Nieuws / Artikelen met het woord

export

1102 artikelen gevonden. Artikel 226 tot 230
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

De Grote Chinese Motor hapert

China heeft serieuze problemen met de uitstroom van kapitaal, zo schrijft econoom Ed Yardeni vandaag. Deze kapitaalvlucht is een reflectie van de groeivertraging van de EXPORT. Dat maakt het voor buitenlanders onaantrekkelijk om te investeren in Chinese productiecapaciteit. En de Chinezen op hun beurt staan ook klaar hun geld elders te beleggen. Na het einde van de hausse in de huizenprijzen en de anti-corruptie campagne zijn er weinig aantrekkelijke binnenlandse beleggingsmogelijkheden over, zo stelt Yardeni.

Een blik op de recente Chinese economische data stemt tot bezorgdheid. Allereerst zien we dat de EXPORT over de afgelopen twaalf maanden op $ 2,3 biljoen blijft hangen. Sinds 2013 zit daar geen groei meer in. De import is sinds 2013 zelfs weggezakt. Met name dit jaar is de verzwakking duidelijk zichtbaar. Het Chinese handelsoverschot noteert ondertussen op een record. Dat lijkt positief, maar schijn bedriegt. Dit overschot komt dus vooral doordat de import nog zwakker is dan de EXPORT.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

S&P waardeert Brazilië af naar ‘junk’

Brazilië verliest de investment grade status. Kredietbeoordelaar S&P waardeert, na Rusland in januari, nu ook de staatsschuld van Brazilië af naar ‘junk’. Het land van de samba is daarmee het volgende slachtoffer van de afnemende Chinese honger naar grondstoffen. De inkomsten uit de EXPORT van ijzererts en andere grondstoffen zijn ingestort. Het Braziliaanse handelstekort is daardoor opgelopen tot 4% van het bbp.

De jarenlange daling van de Braziliaanse real kreeg na de downgrade een nieuwe impuls. De prijs van 1 Amerikaanse dollar is nu 3,88 real. Daarmee verloor de real sinds 2011 maar liefst 60% aan waarde. Volgens Win Thin van Brown Brothers Harriman kan de daling nog erger worden, mogelijk tot 4,50 real voor een dollar in het komende halfjaar:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Handel Rusland-Oekraïne sterk gekrompen

De handel tussen Rusland en Oekraïne is sterk teruggevallen sinds het oplaaien van de politieke spanningen tussen beide landen.

Rusland EXPORTeerde vorig jaar bijna 60 procent minder naar Oekraïne. Omgekeerd daalde de EXPORT met een dikke 35 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 13 september 2015

Zwarte goud zal verder dalen tot 20 USD/vat

Momenteel geraken de olieprijzen niet uit het dal waarin ze gesukkeld zijn de afgelopen maanden, en er is nog meer tegenslag op komst aangezien de globale overschotten aan olie nog groter blijken te zijn dan voorspeld. Het ziet er dan naar uit dat zelfs het worst-case-scenario voor diverse olie-EXPORTerende landen nog niet het ergste lijkt te worden.

Goldman Sachs Group Inc. voorspelt een nog grotere daling voor de olieprijzen de komende maanden. Met een wereldwijde oliestock die nog grotere lijkt te zijn dan verwacht zouden de olieprijzen zelfs kunnen dalen tot maar liefst 20 USD/vat. Pure waanzin lijkt dit voor vele landen welke zwaar steunen op deze EXPORT, echter bittere realiteit lijkt dit nu…

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

CBS: EXPORT groeit dik vijf procent in juli, maar tempo niet vol te houden

De Nederlandse EXPORT is in juli met 5,4 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2014, meldt het CBS. Wel verwachten de statistici dat de groei in augustus en september aanzienlijk lager zal uitvallen.

Het gaat goed met de Nederlandse EXPORTsector meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden vooral veel machines en transportmiddelen uitgevoerd. Het hielp dat in de scheepsbouw in juli fors wat schepen van de helling liet liepen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$