Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1056 tot 1060
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2011

REE: Iedereen op zoek naar zeldzame aardmineralen

De wereldwijd voorraden van zeldzame aardmineralen zullen de volgende vijf jaar voldoende groot blijven om ruimschoots aan de vraag te voldoen. Dat heeft Wang Hongqian, general manager van het Chinese concern China Nonferrous Metal Industrys Foreign Engineering and Construction (NFC). Hongqian voert aan dat steeds meer eigen exploraties zullen worden opgestart in plaats van beroep te doen op Chinese EXPORT. Bovendien zullen de hoge prijzen er veel producenten van zeldzame mineralen volgens Hongqian toe brengen om hun productie en voorraden op de markt te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2011

Alsjeblieft, eet geen groenten meer

De EHEC-bacterie zorgt voor opschudding in Europa. De “horror-bacterie” is intussen al in tien landen opgedoken, maar (nog) niet in ons land.

De Duitse Minister van Landbouw heeft Duitsland opgeroepen om voorlopig geen groenten meer te eten. De EXPORT van Nederlandse komkommers naar Duitsland is totaal ingestort. En naast komkommers, vrezen telers nu ook een mogelijke besmetting van sla, paprika en tomaten.

[...]

In Duitsland zijn al elf mensen aan de bacterie overleden en honderden mensen zijn ernstig ziek. Ook in andere landen wordt alarm geslagen: in Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Nederland zijn verdachte besmettingen vastgesteld.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: woensdag 18 mei 2011

Brandstoftekort in Egypte, Kenia, Rusland en China

Dagelijks gebruikt de wereld 88 miljoen vaten vloeibare brandstof. Maar toch is er op sommige plaatsen een tekort aan brandstof.

Egypte: Dit jaar is het tekort aan diesel nog nijpender. Bij tankstations zijn al vechtpartijen uitgebroken over de beperkte hoeveelheid diesel, die elke klant mag tanken. Er raakten 27 mensen gewond.

[...]

Kenia: Ook in Kenia is er een tekort aan brandstof. Voor de tankstations in Nairobi stonden lange rijen auto’s. Slechts weinigen zijn weggereden met een volle tank.

[...]

Rusland: Rusland heeft een speciale uitvoerheffing ingesteld op benzine. De belastingmaatregel moet voorkomen dat er in Rusland een tekort ontstaat, door EXPORT naar buurlanden (die graag voor de benzine willen betalen).

[...]

China: In China dreigt ook een tekort aan diesel. De regering heeft de EXPORT van diesel naar andere Aziatische landen stilgezet, met uitzondering van Hong Kong en Macau. Hierdoor wordt het brandstoftekort doorgespeeld naar andere Aziatische landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Grootste automarkt ter wereld krimpt

Voor het eerst in twee jaar zijn er in China minder auto’s verkocht. Het is de eerste verkoopdaling op jaarbasis sinds januari 2009. In vergelijking met maart zakte de verkoop met ruim 15 procent. Dat maakte de Chinese branchevereniging van autobedrijven dinsdag bekend.

De EXPORT van China is vorige maand sterk gestegen (30 %), terwijl de importgroei juist afzwakte. Daardoor is het handelsoverschot in april stevig toegenomen ($11,4 mrd).

Bron: HB news
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Stijgende euro gaat voor problemen zorgen

De euro stijgt al een aantal weken achter elkaar in een ongekend tempo en dat zorgt ervoor dat de EXPORTproducten van Eurolanden flink duurder worden voor de rest van de wereld. Dit gaat bij EXPORTeurs hoe dan ook tot problemen leiden. Het vreemd is alleen dat helemaal niemand erover praat of zich druk maakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$