Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 141 tot 145
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Column Kees de Kort | Twee hersencellen

De Chinese EXPORTcijfers zijn niet mals, maar in grondstoffenland is het feest. Handelaren hopen dat China de zware industrie gaat stimuleren, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Deze cijfers zijn een beetje vertekend door de yuan, een beetje vertekend door vrije dagen, maar de rode draad is gewoon: een dikke min. Hoe je het ook draait of keert", zegt Kees de Kort over de EXPORTcijfers die vanochtend bekend werden. Vorig maand EXPORTeerde China ruim 25 procent minder dan een jaar eerder. Het is de grootste terugval sinds begin 2009.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Chinese EXPORT hard getroffen

Het herstel op de beurzen wordt momenteel gedreven door de hoop dat de wereldeconomie zal herstellen, gestuwd door de opverende grondstoffenprijzen. Maar tekenen van verbetering lijken opeens ver weg na de bekendmaking dat de Chinese EXPORT in februari sterk is gedaald ten opzichte van vorig jaar, er werd maar liefst 25,4 procent minder uitgevoerd.

De Chinese economie staat de afgelopen jaren zwaar onder druk en de meest recente handelscijfers uit Peking maken het alleen maar erger.

De verschuiving van een industrie-gericht model naar een diensteneconomie brengt de nodige groeipijnen met zich mee en dat is duidelijk te zien aan de Chinese EXPORTcijfers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

China gaat voor economische groei!

Dit weekend loopt het zogenaamde volkscongres in China waarbij de regering een nieuw vijfjarenplan voor de economie bespreekt. Zaterdag legde premier Li Keqiang het plan voor.

Over 2015 kende China een groei van 6,9%, het laagste cijfer in 25 jaar. De komende jaren rekent men op 6,5 tot 7% groei en een inflatie van 3%. Bovendien wil men de werkloosheidsgraad onder de 4,5% duwen.

Een dergelijke groei lijkt zeer weinig in vergelijking met de enorme expansie van China enkele jaren geleden waarbij cijfers van 10% en meer werden gemeld. Toch is een iets lagere groei, die de wereldwijde financiële markten de laatste maanden deed huiveren, gewenst volgend de Chinese politiek. Zij willen niet langer een economie die bijna uitsluitend stoelt op grote EXPORT en industrie maar willen een consumptie- en dienstengedreven economie met een sterke en grote middenklasse. Bij deze evolutie naar een ‘nieuw normaal’ horen geen oververhittende groeicijfers van 10%. Bovendien was dit slecht voor het milieu!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

De ondergang van de Aziatische productiesector

De Chinese overheid is al maanden bezig met het doorvoeren van een drastische transitie. De overheid van China wil de EXPORTgerichte economie gaan omzetten naar een consumeergerichte economie, zoals we die ook bij alle andere Westerse landen zien.

Het probleem is echter dat deze transitie niet zonder slag of stoot gaat. Zo zijn de Chinese macrocijfers de afgelopen maanden flink verslechterd en hierdoor is de druk op de Chinese overheid alleen maar verder toegenomen. Vooral de productiesector heeft het op dit moment bijzonder moeilijk en dat is ook terug te zien op de volgende grafiek.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de Aziatische kleinhandelsverkopen de afgelopen maanden sterk zijn teruggelopen. Voor de Aziatische arbeiders is dit probleem echter nog veel groter. We kunnen namelijk zien dat de werkgelegenheid in deze productiesector de afgelopen jaren zeer sterk is gedaald.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 6 maart 2016

China durft geen economische groeicijfers meer te publiceren, wat is er gaande?

China maakt voor het eerst sinds lange tijd geen economisch doel bekend tijdens de openingszitting dit jaar. Een nogal onverwachte zet waarbij economen de voorspelde problemen snel realiteit zien worden.

De afwezigheid van percentages omtrent de handel en groei weerspiegelen de Chinese problemen. De economische groei daalt er gestaag en de angst op een harde landing neemt almaar toe. Volgens HSBC Holdings PLC en BNP Paribas SA slaagde China er het afgelopen jaar niet in om een 6% groei te noteren, een cijfer dat nochtans vooruitgeschoven werd in het verleden. Dit jaar wil de overheid zelfs geen targets meer geven en vat het de situatie samen als “een gestage groei bij zowel de import als de EXPORT”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$