Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Roebel zakt, Russische EXPORT profiteert

De Russische roebel blijft maar verder afglijden tegenover de dollar en andere munten. Een goede zaak voor de concurrentiekracht van de Russische EXPORTsector.

De roebel daalde vandaag tegenover de dollar tot het laagste peil van de afgelopen 13 maanden. De immer dalende olieprijs, de geopolitieke problemen en de zwakke

economie doet geld uit het land wegvloeien. Heel wat analisten gaan ervan uit dat de munt nog verder kan dalen en zien enkel rampspoed voor Russische economie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Daimler heeft geen last van Volkswagen, laat staan van China

Wie nu rept van de Duitse automobielindustrie denkt bijna vanzelfsprekend aan Volkswagen en zijn sjoemelsoftware. Dat heeft een smet geworpen op de parel van de Duitse maakindustrie en het toonbeeld van de Duitse EXPORTkracht. Die zou vast te lijden krijgen van het gesjoemel bij Volkswagen en Audi. Maar dat valt best mee!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Staatsinmening Chinees muntbeleid nefast

De markt keek de voorbije dagen met ongeloof naar de Chinese autoriteiten en hun ingrepen om de Chinese yuan te devalueren. Met wat zijn ze in godsnaam bezig, was een vaak gehoorde vraag.

Het antwoord is eenvoudig. In december haalde de Chinese overheid haar slag thuis toen de yuan werd toegevoegd aan het valutamandje van het IMF. De yuan stond op de kaart als volwaardige internationale munt. Nadat die zeer belangrijke doelstelling was gehaald, kon de overheid de yuan opnieuw inzetten om de verzwakkende economie extra te stimuleren. Door de geleidelijke devaluatie van de munt wil ze immers de EXPORT aanzwengelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Gigantische schuldenberg is het probleem, China is enkel de spreekwoordelijke druppel…

De globale markten staan vlak voor een nieuwe crisis waarbij investeerders ten zeerste moeten opletten om niet mee over de kop te gaan. Het valt dan ook aan te raden om even grondig te kijken als de vorige versie wel verwerkt is….

China beleefde deze week reeds een tweede beurscrash in 1 week, een nieuw record. Dat is alvast de trieste voorlopige balans voor het nieuwe beursjaar waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Het land slaagt er voorlopig niet in om een nieuw groeimodel te vinden om de economie te stabiliseren en opnieuw te lanceren om zodoende de structurele problemen te camoufleren. In de praktijk EXPORTeert het zelf de problemen door een muntdevaluatie waardoor andere landen een gedeelte van het probleem naar zich toe geschoven krijgen. Op het gebied van valutaoorlogen staan de zenuwen reeds gespannen met onder andere het QE programma in de Eurozone welke nog minstens tot 2017-2018 zal voortduren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Zwitserland EXPORTeerde in november veel goud naar Azië

India en Hong Kong hebben in november weer een enorme hoeveelheid goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. India importeerde in deze maand 81,5 ton goud, terwijl Hong Kong bijna 52,3 ton binnenhaalde. In totaal heeft Zwitserland dit jaar al meer dan 1.200 ton goud naar Azië geëxporteerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$