Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 1076 tot 1080
Bron: Nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

China en VS sluiten miljardendeals

Eindelijk een klein plusje zucht...
China zal ook de VS een steuntje in de rug geven. Gelukkig maar, want het ging al niet zo heel erg lekker met de States.

China en de Verenigde Staten hebben overeenstemming bereikt over EXPORTdeals ter waarde van 45 miljard dollar. Dat heeft een Amerikaanse functionaris woensdag gemeld.

Dit is goed voor de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Amerikaanse functionarissen schatten dat het 100.000 banen mede in stand houdt. Samen met de andere akkoorden gaat het zelfs om 235.000 banen.

Bron: Beurs Duivel.be
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

Economie China groeit 10,3 procent in 2010

De Chinese economie is in 2010 met 10,3 procent gegroeid. Dat is de sterkste groei sinds het uitbreken van de financiƫle crisis in 2008. Dat meldden media in Hongkong woensdag op basis van bronnen bij de Chinese centrale bank. Donderdag worden de officiƫle cijfers bekendgemaakt.

Afgelopen weekeinde werd nog gemeld dat de Chinese economie vorig jaar met 10,1 procent in omvang is toegenomen. In 2009 groeide de economie van China met 9,2 procent. Het land profiteerde afgelopen jaar vooral van een sterk toegenomen EXPORT en grote investeringen in de economie door de overheid.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

Chinese EXPORT van Rare Earth Metals daalt 9,3 procent in 2010

De nieuwste cijfers omtrent de EXPORT van Rare Earth Metals uit China zijn bekend.

Het blijkt dat China 9,3% minder Rare Earth Elements heeft uitgevoerd in 2010, een stevige daling! Dat terwijl het transport van Rare Earth Metals in een versnelling zat en de totale omzet explodeerde tot bijna 940 miljoen dollar (x3).

De situatie op de Rare Earth Metals markt blijft met andere woorden gespannen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

Marc Fiorentino: Duitsland in dubbelrol

Drie miljard bespaard op de rentebetalingen, de EXPORT gestegen door de daling van de euro: Duitsland heeft geprofiteerd van de Europese crisis. Zal het land kunnen accepteren dat dit spel is gespeeld en de voordelen op willen geven?

Duitsland heeft alleen maar baat gehad bij de Europese crisis. De gunstige rente en groei, de druk op de Europese landen om rigoreus in te grijpen, om nog maar te zwijgen over het feit dat Duitsland nu de Europese economische touwtjes stevig in handen heeft.

Maar nu is het moment van de waarheid. Duitsland kan deze strategie niet langer doorzetten zonder de euro en EU op het spel te zetten. Het land moet nu in het belang van de EU gaan handelen. Met veel spijt.

Bron: Forex Info
Geplaatst: dinsdag 11 januari 2011

Na China belooft nu ook Japan Euro schuld te kopen

Wanneer Europa, dat bezaait is met 500 miljoen consumenten, niet meer functioneert, dan functioneert de EXPORT van China en Japan ook niet meer. Zie hier de belangen:

Nadat China vorige week al had aangegeven meer Spaanse staatsobligaties te gaan kopen, gaf Japan vanochtend aan van plan te zijn om flink wat Ierse schuld op te kopen, om te voorkomen dat de Europese schulden crisis verder uit de hand loopt.

Op een pers conferentie in Tokyo, zei de Japanse minister van financien, Yoshihiko Noda, vannacht (Nederlandse tijd) dat Japan van plan is om een flink deel van het schuld papier op te kopen dat volgende maand wordt uitgegeven om Ierland te ondersteunen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$