Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 1081 tot 1085
Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

Marc Fiorentino: Duitsland in dubbelrol

Drie miljard bespaard op de rentebetalingen, de EXPORT gestegen door de daling van de euro: Duitsland heeft geprofiteerd van de Europese crisis. Zal het land kunnen accepteren dat dit spel is gespeeld en de voordelen op willen geven?

Duitsland heeft alleen maar baat gehad bij de Europese crisis. De gunstige rente en groei, de druk op de Europese landen om rigoreus in te grijpen, om nog maar te zwijgen over het feit dat Duitsland nu de Europese economische touwtjes stevig in handen heeft.

Maar nu is het moment van de waarheid. Duitsland kan deze strategie niet langer doorzetten zonder de euro en EU op het spel te zetten. Het land moet nu in het belang van de EU gaan handelen. Met veel spijt.

Bron: Forex Info
Geplaatst: dinsdag 11 januari 2011

Na China belooft nu ook Japan Euro schuld te kopen

Wanneer Europa, dat bezaait is met 500 miljoen consumenten, niet meer functioneert, dan functioneert de EXPORT van China en Japan ook niet meer. Zie hier de belangen:

Nadat China vorige week al had aangegeven meer Spaanse staatsobligaties te gaan kopen, gaf Japan vanochtend aan van plan te zijn om flink wat Ierse schuld op te kopen, om te voorkomen dat de Europese schulden crisis verder uit de hand loopt.

Op een pers conferentie in Tokyo, zei de Japanse minister van financien, Yoshihiko Noda, vannacht (Nederlandse tijd) dat Japan van plan is om een flink deel van het schuld papier op te kopen dat volgende maand wordt uitgegeven om Ierland te ondersteunen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 januari 2011

Brazilië: Handelsoorlog op komst

Mantega is van mening dat de dollar door QE en QE2 kunstmatig laag wordt gehouden.

Guido Mantega, Braziliaans minister van Financiën, waarschuwde eind 2010 voor een valuta-oorlog: ‘Er is een internationale valuta-oorlog aan de gang, waarbij regeringen wereldwijd trachten hun munt af te waarderen in de hoop daarmee hun competitiviteit op te voeren.’ In 2011 gaat hij nog een stapje verder, de wereld zou namelijk volgens deze Braziliaanse minister hard op weg zijn om in een complete handelsoorlog terecht te komen. De Brazilianen zien hun valuta, de real, al geruime tijd flink stijgen ten opzichte van de dollar en de euro. Volgens Mantega zal de valuta-oorlog uitmonden in een trade war, voornamelijk doordat Amerika en China hun munt zo goedkoop mogelijk proberen te houden, om zo de EXPORT te stimuleren. Brazilië zal volgens Mantega stappen ondernemen om de verdere stijging van de Braziliaanse munt tegen te gaan.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 9 januari 2011

2011 Het jaar van de inflatie?

Quote: Op deze manier wordt op een slinkse wijze de inflatie-politiek van de centrale banken onzichtbaar gemaakt.

Het lijkt erop dat naast de schuldencrisis ook inflatie één van de centrale economische thema’s van 2011 zal worden. Over de gehele wereld bereiken ons berichten van de steeds stijgende inflatiecijfers. Ook in Nederland is de inflatie over december 2010 op 1,9% uitgekomen. De officiële verklaring van de meeste regeringen is dat dit komt door de aantrekkende economie. De belangrijkste oorzaak van de oplopende inflatie is echter de inflatie-EXPORT door de Verenigde Staten ten gevolge van het zeer losse monetaire beleid en het creëren van onbeperkte hoeveelheden nieuwe dollars die de wereld overspoelen.

Bron: Z24 Business Nieuws
Geplaatst: vrijdag 7 januari 2011

Hiervoor gebruiken we zeldzame metalen

China knijpt de toevoer van zeldzame metalen af. Maar wat zijn die metalen precies en waar worden ze voor gebruikt?

Wereldwijd zal de vraag naar zeldzame metalen toenemen omdat ze broodnodig zijn voor het maken van producten zoals mobiele telefoons, laptops, windmolens en MRI scanners. Tegelijkertijd knijpt de voornaamste leverancier van deze metalen, China, de toevoer af. De Volksrepubliek is voornemens om de EXPORT van zeldzame metalen met 35 procent te reduceren ten opzichte van vorig jaar.

Zoals Mathijs Bouman al schreef, is China al jaren bezig om de uitvoerbelasting op de zeldzame metalen in kwestie te verhogen en de uitvoerquota te verlagen. Dat drijft de prijs op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$