Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 1081 tot 1085
Bron: IEX
Geplaatst: donderdag 30 december 2010

Middelkoop: Zeldzame rally

China heeft de beperkingen voor de EXPORT van zeldzame aardmetalen voor de eerste helft van 2011 bekendgemaakt. Met iets minder dan 14.500 ton tegenover iets meer dan 16.300 ton heeft China de EXPORT met ruim 11% verlaagd.

Echter, er is grote verwarring of deze EXPORTquota betrekking hebben op die van Chinese producenten of op het totaal. Wanneer het betrekking heeft op de totale productie dan gaat het zelfs om een verlaging van 35%.

Japan, Europa en de Verenigde Staten zijn op zn zachtst gezegd niet blij met deze EXPORTbeperkingen. De Amerikanen hebben al herhaaldelijk aangegeven naar de Wereldhandelsorganisatie WTO te stappen en een klacht in te dienen tegen de Chinese handelsbelemmeringen als China haar beleid niet wijzigt.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

China beperkt EXPORT zeldzame aardmetalen

De Chinese regering beperkt de uitvoer van zeldzame aardmetalen nog verder. In het eerste half jaar van 2011 zal China 35 procent minder van deze belangrijke grondstoffen uitvoeren dan dezelfde periode vorig jaar.

EU, VS en Japan niet blij
Het land had de EXPORT eerder dit jaar al 40 procent verminderd, tot woede van de EU, VS en Japan. China is praktisch de enige producent van de zeventien zeldzame aardmetalen die worden gebruikt voor de productie van elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, mp3-spelers en elektrische autos.

Bron: Cash.be
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

Nouriel Roubini: “Indische economie zal dit decennium sneller groeien dan Chinese”

De signalen zien er veelbelovend uit

Nouriel Roubini: “De Indische economie gaat komend decennium sneller groeien dan de Chinese, op voorwaarde dat het land de beperkingen op buitenlandse investeringen opheft en meer gaat investeren in infrastructuurwerken. India is na China het land met de meeste inwoners in de wereld, maar in tegenstelling tot China wordt de economie er gedreven door de binnenlandse vraag. India moet het in veel mindere mate dan China van de EXPORT hebben.”

Bron: Welingelichtekringen
Geplaatst: zondag 26 december 2010

Het zal helemaal misgaan met China

Als het in China misgaat, dan gaat het wereldwijd mis.

De fantastische sprong voorwaarts zal eindigen in een dramatische val. Dat zegt Yu Yongding, econoom en tot voor kort een van de leiders van de Chinese centrale bank en dus van de Chinese economische elite. Het Chinese groeimodel is op termijn onhoudbaar, zegt hij. De kwalen van het systeem: oplopende sociale spanning, verstikkende vervuiling, geen functionerende overheidsdiensten en een te grote nadruk op EXPORT en investeringen in huizen. Die combinatie zal de groei stoppen, zegt Yu.

Bron: Slimbeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 december 2010

China verhoogt EXPORTtax op Rare Earth Metals!

Herinnert u zich nog de paniek bij Rare Earth Metals enkele maanden geleden? De prijzen van diverse elementen gingen compleet door hun dak toen China besloot om de EXPORT te staken naar onder meer Japan.

Wel, inmiddels werd de EXPORTban opgeheven, maar lang heeft het niet geduurd vooraleer China een nieuwe konijn uit z’n REE-hoed toverde. Gisteren kondigde de grootste speler van de Aziatische groeimarkt aan om de EXPORTtax op enkele belangrijke Rare Earth Metals te verhogen van 15% tot 25%!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$