Nieuws / Artikelen met het woord

export

1115 artikelen gevonden. Artikel 161 tot 165
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

OPEC zet Rusland in de wachtkamer

De Organisatie van Olie EXPORTerende Landen (OPEC) sloeg donderdag een aanbod van Rusland om te praten over de olieproductie af. Energieminister Alexander Novak zei dat zijn land bereid is volgende maand aan de vergadertafel te gaan zitten, maar vertegenwoordigers van het oliekartel liet weten dat er geen plannen zijn voor dergelijk overleg.

Vrijwel direct na de uitnodiging van Novak schoten de olieprijzen omhoog en tikte de prijs van Amerikaanse olie met 34,82 dollar per vat het hoogste niveau sinds 6 januari aan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Iran is meer dan olie alleen

Nu Iran olie mag EXPORTeren en zo’n 3 miljoen vaten per dag produceert, hebben we allemaal een beeld van Iran als een kleinschalig Saoedi-Arabië: olie, olie en nog eens olie.

Die perceptie strookt niet met de werkelijkheid. Het klopt dat Iran een belangrijk olieproducerend land is. Na Saoedi-Arabië en Venezuela heeft Iran de derde grootste conventionele oliereserves ter wereld.

Maar in tegenstelling tot Saoedi-Arabië en Venezuela is Iran ook rijk aan andere bodemschatten, zoals ijzererts.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Opec wil overaanbod olie bespreken

De Organisatie van Olie-EXPORTerende Landen (Opec) wil met niet-leden zoeken naar mogelijkheden om het overaanbod van olie in te dammen. Secretaris-generaal Abdullah al-Badri noemde het vinden van een oplossing maandag cruciaal.

Het oliekartel liet zijn productieplafond, officieel 30 miljoen vaten per dag, los in december, terwijl de Russische productie in de buurt van recordniveaus ligt en ook de schalievelden in de Verenigde Staten nog veel opleveren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Iran wil banden met Europa aanhalen

Iran wil de handelsrelatie met Europa versterken nu de internationale sancties zijn opgeheven. Niet alleen wil ze meer olie EXPORTeren, ook wil ze meer goederen afnemen uit Europese landen. Is dit de kans om olie in euro's af te rekenen?

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Knot: meer bezorgd over Rusland en Brazilië

De economische malaise in opkomende landen als Brazilië en Rusland is meer zorgwekkend dan de afkoeling van de economie van China. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

De laatste tijd hebben de zorgen over China geleid tot grote onrust op de aandelenmarkten. ,,Er is veel onzekerheid over de richting waarin de Chinese economie uitgaat. Maar eigenlijk is de transitie die China ondergaat van een veel op EXPORT en overinvestering gedreven groeimodel naar een meer op binnenlandse vraag en consumptie gebaseerde economie iets waar we al meer dan tien jaar om vragen.” Volgens Knot is er sprake van meer een algemene zorg over de opkomende markten. ,,De situatie in landen als Rusland en Brazilië is veel zorgwekkender.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$