Nieuws / Artikelen met het woord

export

1097 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: Nu Z
Geplaatst: zondag 3 oktober 2010

VS voeren druk op yuan op

[...]

De zogeheten China Currency Bill moet leiden tot importheffingen op Chinese artikelen, zolang China de koers van de munt niet aanpast. Volgens de VS houdt China haar munt opzettelijk ondergewaardeerd, waardoor het land erg makkelijk kan EXPORTeren.

De toevloed aan Chinese artikelen zorgt voor irritaties in de Verenigde Staten, waar de werkloosheid bijna 10 procent bedraagt.

Volgens China schenden de maatregelen de reglementen van de Wereldhandelsorganisatie. De WTO veroordeelde de VS woensdag nog wegens een importverbod op Chinees pluimvee.

De VS willen met protectionisme het grote handelstekort met China terugbrengen, aldus een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Handel.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 30 september 2010

Willem Middelkoop: Het WK geldontwaarding

Het zal rond de 2006 zijn geweest dat ik tijdens een uitzending van RTLZ voor het eerst het begrip “WK geldontwaarding” heb gebruikt. Met deze populistische term probeerde ik aan te geven dat heel veel landen proberen hun EXPORT te stimuleren door hun munt zo goedkoop mogelijk te houden.

De volgende ronde
Het proces was al jaren zichtbaar in de VS, China en Japan. Begrijpelijk, want een lage waarde van de nationale munt maakt nationale producten in het buitenland relatief goedkoper. Dit WK is duidelijk in de volgende ronde beland. Laten we het de kwart-finale noemen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 30 september 2010

Is goud een vluchthaven?

We hebben te maken met een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog.

Geldoorlog
Deze week zette Brazilië de wereld op scherp door op het risico te wijzen van een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog Dat we aan het begin van zo’n oorlog staan en er mogelijk al midden in zitten -uiteraard zonder dat te weten- krijgt steeds duidelijker vormen nu vooral Japan ongegeneerd bezig is met het interveniëren in de wereldwijde geldmarkt ten gunste van de eigen valuta. De yen moet koste wat het kost goedkoper worden. Want de EXPORTmachine van het land moet snel en voor het te laat is op gang worden gebracht. Anders komt er echt een moment waarop de altijd zo gezagsgetrouwe Japanse bevolking het niet langer pikt en in opstand komt. Dat dit niet zal lukken is voor iedereen –behalve de politiek- duidelijk.

Bron: Nu-Z.nl
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Handelsconflict China en VS loopt verder op

AMSTERDAM - De Verenigde Staten hebben bij de Wereld-handelsorganisatie (WTO) twee klachten ingediend tegen China. Het Aziatische land zou de internationale handelsregels overtreden.

De spanningen tussen de twee landen over de koers van de yuan lopen door deze stap verder op. Volgens de Verenigde Staten houdt China zijn munt kunstmatig laag.

Al maandenlang eisen de Verenigde Staten dat China zijn munteenheid opwaardeert. Door de relatief lage waarde van de yuan kan China goedkoop EXPORTeren. Landen met een relatief dure munteenheid hebben hier last van.

Bron: hbnews.nl
Geplaatst: dinsdag 13 juli 2010

Baltic Dry Index duikt onder de 2.000 punten

De Baltic Dry Index (BDI) is voor mij een zeer belangrijke indicator voor de groei van de wereldeconomie, omdat de baltic dry index aangeeft of de prijzen van zeecontainers zijn gestegen of zijn gedaald. Als de BDI gelijk krijgt, dan is het niet goed gesteld met de wereldeconomie, want de BDI daalt al een maand op rij en is inmiddels beland onder de 2000 punten.

Vrees dubbele dip
Dit soort indicatoren doen ons toch vrezen voor een dubbele dip. China zal waarschijnlijk minder gaan EXPORTeren en er is grote vrees dat China niet ontkomt aan de berenmarkt die haar te wachten staat. Ook de Europese crisis helpt mee aan het scenario van de dubbele dip.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$