Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 161 tot 165
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Rusland produceerde recordhoeveelheid olie afgelopen jaar ondanks lage prijzen

De Russische olie-EXPORT heeft in december een nieuw post-Sovjet record gevestigd volgens het ministerie van energie, dit ondanks de lage olieprijzen. Rusland doet hiermee exact hetzelfde als Saoedi-Arabië om de gedaalde inkomsten enigszins te compenseren. Beide landen zitten in dezelfde problemen en zien hun begrotingstekort oplopen waarbij dit slechts enkele jaren meer vol te houden is. Net dit is het probleem aangezien de olieprijzen mogelijks meer dan een decennia laag zullen blijven…

De productie van olie en gas gerelateerde producten bereikte in december 2015 een record met een circa 10,825 miljoen vaten per dag gemiddeld. Hiermee werd het vorige record van november 2015 verbeterd met 0,4% aldus data van Bloomberg. Vergeleken met 2014 steeg de productie met 1,4%  tot een gemiddelde van ongeveer 10,726 miljoen vaten per dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Willem Buiter: eurozone heeft behoefte aan helikoptergeld

De ECB heeft alle mogelijke gereedschappen gebruikt om de inflatie op te krikken. Maar tot op heden zijn deze inspanningen tevergeefs. Daarom is helikoptergeld, oftewel het opkrikken van overheidsuitgaven gefinancierd met nieuw gedrukt geld, de enige overgebleven optie. Dat zegt Willem Buiter, de bekende econoom van Citigroup, na een eerder pleidooi afgelopen zomer voor helikoptergeld in China.

Het beleid van de ECB bracht wel lagere rentes en hogere aandelenkoersen. Maar dat leidde tot weinig extra economische activiteit. Buiter wijt dat aan hoge schuldratio’s, die extreem zijn voor de tijd van vrede waarin we leven. Dit betekent dat consumenten een groot deel van hun salarisstijging gebruiken om schulden af te lossen. En niet om meer spullen te kopen.

Bij bedrijven heeft de zwakkere euro maar een beperkte invloed op de EXPORTvolumes. En zij investeren niet extra omdat de rente laag is, vanwege hardnekkige overcapaciteit en onzekerheid over de toekomstige omzetgroei. Het gevolg is dat bedrijven een groot deel van de winsten uitkeren aan aandeelhouders, die het vervolgens ook weer oppotten. Buiter:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 december 2015

WapenEXPORT is 'booming business' voor VS

De Amerikaanse wapenEXPORT is in 2014 enorm gegroeid. Volgens een nieuw onderzoeksrapport van het Congres stegen de verkopen met ongeveer 35 procent tot omgerekend 33 miljard euro. Het jaar daarvoor voerde de VS voor nog geen 25 miljard euro aan wapens uit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Congres VS akkoord met opheffen verbod op EXPORT olie

Het Amerikaanse Congres heeft vrijdag ingestemd met een nieuwe begroting en het opheffen van een veertigjarig verbod op de EXPORT van Amerikaanse ruwe olie. 

President Barack Obama zal naar verwachting de nieuwe begroting en het opheffen van de EXPORTban gaan ondertekenen.

Met de begroting voor het fiscale jaar 2016 is een bedrag gemoeid van 1,1 biljoen dollar (1014 miljard euro). Volgens de beleidsmakers bevat de nieuwe begroting maatregelen om de werkgelegenheid en economie te stimuleren, waaronder omvangrijke belastingverlagingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Nog meer olie op komst: EXPORTbeperkingen olie vallen weg voor VS

Terwijl de olieprijzen dieper en dieper zakken komt er door een wetswijziging in de Verenigde Staten nog meer slecht nieuws voor de oliemarkten. Het wordt namelijk toegelaten om de Amerikaanse olie over de gehele wereld te EXPORTeren. Enkel jammer dat er een groot overaanbod is op het moment welke de eerste jaren niet direct zal verdwijnen.

De overeenkomst handelt over het opheffen van een wet uit 1970 waardoor er een verbod was ingesteld op het verschepen van olie overzee. Door het opheffen van deze wet dreigt er echter een vloedgolf aan goedkope olie bij te komen in een reeds verzadigde markt met concurrenten uit de Perzische Golf, Rusland en Afrika.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$