pond naar 8,7 miljard. Economen hadden dat niet verwacht. Economen denken nl. dat je de gestegen energieprijzen gewoon kunt doorberekenen in de produkten (en diensten) die je EXPORTeert. Economen denken ook dat Groot-Brittannië makkelijk kan overschakelen op andere goedkopere energiebronnen. Economen sluiten hun ogen voor de werkelijkheid: Groot-Brittannië is een importeur van energie en zal dat blijven zolang ze het kunnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$