EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 111 tot 115 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: maandag 4 juli 2016

Duitse bedrijven investeren massaal in Rusland, sancties waardeloos?

Sinds de inval in de Krim zijn diverse Europese en Amerikaanse sancties van kracht tegen de Russische beer. Dit gevolgd door een escalerende politieke crisis tussen beide continenten en een in elkaar gezakte EXPORT. De praktijk leert echter dat er via omwegen nog steeds op grote schaal geïnvesteerd wordt in Rusland, in het bijzonder door Europa’s grootste economie Duitsland welke voorheen ook goede banden had met de Russen.

Het patriottisme in Rusland staat momenteel op een hoogtepunt waarbij Poetin de macht zeer sterk in handen heeft. Waar het land het door de sancties economisch een stuk moeilijker heeft op wereldvlak zijn deze sancties toch minder waterdicht dan men doet geloven aan de brave huisvader. De EXPORTcijfers zijn inderdaad gedaald, dit echter met de bijkomende vermelding dat de investering in Rusland terug op een hoog niveau staan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun EXPORT van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Iran blijft problemen ondervinden op internationale markten, ondanks opheffen sancties

Ondertussen zijn de sancties tegen Iran officieel vijf maanden geleden opgeheven waarbij er in de eerste maanden een snelle productiestijging merkbaar was. Deze lijkt echter nu al te stabiliseren door onverwachte problemen.

De vertraging in de aangekondigde Iraanse EXPORT zorgt er voor dat er aan de wereldwijde aanbodzijde minder wordt toegevoegd. Ironisch genoeg bereikt Saoedi-Arabië hiermee zijn doel waarbij het hoopte Iran zijn EXPORT te beperken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 24 juni 2016

Brexit: harde klap voor Nederlandse EXPORTeurs

De dreun die het Britse Pond krijgt als gevolg van de keuze van het Verenigde Koninkrijk voor de Brexit, komt hard aan bij Nederlandse EXPORTeurs.

De dreun die het Britse Pond krijgt als gevolg van de keuze van het Verenigde Koninkrijk voor de Brexit, komt hard aan bij Nederlandse EXPORTeurs.

De overwinning van het Brexit-kamp bij het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie had vrijdagochtend meteen gevolgen op financiële markten. Het Britse Pond zakte bijna 7 procent tegenover de euro.

Voor Nederlandse bedrijven de EXPORTeren naar het Verenigd Koninkrijk is dat een flinke domper, omdat in euro’s geprijsde producten omgerekend in ponden fors duurder worden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

OPEC-landen zien olie-omzet dalen naar laagste niveau sinds 2005

De landen van oliekartel OPEC hebben de omzet uit de olieverkoop in 2015 met maar liefst 438 miljard dollar zien dalen naar 518,2 miljard dollar, het laagste niveau sinds 2005.

De landen van oliekartel OPEC hebben de omzet uit de olieverkoop in 2015 met maar liefst 438 miljard dollar zien dalen naar 518,2 miljard dollar, het laagste niveau sinds 2005.

De toename van de productie was niet groot genoeg om de enorme prijsdaling goed te maken, zo blijkt uit cijfers die het kartel bekend heeft gemaakt.

De EXPORT nam met 1,7 procent toe naar 23,6 miljoen vaten per dag. Zo behield het kartel het bestaande marktaandeel wereldwijd.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs