Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1086 tot 1090
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 januari 2011

Brazilië: Handelsoorlog op komst

Mantega is van mening dat de dollar door QE en QE2 kunstmatig laag wordt gehouden.

Guido Mantega, Braziliaans minister van Financiën, waarschuwde eind 2010 voor een valuta-oorlog: ‘Er is een internationale valuta-oorlog aan de gang, waarbij regeringen wereldwijd trachten hun munt af te waarderen in de hoop daarmee hun competitiviteit op te voeren.’ In 2011 gaat hij nog een stapje verder, de wereld zou namelijk volgens deze Braziliaanse minister hard op weg zijn om in een complete handelsoorlog terecht te komen. De Brazilianen zien hun valuta, de real, al geruime tijd flink stijgen ten opzichte van de dollar en de euro. Volgens Mantega zal de valuta-oorlog uitmonden in een trade war, voornamelijk doordat Amerika en China hun munt zo goedkoop mogelijk proberen te houden, om zo de EXPORT te stimuleren. Brazilië zal volgens Mantega stappen ondernemen om de verdere stijging van de Braziliaanse munt tegen te gaan.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 9 januari 2011

2011 Het jaar van de inflatie?

Quote: Op deze manier wordt op een slinkse wijze de inflatie-politiek van de centrale banken onzichtbaar gemaakt.

Het lijkt erop dat naast de schuldencrisis ook inflatie één van de centrale economische thema’s van 2011 zal worden. Over de gehele wereld bereiken ons berichten van de steeds stijgende inflatiecijfers. Ook in Nederland is de inflatie over december 2010 op 1,9% uitgekomen. De officiële verklaring van de meeste regeringen is dat dit komt door de aantrekkende economie. De belangrijkste oorzaak van de oplopende inflatie is echter de inflatie-EXPORT door de Verenigde Staten ten gevolge van het zeer losse monetaire beleid en het creëren van onbeperkte hoeveelheden nieuwe dollars die de wereld overspoelen.

Bron: Z24 Business Nieuws
Geplaatst: vrijdag 7 januari 2011

Hiervoor gebruiken we zeldzame metalen

China knijpt de toevoer van zeldzame metalen af. Maar wat zijn die metalen precies en waar worden ze voor gebruikt?

Wereldwijd zal de vraag naar zeldzame metalen toenemen omdat ze broodnodig zijn voor het maken van producten zoals mobiele telefoons, laptops, windmolens en MRI scanners. Tegelijkertijd knijpt de voornaamste leverancier van deze metalen, China, de toevoer af. De Volksrepubliek is voornemens om de EXPORT van zeldzame metalen met 35 procent te reduceren ten opzichte van vorig jaar.

Zoals Mathijs Bouman al schreef, is China al jaren bezig om de uitvoerbelasting op de zeldzame metalen in kwestie te verhogen en de uitvoerquota te verlagen. Dat drijft de prijs op.

Bron: Viavio
Geplaatst: dinsdag 4 januari 2011

Voor het eerst zeldzaam palladium nagemaakt

Dit edelmetaal wordt gebruikt in allerlei elektronica, zoals computers, mobiele telefoons of flatscreens.

Japanse onderzoekers komen nu met een alternatief. Een team van professor Hiroshi Kitagawa van de universiteit van Kyoto heeft de elementen rhodium en zilver gemengd tot een legering die dezelfde eigenschappen heeft als palladium. Het nieuwe ‘nep-palladium’ zou als alternatief kunnen dienen van het échte palladium en zo Japan minder afhankelijk kunnen maken van andere landen.

[...]

De nieuwe legering is moeilijk commercieel te produceren, maar Kitagawa wil zijn productiemethode met name gebruiken om ook andere zeldzame metalen na te bootsen.Door dit soort wetenschappelijke doorbraken hoopt Japan de import van zeldzame metalen zoveel mogelijk beperken. Geen gek idee voor een land dat zelf amper grondstoffen heeft. Onlangs maakte China – dat 95 procent van de productie van zeldzame aardmetalen doet – nog bekend de EXPORT van zeldzame aardmetalen verder te beperken.

Bron: IEX
Geplaatst: donderdag 30 december 2010

Middelkoop: Zeldzame rally

China heeft de beperkingen voor de EXPORT van zeldzame aardmetalen voor de eerste helft van 2011 bekendgemaakt. Met iets minder dan 14.500 ton tegenover iets meer dan 16.300 ton heeft China de EXPORT met ruim 11% verlaagd.

Echter, er is grote verwarring of deze EXPORTquota betrekking hebben op die van Chinese producenten of op het totaal. Wanneer het betrekking heeft op de totale productie dan gaat het zelfs om een verlaging van 35%.

Japan, Europa en de Verenigde Staten zijn op zn zachtst gezegd niet blij met deze EXPORTbeperkingen. De Amerikanen hebben al herhaaldelijk aangegeven naar de Wereldhandelsorganisatie WTO te stappen en een klacht in te dienen tegen de Chinese handelsbelemmeringen als China haar beleid niet wijzigt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$