Nieuws / Artikelen met het woord

export

1097 artikelen gevonden. Artikel 166 tot 170
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Congres VS akkoord met opheffen verbod op EXPORT olie

Het Amerikaanse Congres heeft vrijdag ingestemd met een nieuwe begroting en het opheffen van een veertigjarig verbod op de EXPORT van Amerikaanse ruwe olie. 

President Barack Obama zal naar verwachting de nieuwe begroting en het opheffen van de EXPORTban gaan ondertekenen.

Met de begroting voor het fiscale jaar 2016 is een bedrag gemoeid van 1,1 biljoen dollar (1014 miljard euro). Volgens de beleidsmakers bevat de nieuwe begroting maatregelen om de werkgelegenheid en economie te stimuleren, waaronder omvangrijke belastingverlagingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Nog meer olie op komst: EXPORTbeperkingen olie vallen weg voor VS

Terwijl de olieprijzen dieper en dieper zakken komt er door een wetswijziging in de Verenigde Staten nog meer slecht nieuws voor de oliemarkten. Het wordt namelijk toegelaten om de Amerikaanse olie over de gehele wereld te EXPORTeren. Enkel jammer dat er een groot overaanbod is op het moment welke de eerste jaren niet direct zal verdwijnen.

De overeenkomst handelt over het opheffen van een wet uit 1970 waardoor er een verbod was ingesteld op het verschepen van olie overzee. Door het opheffen van deze wet dreigt er echter een vloedgolf aan goedkope olie bij te komen in een reeds verzadigde markt met concurrenten uit de Perzische Golf, Rusland en Afrika.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Na 40 jaar lijkt het einde van het Amerikaans EXPORTverbod op ruwe olie nakend

Vier decennia lang was het voor Amerikaanse oliebedrijven onmogelijk om ruwe olie uit te voeren. Alleen buurland Canada was uitgezonderd van dit EXPORTverbod. Maar het einde van het embargo lijkt aanstaande.

Leiders van de Republikeinen zijn het dinsdagavond eens geworden over een nieuwe belastingdeal, schrijft The Wall Street Journal. Onderdeel van het pakket is het opheffen van het EXPORTverbod op ruwe olie, dat werd ingevoerd in 1975 naar aanleiding van de de olieboycot door Arabische landen in 1973.

Oliebedrijven waaronder ExxonMobile en ConocoPhillips lobbyen al een tijdje voor het opheffen van de veertig jaar oude EXPORTverbod. Dankzij de toepassing van nieuwe technologie zijn in de VS omvangrijke reserves aan lichtere schalie-olie aangeboord.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 december 2015

Verschil in olieprijzen kleinst in een jaar

Het prijsverschil tussen Brentolie en Amerikaanse olie slonk woensdag tot minder dan 0,50 dollar, de kleinste marge in bijna een jaar. 

De strijd om marktaandeel tussen de twaalf OPEC-landen en met name Amerikaanse producenten heeft al tijden veruit het grootste effect op de prijzen, maar ook een mogelijke opheffing van het veertigjarige EXPORTverbod in de Verenigde Staten had effect.

Het Amerikaanse Congres bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord dat een eind moet maken aan het verbod.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Russen verbieden één van wereld’s grootste gasleveranciers te EXPORTeren naar Europa

Turkmenistan, dictatoriaal geregeerd en geïsoleerd zit op enorme gasreserves. De EXPORT naar Europa is echter geblokkeerd waardoor het amper kan genieten van de enorme mogelijkheden.  Het land wil nu een nieuwe gasleiding aanleggen naar het Oosten, dwars door een land in oorlog, Afghanistan….

De Kaspische Zee scheidt Europa van Azië, een meer welke kan overstoken worden in ongeveer 17u met de veerboot. Een nieuwe pijpleiding aanleggen van ongeveer 300 km om dit meer te overbruggen is amper een technische uitdaging en zou op die manier de Europese markt openen voor gas uit Turkmenistan. Het probleem is echter dat de overige aangrenzende staten, in het bijzonder Rusland, hier op zijn zachtst gezegd nogal wat problemen mee hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$