Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1071 tot 1075
Bron: Sync.nl
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

China gooit economisch model drastisch om

Ook China wil van productie naar diensten. Daarmee neemt het de leiding en geeft de ontwikkelde landen het nakijken.

Met het twaalfde vijfjarenplan, dat vermoedelijk deze maand door het Chinese Volkscongres zal worden goedgekeurd, gooit China het over een nieuwe economische boeg. In plaats van een op EXPORT en investeringen gebaseerde structuur, kiest het voor een structuur die steeds nadrukkelijk gaat leunen op de consument. “Een verschuiving die diepgaande gevolgen zal hebben voor China, de rest van Azië en de hele wereldeconomie”, zegt Stephen S. Roach.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 28 februari 2011

Egypte verbiedt EXPORT Goud

De nieuwe Egyptische minister van handel, Samir el-Sayyad, heeft afgelopen zondag het besluit genomen dat goud de aankomende vier maanden het land niet mag verlaten. De maatregel lijkt te zijn bedoeld om te vehinderen dat illegaal verkregen kapitaal met ex-overheidsmedewerkers en zakenmensen het land verlaat. Het besluit heeft betrekking op elke vorm goud. Dit houdt in dat naast goudbaren ook sieraden die goud bevatten het land niet langer mogen verlaten.

Bron: Times of India
Geplaatst: zaterdag 26 februari 2011

Bank of India becomes first to offer trade settlement in yuan

Bank of India dumpt de dollar. Zij accepteren alleen nog Chinese Yuan:

Bank of India has become the first Indian bank to offer trade settlement facility between the rupee and the Chinese RMB from Hong Kong. The US dollars will no more be the intermediary currency as the BOI is offering direct settlement between the rupee and the Chinese money. Chinese EXPORTers want their money in the local currency, which is regarded as more stable compared to the US dollar.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 februari 2011

Pimco: beleggers, bereid je voor op hoge inflatie in VS

Als de Fed niet op tijd verkrapt, dan kan er binnen drie jaar dubbelcijferige inflatie optreden. Beleggers moeten zich richten op beleggingscategoriën met een 'reëel rendement', zoals grondstoffen, vastgoed, aandelen en zelfs bepaalde obligaties.

Fundamentele veranderingen
Pimco, de grootste obligatiebelegger ter wereld, vreest een toenemend verschil tussen de gepubliceerde inflatie en de inflatie gecorrigeerd voor energie- en voedselprijzen (die de Fed als maatstaf gebruikt). Modellen die worden gebruikt om de inflatie te voorspellen zijn er niet op gericht fundamentele veranderingen mee te nemen. Pimco denkt dat de gepubliceerde, ongecorrigeerde inflatie, in de nabije toekomst zal aantrekken, mede doordat opkomende landen niet langer meer de inflatie in ontwikkelde landen drukken, maar juist inflatie EXPORTeren naar onder meer de VS.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 februari 2011

Ruwe olie overstijgt kaap van 100 dollar per vat

De prijs van een vat Opec-olie is bij de start van de week geklommen tot 100,59 dollar, en bereikt opnieuw voor het eerst sinds september 2008 de grens van 100 dollar per vat.

De stijging is te wijten aan toenemende vrees over een mogelijke verstoorde olie-EXPORT uit de Opec-lidstaat Libië, waar er een bloedige repressie aan de gang is tijdens het volksprotest tegen de Libische leider en kolonel Kadhafi.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$