EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 1096 tot 1100 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: maandag 2 mei 2011

Stijgende euro gaat voor problemen zorgen

De euro stijgt al een aantal weken achter elkaar in een ongekend tempo en dat zorgt ervoor dat de EXPORTproducten van Eurolanden flink duurder worden voor de rest van de wereld. Dit gaat bij EXPORTeurs hoe dan ook tot problemen leiden. Het vreemd is alleen dat helemaal niemand erover praat of zich druk maakt.

Lees verder op HB news
Geplaatst op: maandag 18 april 2011

China trapt op inflatierem

Het is het Chinese Jaar van het Konijn en China zal proberen twee konijnen in één klap te schieten: het EXPORTniveau in stand houden en de inflatie onder controle houden. Het zal bij de konijnen af worden.

Het is het Chinese Jaar van het Konijn en China zal proberen twee konijnen in één klap te schieten: het EXPORTniveau in stand houden en de inflatie onder controle houden. Het zal bij de konijnen af worden.

Nieuwe actie van de Chinese regering in een poging de inflatie te remmen
De Chinese regering weet niet meer wat ze moet doen. Eind vorige week is het officiële inflatiecijfer gestegen naar 5,4%, maar de inflatie van de voedselprijzen – die welke miljarden arme Chinezen dagelijks voelen – ligt dicht bij de 12 of 15%.

Dit terwijl China de rente verhoogt. Of de rente van de obligatiereserves verhoogt, zoals afgelopen zondag. Voor de zevende keer in zes maanden. Zonder succes.

Er heerst echte onrust in China. En hoewel in zo’n goed georganiseerde dictatuur een Chinese lente moeilijk voorstelbaar is, is het water de bevolking tot de lippen gestegen.

Lees verder op Inveztor
Geplaatst op: zondag 3 april 2011

Saoedische olie i.p.v. Libische

Tot voor kort EXPORTeerde Libië 1,6 miljoen vaten olie per dag. Dat was olie van zeer hoge kwaliteit: light and sweet heet dat in de oliebranche. Door de burgeroorlog zal de olie-EXPORT nog maandelang stilliggen. En dan rijst de vraag waar Europa nu die lichte, zoete olie vandaan moet halen. Saoedi-Arabië, een van de grootste olie-EXPORTeurs ter wereld, heeft aangeboden om extra olie op de markt te brengen.

Dat is heel vriendelijk, maar er is een reden dat we liever olie kochten van die knettergekke Khadaffi. De Saoedische olie is niet licht en zoet, maar zuur en zwaar. Het is moeilijker te raffineren, er komen meer afvalstoffen bij vrij. En de opbrengst is lager: voor dezelfde hoeveelheid benzine en kerosine heb je meer vaten Saoedische olie nodig.

Lees verder op Cassandra Club
Geplaatst op: vrijdag 1 april 2011

Staking bij grote zilvermijn duurt al een week

Hoewel zilvermijnen momenteel zeer winstgevend zijn, verloopt het er niet altijd even vlekkenloos. De San Cristobal zilvermijn - de op twee na grootste zilvermijn ter wereld - doormaakt een staking die nu al een week duurt. Werknemers eisen betere werkomstandigheden. Enkele officials hebben al reeds hun ontslag ingediend. Mijnwerkzaamheden liggen daar nu al een week stil:

Hoewel zilvermijnen momenteel zeer winstgevend zijn, verloopt het er niet altijd even vlekkenloos. De San Cristobal zilvermijn - de op twee na grootste zilvermijn ter wereld - doormaakt een staking die nu al een week duurt. Werknemers eisen betere werkomstandigheden. Enkele officials hebben al reeds hun ontslag ingediend. Mijnwerkzaamheden liggen daar nu al een week stil:

A Strike at the San Cristobal Silver Mine enters its sixth day. With the silver market as tight as it is, this certainly can not help. Not only does the San Cristobal Mine account for HALF of Bolivias EXPORTs, this mine is the third largest silver producing and the sixth largest zinc producing mine in the WORLD! This strike started last Friday when workers demanded better working conditions and the firing of several officials. Mining production has been completely halted now for almost an entire week. This has been completely ignored by the financial media.

Lees verder op Future Money Trends
Geplaatst op: woensdag 30 maart 2011

Energieproblemen in Europa

Sinds een paar weken ligt de olie-EXPORT van Libië naar Italië stil. Dat betekent niet dat de benzine in Italië nu al opraakt, maar wel dat men de voorraden zal moeten aanspreken en misschien benzine en kerosine zal moeten importeren uit andere landen.

N.a.v. de kernramp in Japan heeft de Duitse regering besloten om 7 oude kerncentrales voorlopig stil te leggen... Men verwacht dat Duitsland 1,8 miljoen ton steenkool meer zal importeren in de maanden april, mei en juni.

Groot-Brittannië moet steeds meer vloeibaar aardgas (LNG) importeren, omdat de aardgasproduktie in de Noordzee snel afneemt.

Lees verder op Cassandra Club
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs