Nieuws / Artikelen met het woord

export

1115 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Zwakke euro goed nieuws

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op Goud-Portal buiten de goud-rubriek om:

Laten we positief blijven. De daling van de euro is goed nieuws voor Europa en vooral voor zijn EXPORTeurs. De val van de euro staat ons toe om sterker terug te komen in een valutaoorlog waarin China en de VS heer en meester zijn.

Eén opmerking over de euro die blijft dalen:
Ten eerste wil ik u op een evidentie wijzen: dat de euro daalt, wat ook de redenen daarvoor mogen zijn, is goed nieuws voor Europa en in het bijzonder voor de Europese EXPORTeurs.

In een economische fase waarin de groei zwak blijft, is een beetje brandstof voor de motor van onze EXPORT altijd welkom. En voor Europa is er in deze valutaoorlog geen ander middel – in tegenstelling tot China en de Verenigde Staten – om z’n munt te laten dalen dan het bekend maken van slecht nieuws.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Zeldzame metalen worden steeds duurder

[...]

Doordat China, die 97% van de totale wereldproductie voor zijn rekening neemt, een aantal weken geleden een reductie van de EXPORT  heeft aangekondig zijn de prijzen van deze zeldzame elementen in rap tempo gestegen. En er is een grote kans dat er weer een flink prijsstijging in het verschiet ligt, omdat China nu de milieuregels voor producenten gaat aanscherpen.

(met video)

Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Willem Middelkoop: Zeldzaam goed

De afgelopen week waren wij, namens het Gold&Discovery Fund, met twee man aanwezig op de 6e Rare Earth-conferentie in Hong Kong. Tot onze verbazing waren we de enige Nederlanders onder een kleine 300 deelnemers. De conferentie stond in het teken van het controversiële besluit van China om EXPORTquota van Rare Earth Elements (REE’s) te verlagen. Dit heeft geleid tot een crisissfeer op het hoogste niveau.

[...]

De binnenlandse bedrijven worden natuurlijk niet geraakt door de EXPORTheffingen, zodat andere landen nu aandacht vragen voor deze Chinese concurrentievervalsing. Een protectionistische handelsoorlog lijkt, net als de valutaoorlog, nu al een feit.

 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 november 2010

Wereld stevent op faillissement af, tenzij de rijke landen beginnen te consumeren

Met alleen monetaire maatregelen los je de problemen niet op:

Indien de rijke landen enkel op EXPORT mikken en het herstel niet aanwakkeren door zelf te consumeren zal de wereld bankroet gaan. Dat heeft de Braziliaanse president Lula da Silva gezegd tegen een aantal journalisten.

Lula- die twee ambtstermijnen vol maakte, maar begin 2011 wordt opgevolgd door Dilma Rousseff- denkt dat Amerika de koers van de dollar bewust laag houdt, om zijn eigen EXPORT te bevorderen.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

Zilver uitvoer China met 40 procent terug

Naast de Rare Metals is China nu ook de uitvoer van zilver aan het beperken. China is de derde zilverproducent ter wereld en haar uitvoer doet er dus toe. China EXPORTeert minder zilver omdat ze zegt het nu zelf in haar industrie nodig te hebben.

Recent was de beperking van de uitvoer al meer dan 60% ten opzichte van een jaar geleden.

Het houdt in dat tientallen miljoenen ounces minder aan zilver op de wereldmarkt beschikbaar zullen zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$