Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 1086 tot 1090
Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: donderdag 9 december 2010

Inflatiespook

Beleggers blijven Brazilië, India en andere opkomende landen overstromen met tientallen miljarden dollars en toch pakken zich donkere wolken samen. De zeepbel zal uiteindelijk uit elkaar spatten. Net als de zeepbel van de Amerikaanse staatsobligaties.

[...]

De Chinese zeepbel is al flink ingezakt, met de Chinese aandelenindex die 55% van z’n waarde heeft verloren en die het maar niet lukt terug te veren, maar Brazilië en India zitten op slechts enkele procenten afstand van hun historisch record. En het zal de inflatie zijn die deze bel zal laten barsten.

En daarom moet de rente worden verhoogd
Men heeft geen andere keuze. Brazilië heeft nu met 10,75% al één van de hoogste rentes ter wereld en zal dat waarschijnlijk nog verder moeten verhogen. Maar het probleem is dat door het verhogen van de rente in Brazilië de real zal stijgen en dus de EXPORT zal dalen.

De grote opkomende landen zijn in een inflatoire spiraal terecht gekomen, een vicieuze cirkel die uiteindelijk de zeepbal uiteen zal laten spatten. De vraag is niet of dat zal gebeuren, maar wanneer.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

De euro goed voor ons? Feiten tonen het tegendeel aan

De laatste tijd verdringen binnen- en buitenlandse politici en economen zich voor de cameras en microfoons om te verklaren dat ondanks de financiële crisis in de EU de euro een succes is en dat we zonder de Europese éénheidsmunt een stuk slechter af zouden zijn geweest. De feiten tonen echter aan dat dit pure demagogie en misleiding is en dat juist het tegendeel het geval blijkt te zijn.

U kent de verhalen inmiddels wel: zonder de euro zouden onze financiële problemen veel groter zijn geweest en zou onze EXPORT nog veel zwaardere klappen hebben gehad. Europees president Herman Van Rompuy beweerde zelfs dat de welvaart sinds de invoering van de euro alleen maar is toegenomen. De algemene boodschap is dus dat we eigenlijk maar heel blij moeten zijn met de euro en moeten ophouden met zeuren en treuren dat we onze eigen munten zijn kwijtgeraakt.

De harde economische realiteit laat echter een heel ander beeld zien, dat onze eurofiele politici uit alle macht proberen te bagatelliseren en ontkennen:

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Zwakke euro goed nieuws

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op Goud-Portal buiten de goud-rubriek om:

Laten we positief blijven. De daling van de euro is goed nieuws voor Europa en vooral voor zijn EXPORTeurs. De val van de euro staat ons toe om sterker terug te komen in een valutaoorlog waarin China en de VS heer en meester zijn.

Eén opmerking over de euro die blijft dalen:
Ten eerste wil ik u op een evidentie wijzen: dat de euro daalt, wat ook de redenen daarvoor mogen zijn, is goed nieuws voor Europa en in het bijzonder voor de Europese EXPORTeurs.

In een economische fase waarin de groei zwak blijft, is een beetje brandstof voor de motor van onze EXPORT altijd welkom. En voor Europa is er in deze valutaoorlog geen ander middel – in tegenstelling tot China en de Verenigde Staten – om z’n munt te laten dalen dan het bekend maken van slecht nieuws.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Zeldzame metalen worden steeds duurder

[...]

Doordat China, die 97% van de totale wereldproductie voor zijn rekening neemt, een aantal weken geleden een reductie van de EXPORT  heeft aangekondig zijn de prijzen van deze zeldzame elementen in rap tempo gestegen. En er is een grote kans dat er weer een flink prijsstijging in het verschiet ligt, omdat China nu de milieuregels voor producenten gaat aanscherpen.

(met video)

Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Willem Middelkoop: Zeldzaam goed

De afgelopen week waren wij, namens het Gold&Discovery Fund, met twee man aanwezig op de 6e Rare Earth-conferentie in Hong Kong. Tot onze verbazing waren we de enige Nederlanders onder een kleine 300 deelnemers. De conferentie stond in het teken van het controversiële besluit van China om EXPORTquota van Rare Earth Elements (REE’s) te verlagen. Dit heeft geleid tot een crisissfeer op het hoogste niveau.

[...]

De binnenlandse bedrijven worden natuurlijk niet geraakt door de EXPORTheffingen, zodat andere landen nu aandacht vragen voor deze Chinese concurrentievervalsing. Een protectionistische handelsoorlog lijkt, net als de valutaoorlog, nu al een feit.

 Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$