Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 30 september 2010

Is goud een vluchthaven?

We hebben te maken met een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog.

Geldoorlog
Deze week zette Brazilië de wereld op scherp door op het risico te wijzen van een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog Dat we aan het begin van zo’n oorlog staan en er mogelijk al midden in zitten -uiteraard zonder dat te weten- krijgt steeds duidelijker vormen nu vooral Japan ongegeneerd bezig is met het interveniëren in de wereldwijde geldmarkt ten gunste van de eigen valuta. De yen moet koste wat het kost goedkoper worden. Want de EXPORTmachine van het land moet snel en voor het te laat is op gang worden gebracht. Anders komt er echt een moment waarop de altijd zo gezagsgetrouwe Japanse bevolking het niet langer pikt en in opstand komt. Dat dit niet zal lukken is voor iedereen –behalve de politiek- duidelijk.

Bron: Nu-Z.nl
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Handelsconflict China en VS loopt verder op

AMSTERDAM - De Verenigde Staten hebben bij de Wereld-handelsorganisatie (WTO) twee klachten ingediend tegen China. Het Aziatische land zou de internationale handelsregels overtreden.

De spanningen tussen de twee landen over de koers van de yuan lopen door deze stap verder op. Volgens de Verenigde Staten houdt China zijn munt kunstmatig laag.

Al maandenlang eisen de Verenigde Staten dat China zijn munteenheid opwaardeert. Door de relatief lage waarde van de yuan kan China goedkoop EXPORTeren. Landen met een relatief dure munteenheid hebben hier last van.

Bron: hbnews.nl
Geplaatst: dinsdag 13 juli 2010

Baltic Dry Index duikt onder de 2.000 punten

De Baltic Dry Index (BDI) is voor mij een zeer belangrijke indicator voor de groei van de wereldeconomie, omdat de baltic dry index aangeeft of de prijzen van zeecontainers zijn gestegen of zijn gedaald. Als de BDI gelijk krijgt, dan is het niet goed gesteld met de wereldeconomie, want de BDI daalt al een maand op rij en is inmiddels beland onder de 2000 punten.

Vrees dubbele dip
Dit soort indicatoren doen ons toch vrezen voor een dubbele dip. China zal waarschijnlijk minder gaan EXPORTeren en er is grote vrees dat China niet ontkomt aan de berenmarkt die haar te wachten staat. Ook de Europese crisis helpt mee aan het scenario van de dubbele dip.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: donderdag 8 juli 2010

De Chinese hersenkraker

Veel geruchten en verklaringen over het beheer van de Chinese reserves

Die 2,5 biljoen dollar aan reserves van China zijn een onuitputtelijke bron van fantasieën en geruchten, vrees en hoop. Gisteren was Japan het doelwit. China zou hebben besloten Japanse leningen aan te kopen om zijn reserves te diversifiëren, maar ook om de EXPORT naar z’n buurland te smoren door het laten stijgen van de yen. Eén of twee maanden geleden was de grote vraag nog de plaats van de euro in die befaamde reserves en daalde de euro hierdoor, waarna er verklaringen volgden die een verminderd aandeel van de euro tegenspraken. Maar dat wat de beheerders van die grote reserves er werkelijk van weerhoudt om ’s nachts te slapen, is dat zwaard van Damocles dat boven hun hoofd hangt: die ongeveer 700 miljard dollar aan Amerikaanse leningen die ze in hun bezit hebben. Met twee scenario’s die hen terroriseren: een onvermijdelijke Amerikaanse krach als de Verenigde Staten hun tekorten niet omlaag brengen, en een val van de dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 april 2010

BRIC-landen worden het nieuwe machtsblok

De economische groei van de BRIC-landen blijft niet alleen stijgen, ook tijdens de crisis, maar BRIC-landen richten zich ook steeds meer de EXPORT, ook de onderlinge handel tussen de BRIC-landen wordt almaar inniger. De BRIC-landen zullen in toenemende mate de internationale economische en politieke spelregels gaan bepalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$