Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 181 tot 185
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Daimler heeft geen last van Volkswagen, laat staan van China

Wie nu rept van de Duitse automobielindustrie denkt bijna vanzelfsprekend aan Volkswagen en zijn sjoemelsoftware. Dat heeft een smet geworpen op de parel van de Duitse maakindustrie en het toonbeeld van de Duitse EXPORTkracht. Die zou vast te lijden krijgen van het gesjoemel bij Volkswagen en Audi. Maar dat valt best mee!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Staatsinmening Chinees muntbeleid nefast

De markt keek de voorbije dagen met ongeloof naar de Chinese autoriteiten en hun ingrepen om de Chinese yuan te devalueren. Met wat zijn ze in godsnaam bezig, was een vaak gehoorde vraag.

Het antwoord is eenvoudig. In december haalde de Chinese overheid haar slag thuis toen de yuan werd toegevoegd aan het valutamandje van het IMF. De yuan stond op de kaart als volwaardige internationale munt. Nadat die zeer belangrijke doelstelling was gehaald, kon de overheid de yuan opnieuw inzetten om de verzwakkende economie extra te stimuleren. Door de geleidelijke devaluatie van de munt wil ze immers de EXPORT aanzwengelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Gigantische schuldenberg is het probleem, China is enkel de spreekwoordelijke druppel…

De globale markten staan vlak voor een nieuwe crisis waarbij investeerders ten zeerste moeten opletten om niet mee over de kop te gaan. Het valt dan ook aan te raden om even grondig te kijken als de vorige versie wel verwerkt is….

China beleefde deze week reeds een tweede beurscrash in 1 week, een nieuw record. Dat is alvast de trieste voorlopige balans voor het nieuwe beursjaar waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Het land slaagt er voorlopig niet in om een nieuw groeimodel te vinden om de economie te stabiliseren en opnieuw te lanceren om zodoende de structurele problemen te camoufleren. In de praktijk EXPORTeert het zelf de problemen door een muntdevaluatie waardoor andere landen een gedeelte van het probleem naar zich toe geschoven krijgen. Op het gebied van valutaoorlogen staan de zenuwen reeds gespannen met onder andere het QE programma in de Eurozone welke nog minstens tot 2017-2018 zal voortduren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Zwitserland EXPORTeerde in november veel goud naar Azië

India en Hong Kong hebben in november weer een enorme hoeveelheid goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. India importeerde in deze maand 81,5 ton goud, terwijl Hong Kong bijna 52,3 ton binnenhaalde. In totaal heeft Zwitserland dit jaar al meer dan 1.200 ton goud naar Azië geëxporteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Braziliaanse real veert op, maar analisten sceptisch over duurzaam herstel

Brazilië kende een dramatisch 2015. Het vertrouwen van beleggers in de grondstoffen-EXPORTeur nam flink af, onder meer vanwege zwakke grondstoffenprijzen, politieke intriges en omkoopschandalen. Ook de Braziliaanse munt, de real, daalde fors in waarde. Grote vraag is of de munt dit jaar kan herstellen, of verder weg zal zakken…

De real steeg woensdag met 0,8 percent tot 4,0079 per dollar, nadat de munt eerder op de dag nog met 0,4 procent was gedaald. Het herstel volgt op ingrijpen van Peking in de Chinese aandelenmarkten. Brazilië is als handelspartner van China gebaat bij een stabiel groeiende Chinese economie.

Eerder deze week kelderde de munt met maar liefst 2 procent naar een nieuw dieptepunt sinds oktober. Het was daarmee de slechtst presterende valuta van 16 belangrijke munten die door Bloomberg worden gemonitord.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$