Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Zware druk op olieprijzen door terugkeer Iran, beurzen blijven onrustig

De terugkeer van Iran op de internationale oliemarkt zet olieprijzen verder onder druk. De Europese aandelenbeurzen lijken maandag bij de opening iets van herstel te tonen, na de sterke verliezen van vrijdag.

De olieprijzen zetten maandag de daling van afgelopen week voort. Het overaanbod dreigt alleen maar groter te worden, nu ook Iran weer op grote schaal mag gaan EXPORTeren. Dit weekeinde werden de meeste economische sancties tegen het land opgeheven.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

De globale wapenhandel in 3 grafieken

In de periode 2010 - 2014 is de globale wapenverkoop met 16% gestegen in vergelijking met de periode 2005 - 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

De belangrijkste EXPORTeurs zijn de Verenigde Staten, China, Rusland, Frankrijk en Duitsland, die 74% van de globale wapenuitvoer voor hun rekening nemen.

De belangrijkste importeurs zijn India, Saoedi-Arabiƫ, de Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan en China.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Column Kees de Kort | Goudeerlijke jongens

Boze tongen hebben twijfels geuit over de glansrijke Chinese EXPORTcijfers die gisteren de beurzen deden opveren.

In China verschenen gisteren cijfers over een aantrekkende EXPORT. Beurzen reageerden opgetogen. Inmiddels zijn er twijfels gerezen over de juistheid van de cijfers, meldt The Wall Street Journal.

BNR-macro-econoom Kees de Kort: "Een aantal mensen zegt: die Chinezen, dat zijn goudeerlijke jongens, die niets met de cijfers doen. Dat is allemaal helemaal zuiver. Er zijn ook mensen - boze tongen, relnichtjes, zwartkijkertjes - die nog eens even kijken: is dat nou wel zo?"

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Ook Japanse beurs flink onderuit

De beurskoersen In Japan gingen donderdag in navolging van die op Wall Street hard onderuit. De economische malaise in China blijft de handel bepalen. Een reeks aanslagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta deed het beurssentiment in de regio evenmin goed. De Nikkei-index sloot 2,7 procent lager op 17.240,95 punten.

De zorgen om China leidden tot een verder waardestijging van de Japanse yen. Dat raakte de aandelen van auto- en technologiebedrijven, die sterk afhankelijk zijn van de EXPORT. Toyota, Mazda, Sony en Panasonic bijvoorbeeld leverden tussen de 2 en 5 procent aan beurswaarde in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Roebel zakt, Russische EXPORT profiteert

De Russische roebel blijft maar verder afglijden tegenover de dollar en andere munten. Een goede zaak voor de concurrentiekracht van de Russische EXPORTsector.

De roebel daalde vandaag tegenover de dollar tot het laagste peil van de afgelopen 13 maanden. De immer dalende olieprijs, de geopolitieke problemen en de zwakke

economie doet geld uit het land wegvloeien. Heel wat analisten gaan ervan uit dat de munt nog verder kan dalen en zien enkel rampspoed voor Russische economie.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$