Nieuws / Artikelen met het woord

export

1099 artikelen gevonden. Artikel 156 tot 160
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Column Kees de Kort | Goudeerlijke jongens

Boze tongen hebben twijfels geuit over de glansrijke Chinese EXPORTcijfers die gisteren de beurzen deden opveren.

In China verschenen gisteren cijfers over een aantrekkende EXPORT. Beurzen reageerden opgetogen. Inmiddels zijn er twijfels gerezen over de juistheid van de cijfers, meldt The Wall Street Journal.

BNR-macro-econoom Kees de Kort: "Een aantal mensen zegt: die Chinezen, dat zijn goudeerlijke jongens, die niets met de cijfers doen. Dat is allemaal helemaal zuiver. Er zijn ook mensen - boze tongen, relnichtjes, zwartkijkertjes - die nog eens even kijken: is dat nou wel zo?"

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Ook Japanse beurs flink onderuit

De beurskoersen In Japan gingen donderdag in navolging van die op Wall Street hard onderuit. De economische malaise in China blijft de handel bepalen. Een reeks aanslagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta deed het beurssentiment in de regio evenmin goed. De Nikkei-index sloot 2,7 procent lager op 17.240,95 punten.

De zorgen om China leidden tot een verder waardestijging van de Japanse yen. Dat raakte de aandelen van auto- en technologiebedrijven, die sterk afhankelijk zijn van de EXPORT. Toyota, Mazda, Sony en Panasonic bijvoorbeeld leverden tussen de 2 en 5 procent aan beurswaarde in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Roebel zakt, Russische EXPORT profiteert

De Russische roebel blijft maar verder afglijden tegenover de dollar en andere munten. Een goede zaak voor de concurrentiekracht van de Russische EXPORTsector.

De roebel daalde vandaag tegenover de dollar tot het laagste peil van de afgelopen 13 maanden. De immer dalende olieprijs, de geopolitieke problemen en de zwakke

economie doet geld uit het land wegvloeien. Heel wat analisten gaan ervan uit dat de munt nog verder kan dalen en zien enkel rampspoed voor Russische economie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Daimler heeft geen last van Volkswagen, laat staan van China

Wie nu rept van de Duitse automobielindustrie denkt bijna vanzelfsprekend aan Volkswagen en zijn sjoemelsoftware. Dat heeft een smet geworpen op de parel van de Duitse maakindustrie en het toonbeeld van de Duitse EXPORTkracht. Die zou vast te lijden krijgen van het gesjoemel bij Volkswagen en Audi. Maar dat valt best mee!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Staatsinmening Chinees muntbeleid nefast

De markt keek de voorbije dagen met ongeloof naar de Chinese autoriteiten en hun ingrepen om de Chinese yuan te devalueren. Met wat zijn ze in godsnaam bezig, was een vaak gehoorde vraag.

Het antwoord is eenvoudig. In december haalde de Chinese overheid haar slag thuis toen de yuan werd toegevoegd aan het valutamandje van het IMF. De yuan stond op de kaart als volwaardige internationale munt. Nadat die zeer belangrijke doelstelling was gehaald, kon de overheid de yuan opnieuw inzetten om de verzwakkende economie extra te stimuleren. Door de geleidelijke devaluatie van de munt wil ze immers de EXPORT aanzwengelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$