Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 1086 tot 1090
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

China beperkt EXPORT zeldzame aardmetalen

De Chinese regering beperkt de uitvoer van zeldzame aardmetalen nog verder. In het eerste half jaar van 2011 zal China 35 procent minder van deze belangrijke grondstoffen uitvoeren dan dezelfde periode vorig jaar.

EU, VS en Japan niet blij
Het land had de EXPORT eerder dit jaar al 40 procent verminderd, tot woede van de EU, VS en Japan. China is praktisch de enige producent van de zeventien zeldzame aardmetalen die worden gebruikt voor de productie van elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, mp3-spelers en elektrische autos.

Bron: Cash.be
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

Nouriel Roubini: “Indische economie zal dit decennium sneller groeien dan Chinese”

De signalen zien er veelbelovend uit

Nouriel Roubini: “De Indische economie gaat komend decennium sneller groeien dan de Chinese, op voorwaarde dat het land de beperkingen op buitenlandse investeringen opheft en meer gaat investeren in infrastructuurwerken. India is na China het land met de meeste inwoners in de wereld, maar in tegenstelling tot China wordt de economie er gedreven door de binnenlandse vraag. India moet het in veel mindere mate dan China van de EXPORT hebben.”

Bron: Welingelichtekringen
Geplaatst: zondag 26 december 2010

Het zal helemaal misgaan met China

Als het in China misgaat, dan gaat het wereldwijd mis.

De fantastische sprong voorwaarts zal eindigen in een dramatische val. Dat zegt Yu Yongding, econoom en tot voor kort een van de leiders van de Chinese centrale bank en dus van de Chinese economische elite. Het Chinese groeimodel is op termijn onhoudbaar, zegt hij. De kwalen van het systeem: oplopende sociale spanning, verstikkende vervuiling, geen functionerende overheidsdiensten en een te grote nadruk op EXPORT en investeringen in huizen. Die combinatie zal de groei stoppen, zegt Yu.

Bron: Slimbeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 december 2010

China verhoogt EXPORTtax op Rare Earth Metals!

Herinnert u zich nog de paniek bij Rare Earth Metals enkele maanden geleden? De prijzen van diverse elementen gingen compleet door hun dak toen China besloot om de EXPORT te staken naar onder meer Japan.

Wel, inmiddels werd de EXPORTban opgeheven, maar lang heeft het niet geduurd vooraleer China een nieuwe konijn uit z’n REE-hoed toverde. Gisteren kondigde de grootste speler van de Aziatische groeimarkt aan om de EXPORTtax op enkele belangrijke Rare Earth Metals te verhogen van 15% tot 25%!

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: donderdag 9 december 2010

Inflatiespook

Beleggers blijven Brazilië, India en andere opkomende landen overstromen met tientallen miljarden dollars en toch pakken zich donkere wolken samen. De zeepbel zal uiteindelijk uit elkaar spatten. Net als de zeepbel van de Amerikaanse staatsobligaties.

[...]

De Chinese zeepbel is al flink ingezakt, met de Chinese aandelenindex die 55% van z’n waarde heeft verloren en die het maar niet lukt terug te veren, maar Brazilië en India zitten op slechts enkele procenten afstand van hun historisch record. En het zal de inflatie zijn die deze bel zal laten barsten.

En daarom moet de rente worden verhoogd
Men heeft geen andere keuze. Brazilië heeft nu met 10,75% al één van de hoogste rentes ter wereld en zal dat waarschijnlijk nog verder moeten verhogen. Maar het probleem is dat door het verhogen van de rente in Brazilië de real zal stijgen en dus de EXPORT zal dalen.

De grote opkomende landen zijn in een inflatoire spiraal terecht gekomen, een vicieuze cirkel die uiteindelijk de zeepbal uiteen zal laten spatten. De vraag is niet of dat zal gebeuren, maar wanneer.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$