Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 1076 tot 1080
Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

China devalueert koopkracht Amerikaanse dollar met 30 procent

'Tijdperk goedkope import uit China is voorbij' - Veel aandelen Chinese bedrijven blijken waardeloos - Topbeleggers speculeren op ondergang China.

EXPORTkampioen China dreigt nu net als de VS, de EU en Japan eveneens in grote problemen terecht te komen.

De Chinezen hebben besloten om de koopkracht van de Amerikaanse dollar met zon 30% te devalueren zonder daarbij de waarde van hun Amerikaanse staatsobligaties aan te tasten. Gevolg: vanaf deze zomer zullen de Amerikanen voor bijna alles wat ze kopen véél meer moeten gaan betalen. Onderdeel van deze elegante oplossing voor Chinas groeiende zorgen over het vrijwel ongelimiteerd bijdrukken van dollars door de VS is het tegelijkertijd proberen overeind te houden van de zwaar onder druk staande Europese schuldenmarkten. Of dat gaat lukken is echter nog maar de vraag.

China probeert tot nu toe met succes de eigen munt, de Yuan (/Renminbi) te introduceren als een alternatieve munt voor de internationale handel. Omdat het land om die reden zó veel liquiditeit in de eigen interne valutamarkt pompt is er meer EXPORT nodig om te voorkomen dat Chinas interne markten oververhit raken. Daarom biedt China nu aan westerlingen spaarrekeningen in Yuans aan, als een aantrekkelijke manier om kapitaal veilig te stellen. Hoewel dit begonnen is als een proef valt te verwachten dat Yuan-rekeningen binnenkort over de hele wereld zullen worden aangeboden.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 januari 2011

Afgestudeerde Ieren massaal naar buitenland

Ongeveer honderdduizend Ieren zullen naar schatting de komende twee jaar Ierland verlaten op zoek naar werk in het buitenland.

2011 zullen er voor het vierde jaar op een rij minder banen in Ierland zijn. ESRI verwacht dat dit jaar 60.000 Ieren zullen vertrekken en in 2012 ongeveer 40.000.

[...]

De Ierse economie gaat als gevolg van de financiële crisis door een diep dal. De Ierse premier Brian Cowen hoopt dat de Ierse EXPORT de economie zal stuwen, maar het instituut stelt dat dat niet genoeg banen genereert.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

China en VS sluiten miljardendeals

Eindelijk een klein plusje zucht...
China zal ook de VS een steuntje in de rug geven. Gelukkig maar, want het ging al niet zo heel erg lekker met de States.

China en de Verenigde Staten hebben overeenstemming bereikt over EXPORTdeals ter waarde van 45 miljard dollar. Dat heeft een Amerikaanse functionaris woensdag gemeld.

Dit is goed voor de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Amerikaanse functionarissen schatten dat het 100.000 banen mede in stand houdt. Samen met de andere akkoorden gaat het zelfs om 235.000 banen.

Bron: Beurs Duivel.be
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

Economie China groeit 10,3 procent in 2010

De Chinese economie is in 2010 met 10,3 procent gegroeid. Dat is de sterkste groei sinds het uitbreken van de financiƫle crisis in 2008. Dat meldden media in Hongkong woensdag op basis van bronnen bij de Chinese centrale bank. Donderdag worden de officiƫle cijfers bekendgemaakt.

Afgelopen weekeinde werd nog gemeld dat de Chinese economie vorig jaar met 10,1 procent in omvang is toegenomen. In 2009 groeide de economie van China met 9,2 procent. Het land profiteerde afgelopen jaar vooral van een sterk toegenomen EXPORT en grote investeringen in de economie door de overheid.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

Chinese EXPORT van Rare Earth Metals daalt 9,3 procent in 2010

De nieuwste cijfers omtrent de EXPORT van Rare Earth Metals uit China zijn bekend.

Het blijkt dat China 9,3% minder Rare Earth Elements heeft uitgevoerd in 2010, een stevige daling! Dat terwijl het transport van Rare Earth Metals in een versnelling zat en de totale omzet explodeerde tot bijna 940 miljoen dollar (x3).

De situatie op de Rare Earth Metals markt blijft met andere woorden gespannen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$